• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Marcóweczki 2011

reklama
katjusza Zosi też wychodzi "mamama" ale tylko podczas płaczu jak domaga się cyca więc czekam az będzie z uśmiechem na buźce wołać mamusię hi hi
malinkaa dzięki bardzo! ja za to chyba zacznę robić listę czego muszę zacząć uczyć Zośkę :-D czasami mam wrażenie że jak jestem sama z dziewczynkami to bardziej skupiam się na Hance, bo jej trzeba wszystko tłumaczyć i pokazywać - a że Zosia raczej pogodnym dzieckiem jest i potrafi ładnie leżeć obok nas jak się z Hanią bawie to jej nie przeszkadzam. I tak jak jedziemy w gości to raczej Hanka daje popis umiejętności - ostatnio liczyła do 10, sama z bajek nauczyła się liczyć po angielsku do 6, układa sama puzzelki, mówi wierszyki i paciorek, no i powaliła moja babcię mowieniem "dziękuję i przepraszam":-D no to sie pochwaliłam dzieckiem, czasami muszę po tych dniach narzekania na jej złe zachowanie:zawstydzona/y:

Mówię dzień dobry mega wyspana :-) Gaba znowu zaczęła przesypiać całe noce! Padła wczoraj o 20 i pierwsza pobudkę zrobiła o 7.30 :rofl2: Teraz już zalicza pierwszą drzemkę.. Trochę mnie to jej spanie zastanawia, bo od kilku dni jest non stop zmęczona. Budzi się po drzemce i prawie od razu zaczyna trzeć oczy. Wczoraj ostatni raz spała 17.45-18.30 i na siłę trzymałam ją do tej 20 :confused:

Barbra, ja to się dziwię, że ty jeszcze temu sąsiadowi nie przywaliłaś ;-) A ty taka fanką tylko Wisły jesteś czy w ogóle futbolu?
Patris, to bardzo możliwe, że Kacper zaczyna reagować na swoje imię, bo to właśnie "ten" czas :-) Ja starałam się nie mówić do Gaby inaczej niż po imieniu przez jakiś czas i teraz już zawsze odwraca głowę jak ją wołamy
Marta, z Pabla chłop jak dąb rośnie! Chyba wysunął się na prowadzenie wśród Marcjaniatek?
Bosa, i jaki wynik w pojedynku Stellki z nianią?
Malinko, dużo wytrwałości i konsekwencji wam życzę! Na pewno na początku bedzie ciężko, bo jasiek pewnie tak łatwo nie odpuści.. ;-)
Spring, dzięki za przypomnienie! Też muszę skoczyc do Lidla :-D
Magdzior, buziaki dla twojego małego mężczyzny! Nie mogę uwierzyć, że powoli zaczynamy drugie półrocze z naszymi maluchami..
Patik, ty ściemniaro ;-) Nie wiesz, co komu napisać, a posta jakiego wywaliłaś? :-D Widzę, że Zosieńka zaczęła pruć do przodu z nowymi umiejętnościami. Brawo

Ach, i jeszcze pochwalę moje dziecko! Wczoraj w końcu udało jej się włożyć stópkę do buzi :-) Widzę, że teraz muszę ponarzekać, że Gaba w ogole nie gada, to moze tez ją odczaruję i zacznie :-D
Właśnie włączyła sobie karuzelkę, czyli lecę..

Ostatnia edycja:
Witam,
u nas dziś tylko 4 pobudki, nie wychodzi mi głodzenie dziecka w nocy i nakarmiłam o 2-zjadł wszystko, potem o 5.30 nie chciał spać, więc uznałam,ze głodny, a tu psikus, trochę pociumkał i postanowił sobie zrobić godzinną przerwę od spania. Pospaliśmy jak zwykle do 8.30.
Teraz moje dziecko robi bunt i nie chce zasnąć samo... nie ma mowy, nie wrócę do bujania. Brutalnie jedziemy metodą 3 5 7 od nowa ehhh :baffled: oczy ma zamknięte i beczy, już 5 razy u niego byłam. Pewnie przez zęby... :-( o chyba spokój wreszcie...

pabella, zazdroszczę, żeby mój miał taką jedną nockę w tygodniu chociaż

katjusza, a co tam ci się śniło? :-)

malinka, jestem pod wrażeniem Jaśkowych zdolności!:szok::tak:

patik, mój młody za chiny nie powie TATA, a M codziennie go uczy haha, mądrą masz królewnę

Patik gratulacje dla Zosi za "tatata". Mój skarbek mówi "mama" albo "ama" zależy jak mu wyjdzie za to mój M z utęsknieniem czeka na "tatata" :) Ja już jestem wprawiona w ciąży wstawałam o 6 więc dla mnie to nie problem :).Fajnie jest od czasu do czasu pochwalić się dzieckiem :) Mój tyłek dzwigał już jak miał trzy tygodnie i próbował się przewrócić na bok aż położna była zaszokowana że On taki silny :)

Magdzior
buziaki dla Pawełka z okazji ukończenia pół roczku :)

Malinaa zdolny ten twój Jaś

Julia no to faktycznie sobie odespałaś tak to już jest :)

Mój syn właśnie próbuje skonsumować pałąk od maty hahahahahaha :-D

A ja dziś dostałam @ od porodu ale zadziwiająco dobrze się czuje i mnie brzuch nie boli ani głowa co przed ciążą się nie zdarzało :) Dobra zmykam mały płacze i krzyczy mama muszę go uspokoić :/

Dzień dobry!
Spring, ja też skoro świt zaliczyłam łowy w Lidlu. Musiałam się przedzierać przez tłum krzepkich emerytek i ledwo się do odpowiedniego kosza dostałam. Kupiłam tyle, że kasy mi zabrakło i musiałam lecieć do domu. Najbardziej podobaja mi się sztruksowe fioletowe spodenki w różowe kwiatuszki. Mam dla Małej fioletową kurtkę, to będzie fajnie wyglądać. Kupiłam tez kilka rzeczy dla Maluszka mojej Siostry. Ma urodzic się w grudniu.
Magdzior, sto lat dla Pawełka!
Pędzimy na ćwiczenia i juz się stresuję, oby dziś było spokojniej.
Miłego dnia:-)

W pojedynku Stellka-niania zwyciężył śliniak :-) To na nim znalazło się mnóstwo śniadanka. Ale do Stellkowego buziaka też sporo trafiło, więc jest git.

A moje dziecię wali do mnie po imieniu! Co jakiś czas woła Aaagaaa :-) A teraz usiłuję ją nauczyć mówić tata, ale na razie robi tylko komiczną trąbkę z języka i dostaje ślinotoku.

dzien dobry mamcie:)

jak sobie radzimy? nawet dobrze troche tesknie za szymonkiem - to wiadomo ale jakos musialam wrocic do pracy czas nadszedl a marudnikiem opiekuje sie babcia bo mieszka tera z nami moja mama wiec luzik nie boje sie ze cos mu sie stanie.. szymus smieje sie jak oszalaly jak wracam i to daje mi duzo sily ze widze wasnie jak go ciesza naszze spotkania w przerwie na lunch i po powrocie do domu z pracy:) teraz pedze wlasnie tam, odezwe sie jak bede miala chwilke, pa kobitki, milego dnia!

reklama
pabella te najświeższe posty jakoś ogarnełam wiec odpisałam, gorzej z tymi starszymi;-) a Ty od ściemniacza od razu wyzywasz:-p Gabrysia też pięknie się rozwija, a nocki macie fantastyczne, moja nawet jak spała całą noc to nocny sen miała późno, ale i tak nie mam co narzekać max. jedna pobudka to i tak super!
buziaczek fajnie że masz pomoc mamy - Szymonek w bezpiecznych rękach to ze spokojem można pracować:)
alamiqa no to zakupy udane:) w sam raz na nowe strojenie Alusi!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry