Hello Marcjanki!
my nie spimy od 4.30 rano, Jasiek jak sie obudzil na karmienie, tak grasuje do tej pory i wcale nie zamierza sie kimnac
Dzien piekny, wiec zaplanowalam, ze wybierzemy sie do ladnego parku, co prawda jest na drugim koncu miasta i trzeba jechac autobusem ponad godzinke, ale nigdzie nam sie nie spieszy, wiec mozemy sie powloczyc

Katjusza - dobrze widzisz, od 1 lipca mieszkamy w Ottawie, eMek otrzymal tu kolejny roczny kontrakt, wiec trzeba bylo sie przeprowadzic, w przyszlym roku o tej porzez bedzie juz tylko Warszawa:-)
Tulipku - ja jestem, niestety, na polskim macierzynskim, o kanadajskim moge tylko pomarzyc. To sadzanie dziecka, o ktorym pisalam, to moze nie tyle, co uczy jak siedziec, ale pozwala na zachowanie prawidlowej postawy, stabilizuje bioderka i przede wszystkim zapewnia rownowage.
Ja siadam na macie lub lozku (mamy dosc twardy materac), Jaska sadzam miedzy swoimi nogami, tak, aby pleckami mogl sie o mnie oprzec, jego nozki podciagam w jego strone, tak, ze kolanka sa ugiete, rozchylam kolanka na boki, nastepnie stopki lacze ze soba (jedna stopa cala powierzchnia dotyka druga stopke) i podciagam stopki, tak aby pietki dotykaly kroku, raczki dziecka kladze sie na kolankach.
Siadamy tak kilka, kilkanascie razy w ciagu dnia na kilka minut i przewaznie ogladamy ksiazeczki

Moj Jasiek jest bardzo ruchliwy i na poczatku bylo mu trudno tak usiedziec, bo ciagle wierzgal nozkami i machal raczkami, ale teraz jest ok, bo bardzo mu sie podoba swiat z pozycji siedzacej
Iza - zdolniacha z Ciebie, ze sama malujesz mieszkanie

Spring - zobaczysz z kazdym dniem bedzie juz tylko lepiej, moj maly Jasio trzyma mocno kciuki za duzego Jasia
Malinka - wielkie gratki, po dzisiejszym dniu widac, ze nielatwe zadanie przed Toba
Konciu - Maksiu jest naprawde waleczny, tu jak byly takie upaly, to wchodzilam do wanny z Jaskiem nawet kilka razy dziennie, letnia kapiel zdecydowanie mu humor poprawiala
Paticzku - fajnych mialas gosci, ze dziewczynkami sie troszke zajeli, co prawda mycie okien to chyba nie najlepszy relaks

Ja tez swoje zdanie zostawie dla siebie, ale chcialabym dodac tylko jedno, ze zgadzam sie z Malinka, ze nie wszystkie musimy sie lubic, no i tez nie musimy sie ze soba zgadzac, ale powiem, ze na pewno powinnysmy sie wzajemnie szanowac. Mnostwo dziewczyn robi bledy ortograficzne, o gramatycznych i interpunkcyjnych nie wspomne

Nobody is perfect

a
to nasze marcowe forum jest naprawde the best i niech tak zostanie!
Moje posty zapewne, tez sie trudno czyta z uwagi na brak polskich znakow, niestety obecnie mam tylko taki komputer, bo polski laptop sie totalnie zawirusowal, ale moze mi to ujdzie na sucho

Jak na spacer mamy isc, to Maly wlasnie uklada sie do spania....no nic pakuje spiocha do wozka i idziemy lapac ostatnie dni lata
Milego dnia, usmiechnicjcie sie, weekend tuz, tuz za rogiem!