reklama

Marcóweczki 2011

Witam was brzuchatki :-)
U mnie dzisiaj pogoda no mozna powiedziec ze jest ok :-) bo nie pada no ale chlodem wieje :eek:
cliford nie denerwuj sie i mysl pozytywnie,a ja 3mam kciukasy za was &&&& ;-) a cwiczenia na rozluznienie miesni brzuszka to na prawde swietny pomysl sprobuj a na pewno ci pomoze ;-)
A ja wpadam wam zyczyc milej soboty ;-) nie przemeczajcie sie brzuchatki tylko odpoczywac mi tutaj :-D :-D

reklama
clifordzik ...
Lokata i Milutek...no właśnie co oznacza to kłucie w boku?? :baffled:
Nie mam pojęcia ... ale nie podoba mi sie to, dziś jest ok a wczoraj zaś mnie pikało. A tak wogóle w dzień kiedy wylądowałam w szpitalu na patologii razem z bólem podbrzusza bolał mnie jeden punkt w lędźwiach i pośladku do tego stopnia że utykałam na noge. Wczoraj robiło mi sie to samo, znów w tym samym miejscu na lędźwiach i pośladku.

Ehhhh :(

poziomki tak o koci grzbiet wlasnie chodzi, niby nic a potrafi pomoc :)

ja wlasnie zrobilam kanapki z serkiem tartare,wedlina i ketchupek,ale cos mi brakowalo wiec dolozylam sera zoltego :-D
edit: przelozylam ser zolty z wedlina i ketchupem na inna kromke i dodalam majonezu, teraz jest ok :P

Ale tu przeciągi brrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Rudzik weź przestań, fioletów nie mam na łbie, moja psiapsióła to owszem, miewała kiedyś takie kolory tęczy, typu fiolet, zieleń, żółty, róż, ale teraz się wyciszyła ostatnio i pozostała przy rudym ;)

Lokata ja mam to samo!! Boli mnie ta kość w pośladku, szczególnie wieczorem po intensywnym dniu, wtedy o stawaniu na tej nodze nie ma mowy, przewracanie się z boku na bok w łóżku też graniczy z cudem, ale zazwyczaj rano wszystko mija, no i nie jest tak codziennie.. Myślałam, że to biodra mi się "rozchodzą" ;)) No ale z tym szpitalem to mnie nastraszyłaś :/

Rolety zamontowane, ale średnio z ich idealnością.. Nie są po prostu równe na dole.. Koleś twierdzi, że to wina krzywych okien, ale jak mój eMek - kontroler jakości okien - wrócił z pracy do domu, to uznał, że po prostu montaż zje***li i że on im udowodni, jak proste mamy okna hahahahaha No zobaczymy..
Szyba do kuchni (pomiędzy blatem a wiszącymi szafkami) zamówiona, będzie za 2 tyg, ale ma 2m i nie wiem czym my ją przywieziemy do chaty :p
Zakupy zrobione..
Mieszkanko lśni, nawet umyłam 2 okna..
Mężuś i piesek nakarmieni i sobie smacznie chrapią, a ja wreszcie mogę usiąść i popierdzieć w kanapę..
Aż dziwne, że brzunio mnie nie boli po takim "maratonie" :D

Wczoraj przywiozłam z Maca kupony rabatowe i poiedziałam eM, że szkoda, żeby się zmarnowały, a mają ważność do 18 X. A on na to: no to pojedziemy parę razy je wykorzystać hurrrrrrrrrrraaaaaaaaaaaaaaa!! Ja wiem moje kochane, że to jest mega syf, no ale jaki smaczny, prawda?? I te frytki łódeczki mmmmmmmmm Jak eM się wyśpi i będzie miał dobry humor, to może go wyciągnę.. Kurde szkoda tylko, że to 20km ech.. Aż gupio tak ulegać zachciankom i to tak niezdrowym ;)

Ostatnia edycja:
Lokata taki bol jak opisujesz prawdopodobnie jest od kregosłupa,nazywaja to rwa kulszowa,czesto tak własnie promieniuje przez posladki,biodra az do kolana,pomaga rozmasowanie.
Clifordzik mam nadzieje ze jest u Ciebie wszystko ok zwłaszcza ze juz lekarka Cie uspokajała.Ja tez czesto mam takie kłucie po boku,najczesciej z lewej strony,boli mnie tez podbrzusze tak ciagnie.Czesto mam twardy brzuszek zwłaszcza rano i wtedy tez jest taki mocno wypukły na srodku,wzdłuz,strasznie wtedy to wyglada ale mysle sobie ze to moze byc np ze pecherz po nocy jest przepełniony.
A i jeszcze własciwie to ciagle mam takie uczucie jakby mnie bolało krocze,zwłaszcza przy zmianie pozycji z lezenia do siadu,nie wiem do czego to porownac...o moze jakby sie przesadziło z seksem ;)
U mnie tez dzis kolejny dzien pieknej pogody,mamy juz zaliczony spacerek z moja mama i z eM na cmentarz do babci i dziadka a potem krotkie zakupy,oczywiscie nie mogłam sie powstrzymac i kupilismy malusie skarpetusie z żabka grzechotka ;)
Miłego weekendowania mamuski :)

Malinka-ja też już jestem po porządkach z tym że maluszki juz sie same upomniały ze trzeba je zakończyć:):-) dobrze ze twoja dzidzia się nic nie buntuje. Co do Maca to tez tam wczoraj byłam..przelotem ze szkoły i tez zaopatrzyli mnie w te kupony:tak::tak:...coś czuje ze to się źle dla nas skończy hihi bo tak jak Ty mamy do niego daleko (25km)ale od pn-pt mój M wraca z pracy koło jednego- hmhmmmmm zobaczymy;-). Z drugiej strony ja sie tam tym nie przejmuje ze jest tam takie jedzenie- w końcu nie je sie tego codziennie...a i w ciąży tez nie jest sie całe życie:)hihihi:-D:-D

Faktycznie straszne tu przeciągi...szkoda bo ja jak pisałam rano spędzam dzień i noc sama:). M bawi sie kierowce wesela ponad 100 osobowego- :szok:masakra a ja??? Hmmmm dom posprzątany więc chyba sobie upiekie jakies szybkie ciasto:);-)

Rwa kulszowa dopadla i mnie :( czasami nie moge juz chodzic, pomaga lezenie na boku, ale niestety nie leczy. Kolezanka, ktora to tez miala w ciazy poradzila mi przykladac termofor i brac cieple kapiele. Do tego poprosic tatusia bobasa, by rozsmarowal. Szkoda, ze nie mozna uzyc jakiejs masci, chyba, ze dla znacie takie dla ciezarnych? Ja ide po zwolnienie, nie dam rady pracowac, a jeszcze jak posiedze caly dzien w szkole to juz w ogole ledwo laze. Lekarz pewnie bedzie chcial mnie wyslac na fizykoterapie. Ciekawe kiedy ja znajde czas...
Ja nie wiem jak ja bede funkcjonowac, jak dziecko bedzie roslo i bedzie mi uciskac na ten nerw.

Rwa kulszowa dopadla i mnie :( czasami nie moge juz chodzic, pomaga lezenie na boku, ale niestety nie leczy. Kolezanka, ktora to tez miala w ciazy poradzila mi przykladac termofor i brac cieple kapiele. Do tego poprosic tatusia bobasa, by rozsmarowal. Szkoda, ze nie mozna uzyc jakiejs masci, chyba, ze dla znacie takie dla ciezarnych? Ja ide po zwolnienie, nie dam rady pracowac, a jeszcze jak posiedze caly dzien w szkole to juz w ogole ledwo laze. Lekarz pewnie bedzie chcial mnie wyslac na fizykoterapie. Ciekawe kiedy ja znajde czas...
Ja nie wiem jak ja bede funkcjonowac, jak dziecko bedzie roslo i bedzie mi uciskac na ten nerw.
Oj Ty biedna:(:(
Z tego co kojarze..ale nie dam sobie ręki uciąć w ciąży nie wolno brac gorących kąpieli ani okładów czy masaży rozgrzewających. Dowiedziała się o tym jak czytałam czy można w ciąży stosować balsamy rozgrzewające. Co do rwy to bardzo dobrze Cie rozumiem. Mam ten sam problem co Ty... Mam skrzywienie kręgosłupa z uciskiem na rwe kulszową. To mój dorobek zawodowy (od 5 lat pracuję na nogach w handlu). Ostatnio dała mi w tyłek- spędziłam cały dzien na kanapie kręcąc się z boku na bok...ale nie korzystałam z żadnych leków. Czego nie mówię że Ty masz nie robić. Ja znam swoj organizm na tyle że wiem kiedy nie jestem w stanie wytrzymać bólu. Skorzystaj z tego L4- na pewno Cis ię przyda:) A M niech masuje ile ma sil w rękach:):)

Cześć kochane! przepraszam, że ja tak tylko z doskoku, ale zalatana jestem i na nic nie mam czasu. Załatwienia, od wczoraj zjazdy na uczelni i kibluje. właśnie wróciłam, siadam do kolacji i padam na pysk. mam nadzieję, że u was wszystko gra. Buziaki! postaram się poprawić po weekendzie, będzie więcej czasu:)

reklama
Cześć Wam
dziś mialam pracowity dzień ,tez sprzatałam i zakupy i gotowanie i.....padam.
po miesiącu oddalam ,,mojego malego urwisa"(ktorym opiekawałam sie podczas nieobecności rodzicow) mamie , czyli siostrze i wiecie smutno mi i cicho jak go mie mam w domu taki dwulatek ,,żywe srebro" ale ile radości , jakoś mi dziwnie ,a myślalam ,że będzie lepiej bo odpocznę

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry