reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
no wlasnie wszyscy maja tylko pomaranczowy.. szlag by to trafil..
zreszta zobaczymy.. jeszcze pogadam z Karolem :-D
moze da sie przekonac, ze pomaranczowy to nie jest damski kolor :-D

Ja ostatnio próbowałam przekonac męża że czerwony to nie jest damski kolor. I nie dał sie przekonać.Kpiliśmy zielony, taki ciemno zielony z jasnozielonymi wstawkami. Mi sie nie podoba zbytnio, wolałabym czerwony ale no cóż...Niech chociaż przy chłopaczku mąz ma coś do powiedzenia:-D

Witam Was kochane! Chciałam Was spytać bo może któraś jest zorientowana w temacie, mianowicie jak się dowiedzieć czy przysługuje mi ten dodatek na czas ewentualnego urlopu wychowawczego??? Jesteśmy oboje z mężem zatrudnieni ale nie mamy dużych zarobków a ja cały czas myśle o wzięciu wychowawczego i nie wiem może gdybym ten dodatek dostała to zdecydowałabym się zostać z dzidziusiem dłużej w domu...

Pamietaj ze dochód jest liczony za ubiegły rok. Jak urodzisz w 2010 to bedą brane dochody za 2009 rok. Dochody podlegające opodatkowaniu podatkiem dochodowym od osób fizycznych na zasadach ogólnych dokumentuje się zaświadczeniem właściwego urzędu skarbowego. W ciąghu 7 dni od złożenia wniosku w US powinnaś otrzymac wyliczenie. W praktyce jednak o ile dobrze pamietam będą brane tylko dochody twojego męża, bo ty będąc na urlopie wychowaczym nie bedziesz osiagac dochodów. Od jego dochodów zostaną osliczone sdkładki na ubezpieczenie emerytalne, rentowa itd, i podzielone przez 12 miesięcy. Jeżeli wyjdzie kwota poniżej bodajże 504 zł na osobę przy podziale na 3 osoby ( ale to trzeba sprawdzić bo nie pamiętam) to dostaniesz dodatek do zasiłku rodzinnego.

Witam:)
Ja też dołączam do dziewczyn które nie mają spakowanej torby ani upranych ubranek. A prałyście pieluszki tetrowe czy kocyki?

Ja zmierzam wyprac wszystko

witajcie

u nas wczoraj zanotowaliśmy spadek formy psycho-fizycznej:no::no::no:
ale dziś jest ok

my już po wizycie i same dobre wieści:-D:-D:-D

szyjka się trzyma
mały waży 2300g:tak::tak::tak:
leki utrzymujemy
dysproporcje między główką nóżkami a wiekiem ciążowym są ale wszystko może się pozmieniać:tak::tak::tak:
jestem znów pozytywnie naładowana

i dostałam pozwolenie na kąpiel w wannie:-D:-D:-D:-D

trochę was nadrobię
do później

Ale będę sie śmiała jak urodzisz po terminie z tego wszytskiego.:-D

Rybka wielki chłopak z Twojego Mateuszka...ja mam termin na 10marca (choć ostatnio gin z USG wpisał mi 8marca) a mój Mikołaj ważył na ostatniej wizycie (5stycznia) 1800 :-D...i to ja myślałam że mój jest wielki hehe:-)

niby tak ale on z usg na 35-36tydzień wychodzi :tak::tak::tak: a tu początek 33tygodnia:-D zobaczymy za 2 tygodnie

wiecie ważne że naturalnie go rodzić nie będę
NAtalka w 35 tygodniu miała 2550g i była ok a w 39 po porodzie 3300g

Witajcie,
wczoraj wieczorem nadrobiłam zaległości, ale nie miałam już siły pisać.

Maborka gratuluję synka. Życzę Wam, aby maluszek szybko i zdrowo się rozwijał. Tobie kochana zazdroszczę tylu sił, z tego co pisałaś, to bardzo wiele przeszłaś i się nie poddajesz. Bądźcie z mężem silni dla Szymonka.
Candy wszystkiego najlepszego z okazji wczorajszych urodzin, a drania pogoń i to szybko. Zaraz będziesz miała dzidzię i Wy będziecie dla siebie najważniejsi, a przez tego buraka byś się tylko denerwowała, a maluszek to wyczuje. Wszystko się ułoży, tak jak któraś pisała Izulka jest najlepszym tego przykładem.
Właśnie, Izulka wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia!
Missiiss sto lat z okazji urodzin i żeby staranka się szybko udały.

Nie pamiętam co jeszcze chciałam pisać, ale potem doczytam co tam u Was nowego i naskrobię. Ja spałam do 10, ale od 2 dopiero. Chyba miałam jakieś lekkie skórcze jak zasypiała. Piszę chyba, bo mały się wypinał i najpierw miałam taki brzuch naciągnięty, a potem co przysnęłam to po chwili się budziłam, bo pobolewał mnie brzuch pachwiny i plecy na dole, więc tak to skojarzyłam. Kilka razy się powtórzyło i wzięłam nospe i usnęłam. Najgorsze jest to nakręcanie siebie samej jak coś się dzieje.
Miłego dzionka.

Hej dziewczyny!!!
Witam się z wami dzisiaj nawet wyspana pomimo trudności w zaśnięciu.
Jak czytam że wy już spakowane jesteście to dostaje gęsiej skórki i mam olbrzymiego stresa bo ja jeszcze nic nie mam nawet torby:zawstydzona/y:
moniSkaBe trzymam kciuki za rozmowę Twojego Karola, współczuje Ci tych przejść z allegro, dziewczyny mają racje pomarańczowy to uniwersalny kolorek i jest ładny, może uda Ci się przekonać Karola.

missiiss1301 trzymam kciuki za pozytywny tezcik, no i oczywiście kochana STO LAT, STO LAT NIECH ŻYJE, ŻYJE NAM, DUŻO ZDRÓWKA, MIŁOŚCI NO I JAK NAJSZYBCIEJ FASOLKI W BRZUSZKU.

mloda_mamusia1 trzymam kciku za wizytę no i oczywiście za to żeby to co słyszałaś było tylko plotką

patinka_1985 ja też zawsze się stresuje przed wizytą, ale napewno wszystko jest ok, więc się nie denerwuj i oczywiście daj znac jak wrócisz.

Rybka dobrze że masz dobre więści, duży ten Twój mały:tak:. Ja bez wanny bym nie dała rady, uwielbiam się wylegiwać.

Molly_anna uwielbiam "Sagę o Ludziach Lodu", w zeszłym roku przeczytałam wszystkie cześci i jak skończyłam to tak jakoś tak dziwnie mi było że to już koniec. Chyba zaczne czytać od początku:tak:
nadia25 ja tez tak mam jak wstaje w nocy, ale zaraz przechodzi więc się nie denerwuje tym bardziej że mnie nie boli.

Dobra moje kochane spadam trochę ogarnąc domek bo bałagan jest okropny, no i oczywiście musze umyć podłogi nie wiem jak ja to zrobię, ale może dam radę:tak:

RYBKA ciesze sie zetakie dobre wiesci :))
MONISKABE dziewczyny maja racje pomaranczowy jest ladny :) czy zawsze musi byc tak ze niebieski to chlopiec a rozowy dziewczynka ;) nie musi ja mam wuzek brazowo -bordowy i tez bedzie pasowal dla obu jesli potem mialby byc chlopiec :)

Mialam sprzatac ale jakos nie moge sie zabrac :/ nic mi sie nie chce ,pomylam garki i koniec .
Czekam az M wroci z pracy i moze pojedziemy popatrzec za jakimis firankami zeby juz bylo na maxa gotowe :)

Missis- Wszystkiego najlepszego kochana, no i spełnienia najskrytszych marzeń :-)
( 2 kreseczek)
MoniSkaBe - ja osobiście chyba bym poczekała, masz jeszcze trochę czasu a wozek nie będzie Ci potrzebny od razu, czytałam że nawet 2 - 3 tyg po porodzie można kupić. My jeszcze też nie mamy. Niech Wam da jakiś termin 2-3 dni na zastanowienie. Moze znajdziecie coś innego, a może Twojemu M sie spodoba.

Rybka - fajnie że wszystko ok.Oby tak dalej.

A ja w łóżeczku siedzę :-) i mam lenia ogromnegooo. Troche zaczyna mi sie samej w domu nudzić. Dobrze że Wy jesteście to jakoś szybciej czas leci :tak:

reklama
Rok temu dokladnie tego dnia skakalismy z radosci bo byly 2 kreski :) a teraz czuje jakmojej myszy kawa ktora pije nie podchodzi i obrywam kopniaki :) dlatego juz nie pije ,daje muze na full i ide po odkurzacz i heja do roboty :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry