reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

ehhh.. dziewczyny ale okropna pogoda.. nie wiem po co mylam wczoraj wlosy, skoro teraz wygladam jakbym miala tluste. :sorry:

chodniki nieodsniezone.. jeszcze z klatki nie wyszlam, a juz wpadlam po kostki w snieg :eek:

wlasnie gotuje kapustke na golabki, miesko sie rozmraza, zaraz bede robic obiadek.

tak mysle nad tymi paczkami. moja mama troche za duzo ich kupila.
i teraz mam dylemtat, bo narobic najprosciej.. tylko kto to pozniej zje :confused2:

a ja nie mam pojecia jaki mam puls. :eek:

reklama
Witam się :-)
Ja już wciągnełam 3 pączki: z adwokatem, marmoladą i różą. Ten z różą miał być z budyniem ale chyba Pani w sklepie nie zorientowana ;-)
Ja przed chwilką zmierzyłam sobie puls i mam 75

Ja już wsunęłam dwa i nie mam na więcej ochoty, sąsiadka była na kawce, także pączków coraz mniej, później usmażę faworki i obiecane pączki dla męża z maszyny do pieczenia chleba :)

A co do włosów moniSkaBe to w końcu dzisiaj tłusty czwartek :-D:-) :laugh2:Ja myję głowę co dwa dni, strasznie mi się włosy przetłuszczają!!

ps2 nie idzcie do h&m na dział dziecięcy, bo ja poszłam i 200 zł wydałam- bo to wszystko takie śliczne:angry: a pewnie jakbym miała kartę z sobą wydałabym jeszcze z 500 zł
Ja raz tam weszłam i...jeszcze szybciej wyszłam:eek:
Czasem coś droższego kupię maleństwu ale bez szaleństw.Szkoda kasy na coś co założy kilka razy...chyba,że miałabym większą wypłatę to myślałabym inaczej.
Zaraz biorę się za obiadek.Naleśniki na ostro z farszem z cebuli,pieczarek i kiełbaski+surówka z pekinki,jabłuszka,cebulki,ogórka,pomidora i papryki w sosie majonezowo czosnkowym..mniam.
Tylko zgaga mnie wzięła po..mleku:sorry:

mysza no ja dziś w nocy też się obudziłam i pierwszy raz w ciąży miałam taką zgagę że aż paliło, ale wypiłam trochę pepsi i poszłąm spać:) A wogóle też lubię oglądać TVN24, zawsze w nocy i rano oglądam jak nie moge spać

mysza no ja dziś w nocy też się obudziłam i pierwszy raz w ciąży miałam taką zgagę że aż paliło, ale wypiłam trochę pepsi i poszłąm spać:) A wogóle też lubię oglądać TVN24, zawsze w nocy i rano oglądam jak nie moge spać

tvn 24 wstajesz i wiesz :rofl2:

ja mam zaburzone pojęcie co do ubrań co jest drogie a co tanie:eek: poza ciążą jestem menedżerem w sklepie z dość drogą odzieżą damską, że tak powiem, więc jak coś kosztuje poniżej 300 zł stwierdzam, że jest tanie :wściekła/y:wiem powinnam się puknąć w ten głupi łeb:confused2:

moniSkaBe - łatwo zmierzyć puls. Jak przyłożysz pale wskazująy i środkowy do żyły z boku szyi to poczujesz takie pykanie. No i liczysz ilość pyknięć na minutkę (najlepiej jakyś miała zegarek ze wskazówkami). Można też na nadgarstku zmierzyć.
Ja zazwyczaj mam 70-75, a teraz po tych lekach to około 100

Jak czytam, co robicie na obiadek, to stwierdzam, że tragiczna ze mnie kucharka:zawstydzona/y:
Nie mam zbyt wielkiego talentu w tej dziedzinie. Moja Mama za to uczyła się sama gotować i teraz robi wszystko przepyszne. A mnie po prostu szkoda marnować składników, gdybym to miała potem w kosz wywalić:no:

W końcu zjadłam 2 pączki z adwokatem i nawet niezłe były.

A puls sobie mierzę łatwo, bo mam ciśnieniomierz z pulsem, a ciśnienie muszę mierzyć 3x dziennie...

reklama
Tutaj też pogoda się zepsuła. Śnieg sypie i jest dość zimno.
Aż mi się nie chce iść dziś na szkołę rodzenia, bo M nie da rady, więc zamiast samochodem będę na szła na nogach... A chodzenie po zaspach męczy jak cholera :baffled:

Do góry