reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Witajcie!
ja nie wiem od której jestem na nogach, bo nie dość że Lilka dosypiała u nas w łóżku, to jeszcze Pola przyszła i dziamała żeby jej coś włączyć w TV.
Dziękuje kochane za poparcie w sprawie budowy domu, mam trochę wątpliwości i lekkiego stracha ile jeszcze przed nami- sprzedaż mieszkania, wynajem innego, kupno działki i budowa,:rofl2: no ale kiedy jak nie teraz.:-)
Polusia ja Krynicę tez uwielbiam, tylko my często jeździmy w zimie na narty. tzn jeżdżą Polcia i mój M, bo ja jeszcze nie miałam okazji się uczyć, ale może za rok zobaczymy.

No nic zmykam, trzeba sie ogarnąć i coś ugotować. Jutro ide na chwilke do pracy z małą bo mamy Radę pedagogiczną. Ah jak pomyślę że jeszcze 1,5 mies. i do pracy...:szok:

Miłego dnia!

ionka a u nas dokladnie odwrotnie, ostatnio bylam w pati i maksie w poznaniu i chcialam kupic krzychowi jakies ubranko do chrztu to stwierdzialm ze chlopaki zostali zepchnieci na bok, prawie wszystkie wieszaki są z ubrankami dla dziewczynek, a dla chlopcow to naprawde malusio i nie ma w czym wybrac, nawet rozmiarowki pelnej nie mieli

w sumie to chyba pora na kawke bo cos glowa zaczyna mnine bolec

Ostatnia edycja:
Witam i ja!!!

Nocka super,Bartus wstał o 4.30 na mleczko i spalismy do 8 takze wyspana jestem,bywa tak ze wstaje o 6 i koniec spania.Bartus drzemkuje a ja jem sniadanko popijajac kawke,o chyba synus nie drzemkuje,cos mu ciezko idzie.Pogoda do dupy to siedzimy w domu.

Dobrego dnia życze!!!

Ostatnia edycja:
Witajcie :happy:

Dziś pochmurno, mam nadzieję, że uda się wyskoczyć na spacer. Póki co Szymon śpi. Ostatnio z jego zasypianiem w dzień lepiej, wreszcie znalazł swoją ulubioną pozycję - na boczku zasypia szybciej. A dzisiaj o 6 rano obudziłam się, a młody śpi na brzuchu :szok: Pospał tak do 7. To ostatnio norma, wcześniej budził się najpóźniej o 6.

Poczytam inne wątki i lecę się ogarnąć.

Miłego dnia!

Franko spał całą noc, obudził się wcale nie głodny bo mu na śpiąco dałam mleko o 23.00, bo wcześniej jadł kaszke o 19.00. Otworzył oczka po 7.00 i nawijał do siebie a potem do nowego gryzaka :) Teraz śpi bo wypił po 8.00 180ml mamy mleka. Ja i starsze zjedliśmy śniadanie i myślimy co tu robić. Pogoda paskudna, pada i 18 stopni. Na południe zrobimy razem pierogi z serem, ale będzie zabawa i sprzątania, jednak takie smakują najlepiej :) Wczoraj byłam u koleżanki jej Synek jest dzień młodszy i leżał jak kłoda, a mój ADHD dostawał. W łożeczku turlał się, klęczał ale rączki słabe ( coś musi być słabsze skoro nogi tak silne ). Był nie pocieszony bo ochraniacza nie było i nie miał jak się podciągnac do stania he he ale mama brała i pomagała, a koleżanka szok heh ale ja też bo Franko taki strongman pozostała dwójka to nygusy urodzone w niedzielę :) i tak im nie szło. Uciekam się doić.

e_kord- a po co na radę skoro jesteś na macierzyńskim? No u nas też niedługo będzie ale ja tam się nie wybieram, zresztą w mojej szkole mamy min 2 x w miesiącu rady -- które trwają min 3- 4 h . Do tego co miesiąc bądź półtorej wywiadówka ( to mnie najbardziej wkurza bo co mówic rodzicom co miesiąc - wrrrr ) - któe trwają od 16 do ok 19 i co 2 miesiące dyskoteka - więc ja chwilowo odpoczywam od spędzania popoludnia w szkole ;)

Mój też wcześnie wstaje - ale tatuś np. spi do 8 więc wychodzimy z pokoju i się bawimy gdzie indziej żeby go nie budzić, a nawet jakbym właczyła komputer to nic nie poczytam - bo Alan nie lubi sięsam bawić ;), chwila i zaraz daje o sobie znać ;))

Milenka spała od20,30 do 2,30. Dzień przywitałyśmy jak zwykle o 6. Mąż ma do pracy na 8 a synek wstaje o 7,30. Więc z Misią idziemy do salonu i rajcujemy przy poranku tvn24 .Teraz juz jest po drzemce, obiad podszykowany.Idziemy na spacer , chociaz od wczoraj tylko 15stopni ,szok jak zimno.Słonko niesmiało wychodzi ,a w weekend ma być znowu upał. Sprawdzam pogodę tu Pogodynka.pl - serwis pogodowy.
To lecimy na dwór,Miłosz umówiony z kolegą, bo o 13 przywiozą mi nowa pralkę.Miłego dnia :)

reklama
a ja sie wzielam za sprzątanie w naszym nowym mieszkanku i wymylam 3/4 wielkiej szafy i maly zaczal sie drzec i juz nie moge skonczyc, a tyle tam roboty a ten jak zwykle musi pokazywac ze nie lubi byc sam :)

Do góry