reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Blu szczesciara z Ciebie!! Mnie niestety przez nauke samozasypiania i checi spania przy cycu ugryzla meda mala w cyca:baffled: bo nic juz nie lecialo :wściekła/y:a mam pytanie jesli nie chcesz to nie odpowiadaj:sorry2:pamietam ze pisalas ze wracasz do parcy w styczniu..moge sie zapytac jak to zrobilas __ wychowawczy czy jak:sorry2:

Ionka wytrwalosci przy przeprwadzce i malo balaganu;-)

Nessia ja nie moge sie doczekac takiej chwili....gratulacje:-)

Ostatnio pisałam ze Bartus nie wywala jezorka od wczoraj to robi i jak sie patrzy na mnie to najpierw usmiech a potem jezorek.Obudził sie mój krasnal wypił mleczko i zaczepia mame z maty.

Hejka :-)
U nas zamieszanie okropne. Padam na pysk ze zmeczenia. Dobily mnie te wieczory, ktore pracowalam. Ale na szczescie juz mam potwierdzone weekendowe zmiany, wiec bede miec 4 dn wolnego, na pt tylko opiekunka do Alusia na pare godz, w pozniej bedzie siedzial z M, wiec jestem mega szczesliwa :-) Tylko, zeby kogos dobrego znalezc...
Do tego sie przeprowadzamy, niby pietro wyzej, ale jest roboty co niemara :baffled: Mam dosc, wszystko mnie boli, a tu jeszcze tyle przed nami...
Ionka piszesz, ze mieszkanko mniejsze, u nas bedzie dodatkowa sypialnia i lazienka, ale za to salon jest mniejszy. Ale mysle, ze dzieki temu, ze mamy dodatkowy pokoj, salonu sie nie zagraci :happy:
W ogole siedzialam tam wczoraj i tak jakos dziwnie... duzo mniejsca w tych sypialniach... chyba za duzo :-D
Dzis tesciu juz wyjezdza :-( Smutno nam bedzie... No i zaraz wycieczka na lotnisko, a i moze do Ikei zawitamy.

Z Alusiem wszystko ok, zasypia sam, spi od 20-8 rano przewaznie, do tego w dzien 3 drzemki, czasem 30min. czasem 1h.
Je obiadki, deserki, kaszki i jest ok. Ciekawe ile wazy... Za 2 tyg. na szczepienie to sie dowiem. A mierzylismy go ostatnio, to tak okolo 70cm ma.
No i mamy chyba ta nieszczesna skaze jednak :crazy: Podawalam mu przez pare dni nan ha wg zalecen pediatry, ale strasznie go wysypalo na szyi :-( Zadnych innych objawow!! Teraz wysypka juz zeszla, a w niektorych miejscach pojawily sie suche plamy :wściekła/y: No i co ja mam o tym myslec??? :-(

A mi przyslali skierowanie na kolposkopie w zwiazku ze zla cytologia :baffled:

Dobra, zmykam jeszcze troche poprzenosic rzeczy...
Trzymajta sie cieplo Laski!

blu zauważyłam właśnie że zgupieli z cenami wynajmu apartamentu. a kupiliśmy nowy renault kango. kurka jeździ na wysokości jak dla mnie a to ja mam nim z dziewczynkami popykać. zobaczymy, jak będę jechać do krk to dam znać abyś z domu kochana na ulice ni wychodziła :) co bym ci krzywdy ni zrobiła:)

Witajcie :happy:

Ale pogoda, szkoda gadać :-(
Dziękujemy z Szymusiem za życzenia :-) Gratulujemy Oleńce i Adasiowi ząbków!

Polusia
, może musisz trochę jeszcze poczekać z mięsem.
Ionka, biedna Oleńka :-( Powodzenia z przeprowadzką.
Tabasia fajnie, że udało się z weekendami.

Teraz nadrobię zaległości w czytaniu bb i chwytam się za odkurzanie.

ja uzywalam. Tyl pieluszki sie mechaci, a tak to ja bylam zadowolona.

co to znaczy "ściuchane"?
że są trochę zniszczone;-)

czytalam gdzies, ze od gotowanych jablek tez sa zatwardzenia (po surowych odwrotnie)....teraz jak zaczelam dawac jablko, to Redanek ma o wiele twardsze kupki, nawet po soku czy herbatce z sokiem jablkowym....(a nic poza jaglana, manna i jablkiem nie daje)

Milego Dnia!

a ja znowu czytałam, że od surowych może być zatwardzenie. A gotowane jabłko jest właśnie lekkostrawne, moja mama jadła po operacji poważnej, bo jej zaleciła doktorka, żeby ułatwić trawienie i nie dopuścić do zaparć.

Witajcie:happy2:

U nas od rana zmienna pogoda, rano lało, potem była godzinka upału, a potem znów lunęło. Teraz jest w sam raz:tak:

Byłam dziś zrobić zdjęcie do prawka, bo mi instruktor kazał papiery złożyć w pn-wt, żeby mnie mógł na koniec września na egzamin umówić. Teraz jest wymóg, żeby zdjęcie było kolorowe:baffled: Ja ogólnie jestem niefotogeniczna no i wyszłam, jak wyszłam:sorry2:

Kuba wtrząchnął zupkę jarzynową z kaszką owsianą i śpi:happy2:

Co do jabłek, to na tych Hipp-owskich jest napisane, że rozrzedzają stolce, a one są raczej gotowane.

Witam,
wreście po całym tygodniu pracy, mam czas Was poczytać:)
ten tydzień był cięzki:((((((((( mam nadzieje że przyszły będzie lepszy w pracy, chociaż sie na to nie zapowiada
cały weekend jesteśmy same, M w pracy:(
powoli przeprowadzam mała do jej pokoiku, w przyszłym tygodniu mam nadzieje dojdą mebelki, ale na rzie, na dzień przenoszę jej łóżeczko, kładę, puszczam pozytywkę i wychodzę z pokoju i mała zasypia Huraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:)

reklama
Witam :-) u nas dzis pogoda do tyłka, pada cały czas i znów nici ze spacerku :-( , dzisiaj jedziemy z Oli do cioci i przyszłego chrzestnego zobaczymy jak będzie się zchowywać :tak: czy da czadu czy będzie grzeczna
Życze miłej soboty

Do góry