reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

A ktorejś z was dzieciaczek też ma płaską główkę?? Bo moja ma spała praktycznie caly czas na prosto i na lewa strone ale teraz spi na boczku drugim wiec mam nadzieje ze jej sie to wyrowna.

reklama
To nie dawalyscie wit D3? Ja od urodzenia daje bo juz w szpitalu kazala polozna kupic i od 2 mies zyci jakos podaje (nie pamietam dokladnie). I to nie tylko mi ale wszystkim co lezaly ze mna.

Moja tez spala na prosto i tez ma lekko plaska glowke z tylu ale nie wiem czy to przez to bo wydaje mi sie ze od urodzenia tak ma:) No i teraz tez lubi spac na boczku. Pewnie ksztalt glowki jeszcze sie zmieni.

Jak zacznie pewnie wiecej siedziec to sie zmieni miejmy nadzieje. My ja malo nosimy i praktycznie caly czas lezy i tez pewnie dlatego. Bo jak narazie to aniolek. :) Poloze ja do lezaczka i bawi sie ladnie zabawkami.

Agulka też bym chciała takiego aniołka bo moja to diablica, nie uleży ani nie usiedzi w miejscu 5 min. musi się coś dziać bo inaczej nudno i wrzask:)

Agulka też bym chciała takiego aniołka bo moja to diablica, nie uleży ani nie usiedzi w miejscu 5 min. musi się coś dziać bo inaczej nudno i wrzask:)
ooo- jakbym czytała o swoim dziecku ;)))) identyczny tylko 5 min to juz za dlugo- 1 min max i sie wszystko nudzi, no i oczywiscie tylko rece wchodza w gre i spacerowanie a o postaniu w miejscu nawet jak jest na rekach mozna prawie pomazyc bo sie dziecku nudzi ;)

No to ja nie wiem, jak z tym jabłkiem, ale na słoiczku Hippa wyraźnie napisali, że rozluźnia stolce.

Ja podaję wit D3. Jak były te gorące dni, to nie dawałam przez jakiś czas, ale potem zaczęłam, bo Kuba ma prawie cały czas spocone dłonie i stopy i wolę dmuchać na zimne. Jedną kroplą na pewno nie przedawkuję, nawet gdyby cały dzień leżał na słońcu.
Ja podobno jak byłam w jego wieku (a urodziłam się też w marcu) miałam podawaną wit D3 cały czas i w lecie leżałam na słońcu (a pewnie wtedy nikt nie smarował kremem z filtrem) i potem dostawałam jakąś dawkę uderzeniową, bo w ogóle mi zęby nie szły. Więc u Kuby może być podobnie.

Moje dziecko jest aniołkiem wiadomo ma swoje ataki płacze jak mu cos nie pasuje nudzi sie tez jak nic sie nie dzieje i jest na tym samym miejscu juz dłuzej to pokazuje co potrafi,ale tak to duzo mi spi,moge duzo przy nim zrobic.Ja dawałam od początku wit D3 i mały spał na bokach,a juz pózniej na pleckach.A na czesciej lubi siedziec na kolankach i juz nawet przeprosił mate,bo lubi na niej lezec ale nie długo:)

U nas nie bylo zalecenia co do podawania wit d3. mialam podawac tylko wit k i cebion multi i tam byla tez wit d, ale to tylko przez 3 miesiace.
Moje dziecko to tez aniolek tylko, ze czasem pokazuje rozki hihihi ale i tak kocham ja nad zycie!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
odpukac u nas aniołek, nie wymaga ani noszenia ani ciągłego zajmowania się, leży pod stojakiem, na łóżku na kocyku, a marudzi kiedy zmęczony albo głodny. odpukaćććććććććć, i zasypia bez problemu obojętnie gdzie położony, ostatnio w dzień popołudniu robi sobie drzemki z tatą w łóżku, a włóżeczeku po 10-20 minutach śpi eh oby tak dalej

Do góry