reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

powiem Wam że ja to już głupieję z tym moim dzieckiem. wczoraj dałam to mięsko z królika i były niby jakieś tam napinanie się, humor nie taki jak potrzeba , płacz. to było tak koło godziny 17 a obiadek zjadła o 11. była kupa normalna . i jeżeli niby to po mięsie to w nocy wydaje mi się też powinna być marudna, a ona spała całą noc. ja juz naprawdę nie wiem czy to mięso czy to jej fochy. chyba będę jeszcze dawała jej 2x dziennie esputicon jak dostanie mięsko. spróbuję z mięskiem znowu jutro, dam jej troszkę królika i dam te kropelki i zobaczę co się będzie działo. i tak chcę iść do pediatry bo się trochę martwię bo mój gnypek mały nie obraca się plecków na brzuszek i zaczyna mnie to martwić. niby nie ma ja czytałam objawów zmniejszonego napięcia mięśniowego bo stopy jakby mogła to do ucha by sobie je wsadziła ale troszkę zaczynam się martwić.

reklama
jak potrzebuje to z brzuszka na plecki zrobi fik a z plecków na brzuszek nie. i wiecie co jak ja się postawi to za dwie ręce będzie g... małe stało .

moje dziecie usypia i cos mu nie idzie ale stęka..
dzis zlot gości siostra imieniny wyprawia a mnie sie marzy spokoj. Od jutra liczba domownikow spada do 8 z 10 juhu.
pije kawkę gardło napierdziela, mam nadzieje, ze moj Skarbek nic nie załapie
chyba pojdę spać
ale pogoda chyba dopiero pod wieczor spacer
cisza tu:]

Witam! Amoja znowu na brzuszek przekreci sie z brzucha na plecy juz nie. Moja to pulpet i nie ma sily. :-D nogi podnoi wysoko ale jeszcze nie bawi sie nimi. Ostatnio bylismy na szczepieniu i lekarka pow ze ma krzywice strasznie powoli jej ciemiaczko zarasta i mamy dawac 2 razy dziennie d3.

Ja tez jakos sie obawiam, az kupilam widamine d i zaczne podawac jak bedzie pochmurno tak jak dzis czyli pewnie dzis podam. Ale ostatnio lekarka sprawdzala ciemiaczko i mowila, ze wszystko ok.

reklama
że są trochę zniszczone;-)

a ja znowu czytałam, że od surowych może być zatwardzenie. A gotowane jabłko jest właśnie lekkostrawne, moja mama jadła po operacji poważnej, bo jej zaleciła doktorka, żeby ułatwić trawienie i nie dopuścić do zaparć.

Jabłko to pierwszy owoc, który pojawia się w diecie niemowlęcia.
Możesz je podać ze słoiczka, surowe starte na tarce na papkę lub ugotowane z kleikiem ryżowym.

W 10 miesiącu możesz podać dziecku obrane jabłko w kawałku, powinno być dojrzałe i miękkie.

Jabłko surowe rozluźnia kupkę, jabłko gotowane zatwardza.

to na stronie osesek.pl znalazlam, i badz tu madrym, jedni mowia tak, a inni inaczej....

Do góry