reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

to nie jest tak ze ja na niego krzycze ze sie zsikal w majtki tylko ze mnie nie slucha, pytam go czy chce siku mowi ze nie chce a zaraz idzie i sie zleje i wtedy mowi ze si zrobil, albo gonie go przez caly dom zeby go posadzic na nocnik bo wiem ze czesto sika bo bardzo duzo pije to ucieka przede mna a zaraz sie zleje

reklama
Witajcie!
Nocka taka sobie, ale za to Redan w lozeczku cala noc przespal...Ale rano nie mogl juz zasnac wiec musialam go pobujac w wozku, i tak bujalam godzine...ech

u nas w ogóle smoczka nie ma w użyciu, wiem to dziwne ale mały nigdy nie był nauczony smoczka i niewie co to smoczek .

ja tez nie chcialam smoczka uzywac, ale Mlody tak przyzwyczail sie do piersi, ze tylko tak mogl usnac lub uspokoic sie. Wiec przyzwyczailam go do smoczka, ktorego i tak wypluwa jak zasnie twardo. A ja mam luz, bo Maly juz mi nie wisi tak na piersi i sie nie przejada...

Milego Dnia!

czarnuszka Sebi jest jeszcze maly, wiec nie wymagaj od niego by umial juz sam sie zalatwiac itp musisz dac mu czas. w Mamo to Ja jest artykul o pozegnaniu z pielucha i jest tam informacja ze dopiero 3 latek dosc dobrze (o ile nie jest czyms zajety) rozpoznaje kiedy chce siku i informuje rodzica, a sebi nie ma jeszcze nawet 2 lat.
a juz na pewno nie powinno sie krzyczec na dziecko gdy sie zsika, moze to sie skonczyc tym ze bedzie wstrzymywal mocz i same problemy potem beda.
polecam ci ten artykul, duzo tam informacji jest

dzieki ze pytasz.
SUPER!!!
co prawda dopiero 4 dni, ale zarobilam juz na czynsz i oplaty i jeszcze troche zostalo.
Poki co wszystko inwestuje w towar, nie mam juz miejsca w sklepie gdzie wieszac, ale damy rady :-)

poki co wieksze zainteresowanie jest ubraniami dla dzieci niz ciazowymi. No , ale zobaczymy jak sie to rozwinie :-)

Super, zazdroszczę Ci takiego sklepiku :) sama bym wpadła pogrzebać :p I oczywiście czekamy na zdjęcia.

Ccaroline - kochana jak u Was bylo z siusiuaniem Dawidka na nocnik ? tez tak mial ze jeden dzien ok a drugiego caly czas lał pod siebie ?? bo ja juz nie mam sił do sebiego..no szlag mnie trafia, dre ta morde na niego ze az mnie gardlo boli, tlumaczenie nie starcza....jednego dnia jest ok super, w domu na nocnik albo kibelek na dworze na trawke i ok a za dwa dni leje pod siebie w domu ze wszystki majtki ma ich okolo8 par ida w ciagu jednego dnia bo nie wola matoł maly, co ja mam zrobic zeby tak nie robil, no bo czasem jest ok a czesem mam ochote mu zlać dupsko ze wogole nie wola i ma wszystko gdzies, myslalam ze to moze chwilowe no ale tak od dlugiego czasu sie dzieje, dodam ze bardzo duzo pije.

U nas początki były różne, tak jak piszesz był dzień idealny, drugiego trochę gorzej, zaczął nam siusiać do nocnika od początku sierpnia, teraz robi na kibelku, siada na nakładkę, na nocnik już nie chcę, zawsze gdy Dawid zrobił siusiu, dostawał nagrodę w postaci żelki :p Może nie zbyt idealne nagrody, ale poskutkowało, prosi sam, w nocy już nie siusia w pampersa, na podwórku również woła, nauczył się powstrzymywać, ale pampersy nakładam mu do spania i spacery, w razie gdyby była jakaś wpadka. Teraz za to mnie denerwuje jak co chwile chce siusiu i trzeba nad nim stać, a nie zawsze mogę, bo np płacze Natalka, ale wysadzam go tak często jak chcę. Także głowa do góry może jeszcze nie jest czas na Sebusia, odpuść na kilka dni i znowu spróbuj, ja tak robiłam.

Czarnuszka za piski i krzyki spróbuj na karne krzesełko czy do kąta na tyle minut ile lat , jak to superniania radzi .U nas to dziala tyle ze Miłosz starszy , ale w tym wieku juz niech sie uczy.Możesz kupić w rossmannie pieluchomajtki , wygodniejsze niż pampery dla chodzacego dziecka:)
Marciaa zapytaj w aptece, sama nie wiem co bym małej dała innego.Zawsze byłam za homeopatią ,ale teraz wprowadzili przepis ze dzieciom dopiero od 6roku życia sie podaje.Bo chciałam kupic ostatnio oscillococcinum i mi odradziła.Synowi jak byl maly wlasnie rozpuszczalam na łyżce te granulki i dawałam przy pierwszych objawach przeziebienia.
Oby Nikosiowi przeszło i pojedziecie na te grzyby:) A warunki faktycznie macie idealne w domku:)Super:)Nawilzacze ,to mam sie rozejrzec w rodzajach i skutecznosci ,jak T wróci dam Ci znac:)

monia super że biznes się rozkręca, oby tak dalej :)

my smoczka też nie używamy a to tylko dla tego że Pola jak go weźmie do buzi to ciągnie ją na wymioty, natomiast teraz to sie bawi nim trzymając w rękach :)

kurcze było słońce i po słońcu, pogoda się schrzaniła :(

czarnuszka moja Julka nie chciała do nocnika sikać wpadłam na pomysł aby kupić nakładkę na sedes, ona widziała jak ja sikam do ubiakcji i też tak zaczęła, ale dopiero jak miala 2 lata. bo tak to było to samo co u Ciebie : bieganie po domu, siku w majty . spróbuj może pomoże :)
co do kar to u mnie jest albo stanie w kącie albo zakaz ogladania bajek i to najbardziej skutkuje :)

Dzien Doberek Kochane.

Ja wróciłam z miasta pogoda brzydka.Kupiłam Bartusiowi kaftaniki i bluzy jak M przyjedzie to jeszcze mu dokupie,bo teraz miałam mało czasu szwagierka pilnowała Bartusia,teraz jechała do pracy.A synek ładnie spał cało noc,no obudził sie od dłuzszego czasu o 5.30 na mleko i spalismy do 7.30.A teraz sobie pije kawke.

Co do smoczka my uzywamy niestety,ale w nocy bez smoczka spi:)

reklama
czarnulka- moze zabierz go do sklepu , gdzie jest duzy wybor nocnikow i nakladek i niech sam sobie wybierze , tylko powiedz mu ze kupisz jaki chce ale musi do niego robic siku itp. ble ble ble
co do krzyku to Cie rozumiem ze nieraz czlowiekowi wydaje sie ze to tylko zostaje - ale to nie przyniesie efektow zadnych a nawet odwrotnie. Wiem to z doswiadczenie - ja w pracy nieraz darlam morde a dzieciaki swoje a moj M ciccho cos powiedzil i nawet razu nie krzyknal a wszyscy sie go boja jak diabla . A ogolnie to jest odwrotnie on usposobienie anioła , milczek itp ja rozdarta , klotliwa itp i co efekty mial on nie ja . No i zaczelam stosowac jego technike i o wiele lepiej ;)

Do góry