reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

no proszę, sami chodziarze i chodziarki u nas :-)
Ol chodzi ale dookoła stołu, albo z pchaczem ;-) mi na razie się nie spieszy, niech idzie sama kiedy bedzie gotowa :-)

ale wiecie co, jak byłam na tym roczku w niedzielę u chłopca 3 tygodnie starszego od Olci, to była taka swoista licytacja babć jego i rodziców innych dzieci.
ten chłopiec juz biega od 2ch miesięcy, a Olcia nie, więc był triumfalny uśmiech. ich chłopiec jest duży, a Ol malutka i znowu ten uśmieszek.
a kiedy na pytanie ile Ol ma zębów, powiedzialam że 8, to spojrzały na siebie prawie spanikowane, bo ich chłopiec tylu nie ma, hehe ;-)
śmieszne to ;-)

ale chyba nieuniknione :-)

reklama
MOja córcia tez jeszcze nie chodzi nawet bez podparcia nie stoi , przesuwa się obok mebli, albo stołu, ale potrzebuje sie czego trzymac, nawet z pchaczem lwem boi sie sama poruszac.

ionkano widzisz Ol ma 8zębów a Frano 1 :) więc każde dzieciątko lepsze w czym innym he he
A te licytację są chore też tego nie lubię a mój Franko też mały :)
Najważniejsze żeby były zdrowe dzieci!!!
Latem wszystkie będą śmigać :)

Witam nocnie;-),

Mój maluszek do chodzenia się jeszcze nie zabiera, za to pełza wszędzie, unosi się na kolankach, no i wlezie w każdy zakamarek. Uwielbia miski naszego psa, kontakty i kabelki to najlepsze w świecie zabawki:dry:
Ja mam dylemat bo mój M ma parcie na drugą dzidzię i chce żebyśmy się starali pod koniec tego lata ale ja narazie nie jestem przekonana, głównie chodzi o pracę. Bo narazie do końca nie wiem na czym stoję. Ja zostaję póki co przy zafasolkowaniu we wrześniu 2012. Zobaczymy jak się wszystko poukłada.:tak:

Co do ząbków niby mówi się że im później rosną tym zdrowsze ale ile w tym prawdy to nie wiem..... A te licytowania mnie wnerwiają, a co najśmieszniejsze zaobserwowałam taki syndrom u mojej mamy:confused:, że się prześcigają z ciotkami na temat umiejętności wnuków, a my z kuzynkami kompletnie nie przejawiamy takich zachowań:-D Ehh te babcie.
Polusia To mnie teraz zastrzeliłaś, chyba 14. W necie już się pojawiły dwa nowe odcinki. W weekend zasiadamy na seans. Już nie mogę się doczekać.:tak:

ajentka ale po polsku, ja znalazłam tylko odcinek 12 ale z napisami- czego nie lubię :)

dzień dobry :)
nocka przespana do 7:10, kurcze jak ja bym chciała pospać do 10 - ale mi się marzy :) Pola już po śniadanku i już coś kombinuję :)
pogada jak na razie ładne tnz. słoneczko świeci i -3 stopnie , zobaczymy jak będzie później to wybierzemy się na spacerek.
a te licytacje między mamusiami, babciami czy innego rodzaju ciociami to mie bardzo wkurza. jak Julka chodziła do przedszkola w Skawinie to tam tak było : bo moje już czyta,liczy, chodzi na taniec towarzyski, brydża i inne duperele. nic tylko przechwalanie w szatni co moje dziecko już potrafi gdzie ono chodzi- wrrrrrr. ja bym te matki to do psychiatryka wysłała bo dla mnie to tylko krzywda dla dziecka zwłaszcza w wieku przedszkolnym kiedy już rozumie i słyszy co mamusia mówi i później robi dokładnie to samo.

lecę na śniadanko - pewnie mnie mój łobuz obje z niego :)
miłego dzionka :)

witam i ja

druga nocka normalnie jakby jakiś cud, wczoraj jak poszedł mały spać butka dopiero o 4 rano a dziś o 6 rano !! normalnie szok, dziecko mi się przestawia? żyję taką nadzieją :) zobaczymy , jak narazie słyszę że wstał i sobie śpiewa i mnie nawołuje hehe :) na szczęście jak się obudzi potrafi jeszcze leżeć i się bawić i śpiewać :)

co do chodzenia u nas stoi po kilka sekund bez trzymanki, puszcza się i widzę zupełnie świadomie to robi , no i przy pchaczu chodzi no nie mówiąc o meblach, ścianach itp. wszędzie go pełno. takie uroki :) ale nie mówię czekam na te pierwsze kroczki :)

co do licytacji u nas aż tak nie ma na szczęście. :)

dzień dobry :)
polusia u nas to samo, a ja jak się nim odzywam to słyszę nie martw się Oliwka młodsza o rok od naszych nadrobi (he he a ja w duszy sobie myślę taaaa na tle klasy się wybija wiedzą itp.... Słowa wychowawczyni :) ) Ale mnie to nie rusza idę do domu, przytulam moje dzieci mówię im że dla mnie są one wyjątkowe i bardzo je kocham.

U nas ok. Parę razy tam zastekal ale ogólnie spał do 8.45:)

U nas też słoneczko i malutki mróz więc czekam na listonosza i idziemy na spacer z zakupami. Muszę kupić jakis prezent na urodziny koleżance Oliwii...
Coś upięke bo dziś przyjeżdża ta kuzynka M.z TS ze swoim dzieciaczkiem pogadać bo od poniedziałku już na r....ter.apie:( Więc musimy sobie spędzić fajne popołudnie...

Nic kończę śniadanie moje ulubione muesli i dopijam kawkę :) i zmykam.
Miłego dzionka!!!
Jak wrócę to wpadne do Was.

hej :-)

my dzisiaj mielismy okropna noc. Pawel budzil sie bardzo czesto. Do tego dwa razy zmienialam mu pieluche i raz zmienialam ubranko. Porazka z tymi pampersami. Nie wiem juz o co chodzi. mamy pampersy 5 i i tak puszczaja... ehh...

Dzisiaj lece zlozyc te cv , ale jakos nie jestem pelna nadzieji.

lece uspac Pawelka, do pozniej :*

reklama
Witajcie,
zaraz postaram sie Was nadrobic. U nas kataru ciag dalszy,nic nie mija, dzis wizyta u alergologa, zobaczymy co tam z jego oskrzelami. Stresuje sie, co znow mu wymysli:((((
Noce fatalne, bo katar, mleko 3 razy w nocy pije, a potem nie je mi w dzien do 11:angry:
Pewnie jak katar minie i przestanie sie przez to budzic to jedzenie wroci do normy.
Mamy oby dwie czworki gorne, wiec moze na nie tak maly smarka
Za szybko mu te zeby ida:(
Mam malo czasu na cokolwiek, bo maly zrobil sie strasznie marudny i tylko mama i mama, na dodatek kaze sie prowadzac za jedna reke o! Nie lubi pelzac chociaz potrafi. Tylko chodzic i chodzic, jak sie poloze z nim na podlodze to sie po mnie wspina az wstanie, lapie mnie za reke i kaze sie prowadzac:-p
Dobra zmykam Was podczytac, bo chwilo spi

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry