reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

No i Brat pojechał ale było fajnie :) dzieciaki zadowolone :) Oliwii i moje urodziny a wszyscy dostali prezenty. Mój brat przed chwilą jeszcze dzwonił że dawno tak pysznych rzeczy nie jadł :) i że jestem jedyną osoba która gotuje jak nasza Mama (aż się popłakałam ).
Franko z wrażenia nie spał cały dzień :) szaleje na tygrysie!!! Oliwia daje nam koncert przy mikrofonie Hannah Montana a Wiktor bawi się w wynalazce czy małego fizyka :)
Dostałam winko, bukiet róż, kosmetyki Loreala i pieniążki.Aż mi głupio się zrobiło. Ale odwdzięcze się bo jak na roczek przyjedzie brat to będzie dzień po swoich urodzinach :)
Teraz to ja już nie mam pomysłu na prezenty na roczek jak ktoś będzie pytał.

Mam górę zmywania ale chyba odpuszcze narazie. Tyle energii włożyłam w przygotowania :) n&h jak powiedziałam M.co napisałas :) to powiedział mi że od dziś Celibat :) hi hi

Z tym mlekiem to może różnie lekarze podchodzą, ale w Kaliszu powyżej roku nie piszą recept. Np. w mojej przychodni wszystko jest zkomputeryzowane i system recepty nie przepusci. Co do dnia wiek jest na niej drukowany. Jak lek jest pierwszy raz dla danego pacjenta przepisywany to nie da rady zaznaczyć P jako na przewlekłą chorobe. Jak pacjent nie był zarejestrowany to recepty też nie będzie. Z jednej strony wszystko uporządkowane ale z drugiej to trudno załatwić tak z biegu receptę. Choć jak dzień wcześniej zostawie kartkę co potrzebuje to rano mnie rejestrują i recepta jest :)
Ale się rozpisałam i zanudzam.
Buziaki dla miesięczniakow!!! o których niedobra ciotka zapomniała.

Ostatnia edycja:
reklama
My już u siebie w domku. Troszkę mam stracha bo jesteśmy same. Teść dziś pojechał na operację oka a tak to wiedziałam, że w razie czego jest w domu obok.

n&h postanowiliśmy najpierw wyeliminować alergeny potencjalne i obserować i dopiero lekarz, żeby wiedzieć na co rzeczywiście Młody reaguje a na co nie...
Co do skazy - nie padło takie podejrzenie z ust naszego pediatry, nawet się nam nie zająknęła słowem w kwestii zmiany mleka - zwłaszcza, że Franko od grudnia mleka nie pijał wcale, a jedynie kaszki mleczne wsuwał i serki typu homo...Dletego też padło podejrzenie, że uczuliło go kakao, orzechy, miód, cytrysy lub konserwanty jakieś z rzeczy typu płatki śniadaniowe, różnorakie słodycze, które szamał...Tych "podejrzanych" rzeczy nie dostaje i skórka się poprawiła w połączeniu zapewne z sterydem i zyrteckiem. Tylko te suche poliki jak były tak są - pediatra nic o tym nie powiedziała, więc sami z M stwierdziliśmy, że może to przetwory mleczne, więc odstawiłam je, ale kaszki nadal chcę dawać...Podobno bywa, że uczula mleko krowie w czystej postaci lub przetworach a w formie mm już nie...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
marela przepis dostałam od frotki ale ja go zmodyfikowałam i wyszedł pycha - nawet goście mnie pochwalili za niego :) wstawię przepis na kulinarny jak położę dziewczyny spać :)

polka super ten Twój brat :) super że zadowolony :)

myszowata musisz obserwować, a co do mleka to u nas też recepta bez problemu jeżeli jest taka potrzeba. ale może próbuj jogurt nie krowi ale kozi - ponoć tylko krowie jest silnym alergenem.

ja po zakupach - byłam z teściową i oczywiście nakupowałyśmy jak dla pułku wojska :) bardzo lubią z nią takie zakupy do tesco bo się tyle uśmiejem a ile doktoratów zrobi nad składem produktów :) teraz kąpiel dziewczyn a potem będę odlewać ozdoby na święta wielkanocne - to dla mojego rodzeństwa i ich stowarzyszenie bo będą jak co roku mieć swój kramik i sprzedawać :)

oj pawelek ma suche policzki mimo iz jest na nutramigenie...:-(

ja kazdego lekarza pytalam czy to oby nie skaza i kazdy twierdzil ze to niemozliwe, ech lekarze... :-(

a co do wyeliminowania tych podejrzanych produktow, to moze poczekajcie? bo organizm musi sie oczyscic...:tak:

my zaraz bedziemy sie kapac, i kaszka dzis lyzeczka, zegnamy butle... ;-)
obiadku weszlo tylko kilka lyzeczek, ale potem na deser miseczka manny z truskawkami ze sloiczka wiec pewnie kolacji tez za wiele nie zje, a schudl juz albo tak wysmukal;-) bo wazy chyba tyle samo, jutro go zwaze:tak:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry