reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Cieszymy sie przeogramnie:-D:-D Dziewczynki królują, a chlopcy będą mieli w czym przebierać :-) Co do imienia to M chcę Hanię ja Alicję ale pewnie nam sie jeszcze zmini..ale na początek można tak wpisać w listę:tak:

Wszytko ok z moją szyjką ma 3,5 cm :szok: a tak sie bałam ze mam za krótką a to chyba dłuuuuga:rofl2: Widzileismy serduszko, aorte, zołądek, móżg itd ale niepokoi mnie ze gin wracal do kości nosowej z 5 razy bo wychodziła jej 0,55 a czy któraś z was miala miarzoną w 21tc ?? bo powiedziala ze w 21 tyg moze tak byc bo powinna w 22 0,6 wyjść wiec troche sie zaniepokoilam a na necie nie moge znaleść poprawnej wartości w 21tc:/

mi mierzyla kosc nosowa dzidzi w 20 tygodniu i mam napisane 51mm :crazy::eek: niewiem czy to mialo byc 0.51 mm ?? i tez mi tak podejrzanie ją sprawdzała....

reklama
ja nie wiem jak to jest z tą kością nosową, mi tylko gin przy badaniu powiedział: "a tu widać kość nosową";-) Także tyle wiem na temat tej kości...

No właśnie dla mnie było zdziwiwniem że jeszcze na usg połowkowym kość nososwą się bada no ale....
Mykam sprzątać a potem wdepnę do was...obym nie musiala nadrabiac znowu z 15 stron:-)

Witajcie dziewczynki:-):-)
U mnie noc przespana jako tako, coś mi się tam śniło, jakieś bzdury, zresztą jak co noc.:baffled:

Przede wszystkim Czarnuszkawszystkiego NAJ NAJ NAJ:-) buźka

dronka83gratuluje córuni:-)a co do noska, to też nie wiem, lekarz też mi powiedział :nosek jest.Nie wiem jakie dokładne tam pomiary są.

Gosia,bonus i gratis ja na czas ciąży przerzuciłam się na książki komediowe że tak powiem, czytam właśnie "Ketczup" Sochy.
Lekka łatwa i przyjemna:-) Bo najbardziej to kocham takie o holokauście, o II wojnie światowej, ale one są smutne i zawsze ryczę gdy je czytam, więc na razie w tym stanie nie wskazane.:tak:

Miłej soboty:-)

Czarnuszka - wszystkiego najlepszego Kochana. Donoszenia bezproblemowo do końca, łatwego porodu u zdrowego Synka :tak: No i oczywiście Twojego wymarzonego domku :tak:

Dronka - gratuluję córeczki :tak: Już nas coraz mniej niewiedzących. Ale co zrobić jak się nosi w brzuszku takie tajniaczki :tak:

MAG , ja tez tak mam od 1,5 tygodnia..:-(
Byłam u swojego gina i powiedział ze to przez MEGA STAN ZAPALNY w pochwie:/ , dał mi 2 antybiotyki dopochwowe , biorę już je od zeszlego poniedziałku i widze lekką poprawe.. przynajmniej w nocy moge sie swobodnie obrocic z boku na bok,ból jest dużo mniejszy...

Ja nie mam stanu zapalnego, bo gin mnie badał ostatnio i wszystko jest w porządku. Dziś boli mnie trochę mniej. chyba idzie ku dobremu, bo rano to zawsze jest tragedia. Ale zaraz jadę na cmentarz i na zakupy, więc zobaczymy jak będzie potem. A w ogóle to się wkurzyłam od rana, bo złamało mi się ramiączko od jedynego stanika, w który się mieszczę :wściekła/y: Pewnie, ze samo ramiączko mogę dokupić, tyle że kurcze, nie mam w czym wyjśc z domu :zawstydzona/y:

dronka83 gratuluje niunki :))

CZARNULKA DLA CIEBIE

niespodzianka.gif

Wlasnie wstalam i popijam kawe sniadanko juz o 8 jadlam bo M wychodzil do pracy :)
dzisiaj przyjdzie o 18 i bedziemy montowac kuchnie choc tylko te szafki na dole a gore na nastepny tydzien :)))

Musze isc do sklepu po rybke i ogorka na mizerie tez mi sie nie chce gotowac .
Dzisiaj jakis len

Witam sobotnio!
Czarnulka moc serecznosci i wszystkiego naj! Zycze Ci milej niespodzianki od meza:-)

Ja tez mam obawy o ta swinska grype, dali mi w pracy cale sterty artykulow na ten temat i zalecaja szczepinie, ale ja nie jestem do konca przekonana czy to 100% bezpieczne:no: a tak poza tym to juz chce isc na jakies wolne...macierzynski biore dopiero od 18 stycznia, a prace mam fizyczna, wiec powoli wymiekam:-( oby do świat...

buziaki dla Was wszystkich

reklama
ehh widze z enie tylko ja sama siedze w domu... moj maz od 8 do 21.30 dzisiaj w pracy i caly dzien sama.... :-(
w ogole znalazlam sobei test urogin pronatal ktory warto zeby zrobily kobiety po przebytym przedwczesnym porodzie... nawet znalazlam kolege mojego lekarza w opolu ktory ten test przeprowadza wiec mam nadzieje zze cos on wykaze ... co prawda kosztuje on 400 zl plus pewnie jeszcze wizyta u tego lekarza ze 100 jak nie lepiej... ale co sie nie robi zeby bylo dobrze... napisalam do niego maila z pytaniami czy ten test z krwi czy z wymazu z szyjki, ile kosztuje u niego bo cene na necie tylko znalazlam i jak szybko po porodzie moge isc go zrobic do niego i powolalam sie na mojego lekarza mam nadzieje ze odpisze a jak nie odpisze to zadzwonie po niedzieli do niego bo wiadomo nie zawsze lakarze chca odpisywac bo moga odpowiedziec na te pytania podczas wizyty i zebrac kase... no ale licze ze po mom doktorku to pojdzie i ze mi wyjasni co i jak :tak:

Do góry