reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Hejka.Noc był dobra jedna pobudka o 3 i musielismy wstac przed 6 jechalismy na kontrole.Noi niestety dziurki są i za 6 tyg kontrola w sierpniu lub we wrzesniu ostatnia miejmy nadzieje operacja.Dzisiaj spacerku nie było,bo za mocko wieje,ale za to wczoraj było super na dworzu.

witam
my dzis od 8 do 15 na zakupch a bardziej ogldaniu aranazacji. Mały byl niewiarygodnie grzeczny , aby jak usypial troch pokwekał i raz dal mini koncercik ale to jak na niego to luzik ;), a jak jezdzil w koszyku tesco w foteliku to oczy rozdziabione ;)- ale by zainteresowany wszystkim.
Co do wyboru płytek i kabiny pryszniowej to lipa - nic mi sie nie podobało ;( , ale za to kupilam w koncu malemu kaszkieck na lato -chodzilo mi zeby mial daszek i cos na glowce bo jak go nosze na rekach to nieraz slonca nie da sie unkiknac- jest taki mega cieniutki -tylko podobał mi sie inny ale był z grubszego materialu .
teraz po tych atrakcjach misiek spi mi juz 3 h -chyba go troszke wymeczylismy - i to slonce - nastepny zakup po remoncie to samochod z klima bo inaczej nie da sie funkcjonowac ;( tylko kiedy ;( , a i kupilam malemu sosczek jablkowy ale jeszcze poczekamy troszke ;)

Oj to jestem w grupie tych mam co paczki nie dostały.Za to dzwoniła akwizytorka akurat jak dawałam Dagusi picie,proponując rozmowę..o damskiej bieliźnie:-DPodziękowałam...a jak mężowi powiedziałam,że dzwoniła kobietka o gaciach pogadać to nawet córcia się uśmiechnęła.
Rano cieszyłam się bo Myszka spała do 7:30..za to w dzień była płaczliwa.Powiedzcie czy mogą jej ząbki się szykować skoro gryzie nam palce i płacze przy tym co chwilkę?

a do mnie raczej zadna paczuszka nie dojdzie :) wypelnialam w szpitalu jakies kwitki ale odeslali mi jeden bo zapomnialam sie podpisac a teraz juz nie bede im tego odsylac

Oj to jestem w grupie tych mam co paczki nie dostały.Za to dzwoniła akwizytorka akurat jak dawałam Dagusi picie,proponując rozmowę..o damskiej bieliźnie:-DPodziękowałam...a jak mężowi powiedziałam,że dzwoniła kobietka o gaciach pogadać to nawet córcia się uśmiechnęła.
Rano cieszyłam się bo Myszka spała do 7:30..za to w dzień była płaczliwa.Powiedzcie czy mogą jej ząbki się szykować skoro gryzie nam palce i płacze przy tym co chwilkę?

Ooo, ja miałam dokładnie taki sam telefon :-D:szok: To może paczkę też dostaniesz :tak:

Dostalam od poloznej tylko ulotke z kalendarzem szczepien :baffled:
Musze sie zatem upomniec.

A ja musze sie pochwalic naszym sukcesem!
Nauczylismy sie samodzielnego zasypiania :-):-):-)
Chwilami bylo ciezko i chcialam sie poddac, ale warto bylo jedank to przetrwac i efekt jest!!
Oby tak zostalo :-):-):-)

Milusiego dnia wszystkim zycze ;-)
Gratulacje!! My niestety jeszcze w tyle z tym...

u nas nocka zaje-bista hihihi młody zjadł ok 21 i wstał o 6 :-D... i wyspałabym się gdyby nie to, że cycki mi prawie eksplodowały - obudziłam się po 5 i ściągnęłam trochę mleka :-D

zaliczyliśmy dziś neurologa ...rehabilitacja pomogła - jest wszystko w porządku. Mały jeszcze ma leciutkie napięcie ale Pani doktor powiedziała że już samo przejdzie :-D:-D... jeszcze tylko 7 lipca kardiolog i 10 wyjazd na podkarpacie na 2tygodnie:-D:-D:-D
To super!

a my jeszcze nie pojechalismy, wyjazd opoznil sie do piatkuz powodu choroby psa:-(

cholerka i w ten ukrop trzeba siedziec w bloku, no nic dwa dni wytrzymamy

pawel spi w bujaczku na balkonie, na szczescie, spacery staly sie jakas trauma:szok::szok::szok:, chyba heronek pisala ze wracala ze spacerow, na rekach noszac malego, ja tez tak mam ostatnio:wściekła/y:
nie lubi i koniec, a o spaniu mowy nie ma, wiec na razie odpuszczamy chyba;-)

chcialam dzis dac mlodemu soku jablkowego ale nie chcial, ani z butli ani z lyzeczki, krzywil sie niemilosiernie ech

zadne paczki nie przyszly domnie jak na razie :no:
witaj w klubie!

Hejka.Noc był dobra jedna pobudka o 3 i musielismy wstac przed 6 jechalismy na kontrole.Noi niestety dziurki są i za 6 tyg kontrola w sierpniu lub we wrzesniu ostatnia miejmy nadzieje operacja.Dzisiaj spacerku nie było,bo za mocko wieje,ale za to wczoraj było super na dworzu.
Trzymam kciuki za operacje, oby ostatnia!

Dzionek byl w miare, mimo upalu Redanek byl przekochany. Duzo nie plakal, tylko zaraz po przebudzeniach, nie wiem czy nie mial koszmarow. A ja prawie zawalu dostalam dzis, jak mi "usiadl" na bujaczku cholerka mala....Zawsze zapinam, wiec bezpiecznie bylo, ale jak zobaczylam glowke przy stopkach to nie wiedzialam co sie dzieje...
.

Witam wieczorową porą:-)

Widzę że dziś ruszył temat paczuszek, to się pochwalę że nam przysłano. Dziś byłam odebrać na poczcie, dostaliśm słoiczek jabłko+marchewka, jeszcze troszkę i wypróbujemy. A dostałyście też taką książeczkę z kuponami rabatowymi na produkty Hippa do rossmanna? Na wszystko 20 - 25% rabatu, nie wiem czy doczytałyście ale na początku tej książeczki jest kuponik do r. z którym jak się pójdzie to za 1gr. otrzyma się kolejną paczuszkę od Hippa:tak::-). Wiem że to dobry marketing i wszystko to ma na celu zwiekszenie sprzedaży produktów Hipp ale miłe jest otrzymywanie takich paczuszek:tak: Marcel ma 3 i pół miesiąca i paczuszka przyszła wczoraj (awizo) więc myślę dziewczyny że te co wypełniły prawidłowo kuponiki na pewno lada dzień też ją otrzymają.
A my od dwóch dni zajadamy kleik kukurydziany do mleczka i nie chcę zapeszać ale chyba pomaga w nocnym spaniu, wczoraj synek usnął po butli z kleikiem jakieś 130ml o 21:00 obudził się o 3 ale dostał smoka i spał do 5, wcześniej przy nocnym przebudzeniu smok nie dawał rady. Zobaczymy jak dziś. Tylko muszę chyba kupić smoczek trójprzeplywowy z aventu, bo dwójka w ogóle nie daje rady i narazie karmię lovi 2 tu jest większa dziurka ale i tak chyba się trudzi żeby dobrze zassać, jutro spróbuję też TT 2 bo wcześniej na samym mleku to się na nim dławił. A dziewczyny co mają trójprzepłwowy i zagęszczają jak się smoczek sprawuje, ładnie leci? Narazie na 130ml mleka daje 1-1,5 łyżki kleiku raz dziennie na noc, dobrze robię? A mały aż się trzęsie tak mu to smakuje:szok:, zasysa butle aż miło:-)

reklama
Cześć Dziewczyny :)
ja też paczki nie dostałam hehe,

byłam dziś u lekarza i przybrał w mies. 450 g myslicie że dużo? teraz waży 6200g
jeśli lekarz się nie zaniepokoił to myśle ze wszystko jest OK. Powodzenia Kochana Ci życze bo cięzko jest karmić niejadka. Moja mamcia przechodziła to ze mna i ja do czasu przed ciążą byłam niejadkiem. Mam nadzieje że Miłoszkowi apetyt wróci. Cierpliwości życze!! :*

madzia będe trzymać kciuki za operacje. A gdzie będa małego operować? W jakim szpitalu?

tak czytam o waszych przebojach na spacerkach a mój to uwielbia spacerki hihi najpierw nie śpi i patrzy na wszystko a później synusia nie ma ;) Ostatnio fajnie posiedzielismy z M na ławce. A mały spał...tak romantycznie było :) mmm jakies motylki od jakiegos czasu mam w brzuszku. Tak jakbym zakochała sie nan owo w moim męzu hihi ;) :zawstydzona/y:

My dzisiaj mieliśmy fajny dzien. Franko pojadł i często go przystawialam do piersi bo takie upały. A on szczzęśliwy hehe ostatnio zauwazylam że nie lubi pić herbatki z Hippa koperkowej. Kupiłam mu zwykłą herbatke rumiankową w torebkach z lidla i koperkowa też i to uwielbia ;) Tyci cukru wsypie i synuś w siódmym niebie hihihi

Ja teraz biore sie za pisanie mgr bo 30 wrzesien coraz blizej!! Jejku już mam tego dość. Ale studia juz skonczone i zostało tylko to. Dam rade ;))))

Buziaki dla Was:) I spokojnych nocy dla Was i waszych malenstw.

Do góry