reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Witam Was.
A ja wyspana,Bartus sie wcale nie obudził przespał całą noc do 7.Teraz sobie pije kawke i jem sniadanko z czekolada a Bartus próbuje zasnąc,ale cos mu nie wychodzi.Pogoda taka sobie i niewiem czy spaceek bedzie,ja jade do miasta dzisiaj pozałatwiac sprawy a Bartusia popilnuje szwagerka.

Ccaroline85 witaj wsród Nas teskniłysmy za Tobą:)

Słonecznego dnia życze:)

reklama
Hej! Ja dzis sie wyspalam bo mala wstala mi o 6 zjadla i spala do 9.30. Moglaby tak codziennie.:-) Ostatnio cos jej sie odmienilo bo nie chce mi jesc ani deserkow ani obiadkow tylko mleko i kasze,a wczesniej jadla normalnie,teraz zje z 2 lyzeczki i to musze ja rozsmieszyc zeby mi buzie otworzyla bo zaciska i zasysa warge dolna (tak jak tu jedna z was pisala). Caly czas tak robi i cmoka. :-) Pozdrawiamy.

u nas tez noc srednio, mała co godzina sie budziła... no ale potem spała do 8ej.

caroline witaj :-)

Hej,
dziś pobudka o 5 rano, ale od 6 spi jeszcze, za to ja nie, denerwuję się, dziś czeka mnie ciężki dzień w pracy, będziemy mieć nowe dziecko na adaptacji, które(wypraście sobie) śpi po każdym posiłku 20 minut-a ma rok, koszmar jakiś, będziemy musiały go poprzestawiać, aaaa zapomniałam dodać że zasypia bujany na rękach, eh......no coment:/
ide po mału wybudzać królewnę, mam nadzieje że będzie grzeczna w żłobku, bo i tak ma wystarczającą ilość łobuziaków:):/
cieplutkiego dnia Wam życzę

mnie najbardziej zawsze denerwowało, że rodzic zapisując dziecko do złobka jeszcze przed jego urodzeniem, przyzwyczaja je później do bujania, spania na kolanach, zasypiania w wózku itp. ja rozumiem, że sa różne sytuacje, no ale potem w żłobku takie dziecko ma podwójnie ciężko, bo ani mamy, ani taty, nikt się buja do spania i spać trzeba w łóżeczku... no ale niektórzy myslą, że w grupie jest tylko jedno dziecko, które może dostać 100% uwagi, niestety tak nie jest :no:
no nic, przyzwyczai się :-) każde się w końcu przyzwyczaja :-)

marti, a jeszcze zapytam: czy Ty musisz za córkę płacić 100% czesnego??

Witajcie,
Nie wiem jak u Was ale w Posen pogoda do d.../ pada i zimno:/ I juz nawet w mieszkaniu sie zimno zrobilo, jesien pelna geba:/
Chyba nici dzis ze spaceru.

Co do spania w dzien, to moje dziecko teraz wiecej sypia niz jak byl malenki calkiem, no ale ja dla odmiany jak bylam mala nie spalam wcale i madra jestem nieslychanie;P

Witajcie :happy:

Leje, zimno i chyba nie będzie dziś spaceru. Wczoraj wieczorem pojechaliśmy z moim P do tesco, jak już Szymuś zasnął. Babcia miała dyżur :-D Zrobiliśmy zapasy jedzonka dla małego. Resztę opiszę na odpowiednim wątku.

Przypomnialo mi sie co mowil lekarz mojej kuzynce. Jej maly tez malo spal i wystarczyly mu male drzemki po 15 minut, lekarz mowi, ze szybko mu sie mozg regeneruje i ze bedzie inteligentny:tak: moze cos w tym jest bo teraz ma 2 latka i nawija jak stary, gebulka mu sie nie zamyka;-)

Pocieszające :-)

Hej dziewczyny
Jakoś ostatnio prawie na nic nie mam czasu. Od środy zaczynam prace i jakoś nadrabiam wszystko na przyszłość. Piore, prasuje, koncze durną prace mgr. Już mnie to wszystko troche dobija...Ale dajemy rade. Czasami sie boje jak sobie moi chłopcy poradza...Najgorzej będzie jak M będzie po nocce...:( boje sie bardzo.

Powodzenia w pracy! Na pewno szybko przyzwyczaicie się do nowej sytuacji :tak:

Witam :) Wczoraj wieczorem wróciliśmy do domu :) wszędzie dobrze, ale u siebie najlepiej :) Zaliczyliśmy wypad nad morze, później chrzciny małej i wyjazd do Białegostoku. Mała z dnia na dzień więcej potrafi i jest cudownym dzieckiem. Teraz będę na bieżąco :) mam nadzieję, że u was wszystko w porządku :)

Witamy! Jak się udały chrzciny?

Dziękuję za miłe przywitanie :) Chrzciny udały się super :) Malutka grzeczna w kościele i w restauracji :) Aniołek :) Dostała pieniążki parę ubranek od chrzestnych pamiątki łańcuszek z medalikiem i taki piękny obrazek z grawerem i fotelik samochodowy coneco sea zenit :) Jestem wykończona wyjazdem, źle się czuję. Mam nadzieję, że lada dzień wróci wszystko do normy.

Hej kobitki, miałam nie mieć prądu a tu wyłączyli tylko na chwilkę od 8 do 11 był brak. u nas nocka super mała obudziła się o 7 a zjadła dopiero o 8, dziś dostała owsiankę na śniadanko i cała butla zjedzona, więc chyba smakowała. pogoda paskudna leje i do tego zimno, chyba czas zapalić w kominku będzie w domu przytulniej :)
ale miałam dziś przygodę z Polą; posadziłam ją w bujaczku i włączyłam bujanie. odwróciłam się na moment a tymczasem mała spadła, oj dobrze że ti tylko 10 cm nad ziemią, i wiecie co płakała jak spadła a potem zaczęła się śmiać.mam nadzieję że nic się nie stało bo zaraz po tym poszła spać.
późnej jadę z Fioną do weterynarza więc zahaczę pewnie o jakieś zakupki i znowu nakupuję ciuchów dla dziewczynek:)
caroline witaj z powrotem:)
patinka powodzenia w pracy, będzie dobrze zobaczysz :)

a my od środy do szkoły tzn. Julka ma rozpoczęcie roku więc Pola zostaje z babcią a my idziemy, później to już codziennie na 8 rano będziemy chodzić. powiem Wam że mam takiego stresa jakbym to ja miała iść pierwszy dzień a nie moje dziecko, Ona sobie nic z tego nie robi.
miłego dnia życzę :)

Dzień dobry w ten pochmurny i mokry dzień:) Wrócilismy od moich rodziców wieczorem. Po malutku wracmy do normaloności. moje dzieciaczki potraciły apetyt chyba im dziadkowy klimat nie służył. CCaroline witaj wkońcu:) Super,ze chrzciny sie udały i Natalka tak ładnie się zachowywała:)Ciekawe jak u nas będzie:)
Polusia dzielne masz córcie poprostu:) Obie:)
Wieczorem spróbuję nadrobić co pisałyście.Pozdrawiam tymczasem

Witajcie :)

Ja dziś oblałam egzamin na prawko:baffled: Na szczęście ten wewnętrzny. Poszłam zanieść dokumenty i zdjęcie, ale okazało się, że muszę od razu zdawać ten egz, bo babka musi dołączyć kopię, że zdałam. No, ale ja nie zdałam:-p Siedziałam z Małym na kolanach i rozwiązywałam - 3 błędy, a można tylko 2 mieć. Muszę porządnie zasiąść do tych testów i jutro/pojutrze spróbować jeszcze raz, tylko tym razem pozytywnie:sorry2:

reklama
Witajcie :)

Ja dziś oblałam egzamin na prawko:baffled: Na szczęście ten wewnętrzny. Poszłam zanieść dokumenty i zdjęcie, ale okazało się, że muszę od razu zdawać ten egz, bo babka musi dołączyć kopię, że zdałam. No, ale ja nie zdałam:-p Siedziałam z Małym na kolanach i rozwiązywałam - 3 błędy, a można tylko 2 mieć. Muszę porządnie zasiąść do tych testów i jutro/pojutrze spróbować jeszcze raz, tylko tym razem pozytywnie:sorry2:
kochana to trzymam kciuki mocno,

Do góry