reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

No i mojego Malca znow wysypalo :-( tym razem nie buzia a kazde zgiecie (lokic, nozki, przeguby i kazda faldka) jest czerwone:-( a w okolicy kolan i lokci ma szorstka skore i caly robi sie przesuszony i szorstki. Nie jem juz nabialy z 2 miesiace, ani pomidorow, bananow, jaj, ryb, czekolany, orzechow, cystrusow, truskawek nic z tych rzeczy. Nic nie wprowadzalam nowego do diety i nie zmienialam plynu do prania, swoje ubrania tez piore w lovelii.
Macie jakis pomysl co to moze byc? Boje sie,ze to atopowe zapalenie skory:-(
Kochana mojej kolezanki corka ma dokładnie takie same objawy, krostki w zgięciach w fałdkach i ją swędzi pojechała do karpacza do kliniki alergologii i wyszlo ze ma Atopowe zapalenia skory.

reklama
No i mojego Malca znow wysypalo :-( tym razem nie buzia a kazde zgiecie (lokic, nozki, przeguby i kazda faldka) jest czerwone:-( a w okolicy kolan i lokci ma szorstka skore i caly robi sie przesuszony i szorstki. Nie jem juz nabialy z 2 miesiace, ani pomidorow, bananow, jaj, ryb, czekolany, orzechow, cystrusow, truskawek nic z tych rzeczy. Nic nie wprowadzalam nowego do diety i nie zmienialam plynu do prania, swoje ubrania tez piore w lovelii.
Macie jakis pomysl co to moze byc? Boje sie,ze to atopowe zapalenie skory:-(
nie przejmuj się... Mój Mikulec też tak ma...smaruję mu tto kilka razy dziennie Oilatum w kremie lub Emolium... jeśli jesz pieczywo to uważaj... białe jest smarowane jajkiem, a niektóre ciemne pieczywa maja w sobie kwas mlekowy - zwracaj uwagę na skład. Ja juz sie kilka razy na tym przejechałam :sorry:

zapomniałam dodać że Miki już się przekręca z pleców na brzuch i odwrotnie... ale z brzucha na plecy lepiej mu wychodzi hihihi:-p
ach i jeszcze dzwigamy już główkę do przodu <jupi>:-D

i jeszcze pytanie:
Czy wasze pociechy też są tak za wami? mój to maminsynek jest... choć na krok odejde to kwęczy, a jak go J lub ktoś inny na rękach trzyma to mały patrzy na mnie jak w obrazek hehe:-D

Wama pewnie masz racje, zjadlam czegos za duzo, musze tylko pomyslec czego, moze ciastek owsianych tam jest też pszenica, o której wspomniała blueberry:-(
Kąpie Franka w oliatum, używam też tego kremu właściwie od początku. Do ciałka teraz używam maść apteczną robioną z wit A, może to pomoże, bo Franek jest strasznie suchy, głównie na buzi i szyjce, aż się z niego sypie:-(Teraz kupiłam zestaw kosmetyków do skóry atopowej i zobaczymy.
29 idę do lekarza, wiec poproszę o skierowanie do alergologa i już:-(

CO do naszej klasy, to ja usunęłam swój profil, bo tam się zaczął robić syf już dawnooo,nigdy nie umieściłabym tam zdjęcia swojego dziecka. Z tego typu portali wolę facebooka :tak:

Gosia tak mój jest mamisynek :)

mysza to na pewno ciastka owsiane ...mojego też po nich wysypuje... Na opakowaniu napisane jest że "może zawierać śladowe ilości soi, mleka, orzechów"... widać te śladowe ilości wystarczą do uczulenia:no: ....ostatnio nawet zjadłam 3 "Nimm 2 Żujki" i też małego uczuliło - na szczeście szybko zeszła wysypka.... już nic słodkiego nie jem ech... ale powiedziałąm sobie ze jak tylko przestanę karmić cycem to tyle słodyczy sobie nakupie...tortów, ciast, czekolad itp itd że aż mi uszami będą wychodzić hihihi
Ale jak znam siebie to tego nie zrobie hihi...bo w końcu - tylko "zakazany owoc smakuje najlepiej0" <lol>:-D:-D:-D

Witajcie!
Nocka znowu nieprzespana-te zeby Redana wychodza i mi bokiem....JUz moglyby wszystkie naraz wyjsc....
A moj to tez jest maminsynek....caly czas sie na mnie patrzy i tylko usmiecha jak tylko sie na niego spojrze:-)nawet jak jest u kogos innego...

No zobaczymy co się okaże z tym moim Łobuzem. Na razie nie będę jadła ani ciastek owsianych ani nimm 2 ;-)

Czy Wasz Maluchy tez sie tak drapia po twarzy jak sa spiace? Mój masakruje sobie twarza, obcinam pazurki, ale on i tak sie drapie, normalnie caly jest w kreskach:-(

reklama
Do góry