reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Menu naszych dzieci

nam też lekarka kazała pół żóltka wprowadzic co drugi dzień,ale my dopiero na poczatku marca zaczniemy
A ja zaczne od poniedzialku, w sumie to juz powinnam ale chyba 3 tygodnie pozniej nie maja znaczenia?
Co do glutenu powiedziala zeby albo dawac codziennie odpowiednia dawke a jak mi sie nie chce pilnowac to trzymac diete bezglutenowa do 11 miesiaca a pozniej dawac bez patrzenia ile i jak czesto.

reklama
Troche glupie pytanie ale jak sprawdzacie temp wody/ pokarmu? Mam kaszke ktora sie rozrabia w wodzie ktora ma miec 50-60 stopni:eek: Tylko jak to spawdzic?:confused2::sorry:

Oleńka, ja sprawdzam "na oko" czyli na język.
Właśnie zgupiałam. Według angielskich rozpisek powinnam podawać 5 posiłków i dwa razy karmić piersią HiPP - Meal Planner
wg. polskich pierś 4-5 razy a posiłki 3-4. I bądź tu mądry?

Ja nie patrze na jakies normy moze to zle ale podaje piers gdy jest głodny, albo widze że chce mu się tylko pić. Podaje 5razy w ciagu dnia minimum. W miedzyczasie trzy stałe posiłki. nieraz pije z piersi chwilke a nieraz do znudzenia, ostatnio on sobie długo ciamka i namnie zerka ja mu bleeee i pokazuje jezyk a on sie śmieje do rozpuku łączymy przyjemne z pożytecznym;-)

Ja nie patrze na jakies normy moze to zle ale podaje piers gdy jest głodny, albo widze że chce mu się tylko pić. Podaje 5razy w ciagu dnia minimum. W miedzyczasie trzy stałe posiłki. nieraz pije z piersi chwilke a nieraz do znudzenia, ostatnio on sobie długo ciamka i namnie zerka ja mu bleeee i pokazuje jezyk a on sie śmieje do rozpuku łączymy przyjemne z pożytecznym;-)

u mnie podobnie,na nic nie patrze je tyle ile chce i kiedy chce

Nooo u nas kaszka bananowa zdala egzamin! Alexowi baaardzo smakowala. Wiec od dzis sa juz dwa stale posilki. Obiadek po poludniu i kaszka wieczorem(oczywiscie podawana lyzeczka ale dosc gesta wychodzi wiec jest ok)
Miranda co do rozpisek to ja juz calkiem od normy odbiegam bo u nas do tej pory byla piers 8 razy dziennie;-)
Kasia, Iwonka dajecie piers raz jedna raz druga? czy przy jednym karmieniu obie piersi? U mnie jest jedno karmienie- jedna piers. I przewaznie z prawej je ok 3-4min a z lewej 8-10min:confused2: Nie wiem dlaczego...:confused2::eek:

A to ja nie wiem Miranda ale wydaje mi sie ze 4 karmienia to jeszcze jest ok!
Zapomnialam napisac ze Alex po chrupkach kukurydzianych ma czerwone krostki na okolo buzi i na uszku:-( A myslalam ze z tym nie bedzie problemu:-( Tak mu smakowaly... Ciekawe co go uczulaw nich?:confused2:

reklama
Oleńka a to na pewno po chrupkach? a może sie nimi podrapał- podrażnił?

my dziś pierwszy raz sinlac - spojrzałam na tabelkę i zrobiłam te 200 w 7mym miesiącu, smakowało mu bardzo-zaczęłam dawać łyżeczką ale mi sie tak z Karolem wygłupiali i nakręcali że Bartek chichrał sie cały czas i robił prr ustami że wylatywało więc sie wkurzyłam i wlałam do butli- w 2 in nie było...po godzinie poprawił piersią - teraz zobaczymy ile pośpi- pewnie też z przyzwyczajenia normalnie się obudzi ok 23...
a jak kończył to przeczytałam że zalecają zaczynać od jednej łyżki sinlacu ;)

Do góry