reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Menu naszych dzieci

Ale chyba bym musiała też posiekać drobniutko, żeby takie mini-mini kawałeczki wyszły.
Tylko nam ten turnus trochę takie plany krzyżuje, bo teraz przez 5 dni nie powielę pomidorów, żeby zobaczyć czy małego nie uczuliły. Najwyżej na innej zupce wypróbuję.
Dzis dałam Frankowi pierwszy raz jabłko w gryzaku. Oj jakiegoś tygodnia zauwazyłam, że wreszcie zaczyna ładnie utrzymywać zabawki w łapkach:) Z gryzakiem sobie poradził!:) Pociumciał troszkę to jabłuszko:) Pierwszy krok zrobiony!:)

reklama
nooooooooooo zuch Franciszek!!!!!!!!!!!:-) nie na darmo stroj Supermana przywdziewa :-D , mowie Ci, ze to nie zadne porazenie, tylko pewnie jest tak jak z coreczka mojej kolezanki, ma wlasne tempo rozwoju i tyle :tak:. a np. brat mojego ojca do 5-go roku zycia nie powiedzial ani jednego slowa, nic a nic, wogole malo dzwiekow gebowych wydawal i tez mysleli, ze cos mu jest ,a on po 5-tych urodzinach nagle zaczal gadac jak najety, co mu zreszta do dzis zostalo :-D

probowaliscie ta druga zupke Hipp - jarzynowke? Abi bardzo sie rozsmakowal w niej :-)

a do gryzaka sprobuj mu kawaleczek slodziutkiego arbuza dac, odleci w kosmos - gwarantuje, tak jak moj smrodek :-D

Ostatnia edycja:
kalambur jedzeniowy chyba zostal rozwiklany :tak:: otoz okazuje sie, iz w akompaniamencie pomidorka i smietanki wszystko smakuje, nawet z grudkami..... ponowilam probe dzis i potwierdzila ona postawiona wczoraj teze..... to kubek smakowy domaga sie bukietu, aczkolwiek konsystencja rzadsza milej jest widziana nizli zbita klucha.... brawo Sherlocku!!!!! :-D

No to podajcie sobie z Kaską rękę:) Obie możecie agencje detektywistyczne zakładać:)
Super:)
Ja własnie gotuję kilka makaroników, spróbuje posiekać drobno i dodać do zupki krem. Zobaczymy czy Francesco nie polegnie

A ja wczoraj wieczorem rosołek na udku ugotowałam, warzywa ugniotłam i mięsko posiekałam, dodałam kaszy jęczmiennej, koperku i natki pietruszki :-)
Zobaczymy co Adrianek dzisiaj na to powie :-D

Dziewczyny poradzcie! Jagoda nie chce jeść warzyw. Ostatnio robię jej kuleczki miesne i to jedyne co je na obiad, słoiki odpadają oczywiście. Z warzyw jedynie co je to awokado. Wszystko inne jest bleee. Może sprubuję zrobić oszukane kulki mięsno warzywne? MA teraz etap że chce sama brać do rączki i sama jeśc, ale to nie jest przyczyną niejedzenia warzywyw bo próbowałam i brokułki i kalafior i fasolkę do ręki i nic.

reklama
poczekaj parę dni...może jej to minie...

albo przemyć warzywa w tych kuleczkach mięsnych....zetrzyj na tarce, ugotuj i zmieszaj z mięchem...może da się oszukać...

Do góry