Karolinusia
Fanka BB :)
Cate dzięki, bo już myślałam, że moja córka jest inna
jutro wypróbuję Twoją metodę-na pewno zadziała.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Malami dziękuję CiI kontynuując temat glutenu. Czy alergiczna reakcja może wyjść na skórze? Ostatnio Petinka pisała że Filipkowi wyszły czerwone placki na szyi, dzisiaj po kąpieli zauważyłam u Ani coś podobnego, do tego jest to szorstkie bardzo w dotyku
nic nowego nie jadłam. My chyba jednak też podziękujemy i poczekamy do 10 miesiąca...
Ja też na te plamy mówię liszaje. Chyba przejdę się w czwartek do pediatry. Ja te plamy zaobserwowałam kilka dni po wprowadzeniu kaszki i dlatego z glutenem właśnie je powiązałam.
Właśnie znalazłam coś takiego:
"(...)jeden z rodzajow reakcji na gluten - "reakcja uczuleniowa natychmiastowa" - "może objawić się jednym lub kombinacją niżej wymienionych objawów:
* wymiotami
* biegunką
* wstrząsem anafilaktycznym
* pokrzywką skórną
* wodnistym katarem
* skurczem oskrzeli
* zmianami skórnymi o typie atopowego zapalenia skóry"
Czyli te liszaje mogą świadczyć jednak o glutenie. Do tego Filip obudził się dzisiaj z wodnistym katarem. Wiem, że to może być wszystko, ale ja jednak poczekam z tym glutenem.
Mój mąż twierdzi, że mamy za zimno w domu i stąd katar. Chociaż teraz już katar minął, może to rzeczywiście z zimna, bo w dzień jest trochę cieplej, a w nocy, to rzeczywiście mamy zimno w sypialni.