reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Menu naszych dzieci :)

Amelkowa przegapiłam Twój post i teraz doczytałam, mleczaki na początku mogą się wydawać dziwne, troche się obkręcają przy wzroście ale dokładnie to bym musiała zobaczyć pacjentke albo fotke zęba a to raczej niewykonalne:-D:-D:-D

Dentico on wygląda dokładnie tak jak wychodząca trzonowa jedynka :yes:

reklama
też muszę Zośce szczoteczkę kupić....

ja myszy daję wafelki ryżowe, biszkopciki, skórkę chlebka, herbatniki..... wybieram takie dla dzieci bez zbędnej chemii i jest wszystko fajnie....

ładnie mi je już z łyżeczki

catedra jakie dajesz małej wafelki ryżowe i biszkopty?? herbatniki też daję małemu i chrupki kukurydziane

catedra jakie dajesz małej wafelki ryżowe i biszkopty?? herbatniki też daję małemu i chrupki kukurydziane

wafelki ryżowe to hippa chyba... czasem kupię sonko naturalne bez soli i wtedy moje bejbe maltretuje długo jednego :) a biszkopty kupuję petitki LU... herbatniki kupuję takie w maleńkim opakowaniu disney'a z kubusiem....

Próbowałam Ninie dawać wafelki ryżowe, ale ugryzła i wypluła, chyba jej nie smakowały ;-P Z herbatnikami i biszkoptami jeszcze nie eksperymentowałam, nie wiem, jak to jest z tym glutenem..? Wszędzie straszą, a ja jeszcze nie dawałam jej nic zbożowego, żeby ta tolerancja na gluten się wyrobiła. Robiłyście tak, jak piszą w "poradnikach"?

Próbowałam Ninie dawać wafelki ryżowe, ale ugryzła i wypluła, chyba jej nie smakowały ;-P Z herbatnikami i biszkoptami jeszcze nie eksperymentowałam, nie wiem, jak to jest z tym glutenem..? Wszędzie straszą, a ja jeszcze nie dawałam jej nic zbożowego, żeby ta tolerancja na gluten się wyrobiła. Robiłyście tak, jak piszą w "poradnikach"?

NIE:-)
ale ja jestem tutaj raczej wyjątkiem:-p

Coruja ja nie mam żadnego podręcznika, wafelków i herbatników jeszcze nie daje tylko kasze manne wieczorem do mleka albo słoiczek z glutenem, nie przejmuje się tym zbytnio.

A ja mam pytanie nasze bobaski mogą już jeść Danonki. ?Bo ja Julce dałam i jej smakował i nie wiem czy można? Wiecie coś na ten temat?

Dentico... ale dzieci dosyc pozno ucza sie wypluwac paste... Kuba miał chyba ponad dwa lata... to bo oznaczało, ze do tego czasu musiałabym mu myc bez pasy... Tak na moj chłopski rozum, skoro produkuja pasty dla dzieci rocznych to chyba sa swiadomi tego, ze dziecko tego nie wypluje... z reszta takie małe ilosci pasty jakie nakładamy chyba nie zaszkodza... takie jest moje zdanie laika... Kuba mył zeby pasta odkad pamietam...

Coruja ja nie mam żadnego podręcznika, wafelków i herbatników jeszcze nie daje tylko kasze manne wieczorem do mleka albo słoiczek z glutenem, nie przejmuje się tym zbytnio.

A ja mam pytanie nasze bobaski mogą już jeść Danonki. ?Bo ja Julce dałam i jej smakował i nie wiem czy można? Wiecie coś na ten temat?

Dentico Danonki to chyba nie wcześniej niż od 1 roku życia, ale Dentico ja daję Biance takie misiowe jogurty firmy Nestle. Bianka bardzo je lubi. Czasmi dodam jej owoca i problem z głowy.

reklama

z tego co kojarze to one są od 3go roku zycua- wiadomo że można dac wczesniej, bo bez przesady:-D- ale one mają mnóstwo cukru- i nie iwem czy sa całkiem "bezkonserwantowe";-)

Do góry