reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Menu naszych dzieci :)

Wiesienko oprócz chrupków to jeszcze takie wafelki ryżowe, one są od siódmego miesiąca, organix mają napisane na opakowaniu, w takim zielonym, z tej serii to jeszcze kilka rzeczy jest. My się zaopatrujemy w bootsie, ale w naszym osiedlowym sparze też widziałam, ale droższe:-):tak:;-)

reklama
A mnie naszło na gotowanie chyba z nudów... Ale co tam powiem wam że i tak Zosi nie smakowało pierwsze danie moje.. ale na razie się nie zniechęcam...

Też nie gotuję, leniwa jestem. Poza tym, musiałabym gotować trzy obiady, bo u nas każdy co innego je :-p A moje zdolności kulinarne pozostawiają wiele do życzenia :-D Jedynie owocki czasami daję nie z słoiczka, np. jabłuszko skrobię łyżeczką. Do picia daję herbatkę, ale Nina nie umie pić z butelki ani z kubka niekapka, więc dużo tego nie wypija. Tyle, co jej tam samo wleci :-p

Pytałam się naszej pani doktor o higienę ząbków, mówiła, że do roku mam nic nie robić, ale jakoś mnie to nie przekonało. dentico, dzięki za radę ;-) Mam nadzieję, że Nina da sobie wyczyścić te zęby..

Coruja dziwne, że niby ryzyko próchnicy zaczyna się po roku?:eek: Dziecko pije mleko, które jest słodkie, zaczyna zjadać coraz bardziej normalne posiłki... Jak tu nie myć zębów?

Właśnie zdziwiło mnie to, co powiedziała pani doktor... I teraz mam pewność, że miałam rację ;-)

Amelkowa przegapiłam Twój post i teraz doczytałam, mleczaki na początku mogą się wydawać dziwne, troche się obkręcają przy wzroście ale dokładnie to bym musiała zobaczyć pacjentke albo fotke zęba a to raczej niewykonalne:-D:-D:-D

Coruja niestety ta stomatolog źle mówiła, teraz już dzieci mają duże ryzyko, zęby mało zmineralizowane, mleko słodkie, dużo rzeczy ma wysoki index próchnicotwórczy, trzeba kupić mini szczoteczke i już myć i pomalutku przyzwyczajać dzieci aby w nocy zwykłą wode piły zamiast mleka, soczków itp. Moja podczas snu pije 1 porcje 120 ml mleka i też zamierzam dawać coraz mniej mleka a wiecej wody aż sama woda zostanie. Przy karmieniu piersią z wiadomych przyczyn narazie to niewykonalne.;-)

Dentico a dla tych naszych Bąblów szczoteczki to te silikonowe zakładane na palec czy jeszcze inne cuda są?

Kms takie silikonowe na początek w zupełności wystarczą.Później są takie z kółkiem zamiast rączki aby dziecko za głęboko do buzi nie wstawiło. I myjemy oczywiście bez pasty dopóki nie nauczy się maluch wypluwać:tak::tak::-)

A moi chłopcy już dostali te z kółeczkiem zamiast zwykłej rączki ;). Na razie są raczej ich zabawką, bo tego mycia to im mało, ale po każdym posiłku dostają je do rączki i gryzą sobie. Tylko coś często przekręcają je i wkładają nie tą stroną co trzeba ;)

reklama
Dzięki Dentico :tak: te z raczką to pewnie dopiero jak ząbki są bo tak same dziąsełka to chyba lepiej ta silikonową nie :happy:

Gelelo :-D:-D:-D

Do góry