reklama
Madzioolka
Moja Maja 09.06.2011
Dzięki dziewczyny
bo już totalnie zbaraniałam
czyli jednak nie jestem wyrodna matką że kaszeczki Majuni nie daję :-) (to nowy pomysł mojej teściowej - zapchajcie w dzień dziecko na maksa to może będzie spała całą noc.... gdzie ja nie narzekam na spanie Majki nocą.... ale nie przetłumaczysz takiej....)
czyli jednak nie jestem wyrodna matką że kaszeczki Majuni nie daję :-) (to nowy pomysł mojej teściowej - zapchajcie w dzień dziecko na maksa to może będzie spała całą noc.... gdzie ja nie narzekam na spanie Majki nocą.... ale nie przetłumaczysz takiej....)andariel
mama super dwójki :]
ja również nie daję Leosiowi kaszki; w zupkach dostaje po łyżce np. gryczanej niepalonej, jaglanej, jęczmiennej, krakowskiej (oczywiście 1 rodzaj w 1 zupce); kaszek gotowych typu bobovita nie toleruję - sama słodycz, aż gębę wykręca; mam w szafce ryżową smakową, tak na wszelki, gdybym zechciała wprowadzić mm i by się okazało, że go nie tknie (wtedy dodam ryżowej trochę);
traschka
Mama Marysi
ja też nie daję kaszki. Marysia nie chce ich jeść a ja jakoś nie widzę powodu żeby ją męczyć na siłę. Dostaje do zupy trochę kaszki mannej (gluten) i czasem trochę sinlacu w ramach urozmaicenia.
A ja podaję kaszkę na noc tylko, bo tedy Antek śpi od 20.00 do rana.. no i pierwszy posiłek je dopiero koło 9.00-10.00.. tak więc myślę, że to "zapchanie" i tak równoważy opcję, że bez tego by się budził ze 2x w nocy na mleko... a tak to zje raz a porządnie i śpi słodko 
W dzień tylko mm i zupki, ale już bez dodatków.
W dzień tylko mm i zupki, ale już bez dodatków.
mamusia czerwcowa 2011
Mamusia Tymusia
mam parobem bo Tymek nie chce jeść żadnych zupek i obiadków tylko deserki 

karmię jeszcze piersią ale już niedługo się to skończy i wtedy się zacznie maniana...co byście mi poradziły

karmię jeszcze piersią ale już niedługo się to skończy i wtedy się zacznie maniana...co byście mi poradziłyreklama
traschka
Mama Marysi
mamusia może powoli mieszaj m te jabłka z marchewką? Początkowo marchewki tylko troszeczkę i dodawaj coraz więcej, może da się nabrać?