reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

MENU naszych pociech - od mleka do "kotleta"

reklama
no właśnie my też po butli, ale często jest tak, że młody zasypia pijąc, więc zębole nieumyte:dry:ale myślę by jednak odstawić tę nieszczęsną butlę na dobranoc (na rzecz miski i łyżki), więc wtedy problem się rozwiąże...

Chcieliśmy zrezygnować z butli wieczorem [niekapka], żeby po umyciu ząbków juz nie dawac nic do jedzenia. Sądzilismy, że będzie bunt, ale nie - mały miło nas zaskoczył. Dostaje kaszkę, ok. 20-30min. później kąpiel, potem dostaje wodę [na początku się dziwił i tak fajnie patrzył na butlę z miną pt. "co oni mi tu dali?!"] i pięknie idzie spać. Zuch chłopak! :-D

Ale macie dobrze! Tak trzymać.... nasza zasypia na cycku wisząc....
Mlody zasypiał przy butli do ok 2 lat... później sam odstawił butlę i sprawa się rozwiązała, puki co problemów z zębami nie mamy :sorry2:

adariel no wiesz ciekawe to :-)
ja jednak mam dostep do mleka prosto od krowy, pracuje w gminie wiejskiej i m.in. znajduje sie też rolnictwem wiec jakby mam kontakt z tą garstką rolników co pozostała :-)

andariel u nas we Wrocławiu są te mlekomaty ale nigdy nie korzystałam
edit: koleżanka właśnie powiedziała, że kiedyś kupiła i cytuję: mleko 'lepsze', bardziej 'krowie':-D

Ostatnia edycja:
u nas tez roznie z tym myciem zebow, raz podczas kapieli, raz po butli, czasami nie umyte bo usnie przy butli
a ostatnio mlody jadł bigos z mlodej kapusty na miesku gotowanym( az mruczal z zachwytu)a dzos sciagnal mi cebule z kanaki i zjadl kawalek i darl sie ze jeszcze. ma mocne smaki chlopak. zapomnialam sie w niedziele i zjadl nasz przyprawiony twraozek(tak dosc mocno)to az sapal tak mu smakowalo:-) generalnie je wszytsko co mu dam, no cos ostatnio kislu nie chce
trasia musze te papryczki sprobowac

reklama
Do góry