reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

witam nowa mamusie:-) współczuje przezyc....
misiaa plemniki z chromosomem Y ( męskim ) są mniejsze i szybsze, ale żyją krócej wiec żeby był chłopiec hipotetycznie nalezy wspólzyć w dniu owulacji bo mniejsze i szybsze plemniki szybciej dotra do komórki jajowej i ją zapłodnią
dokładnie. ja z chlopakami zaszlam roznie. daniel dzien przed okresem a Miki tak 2tyg po.
ale chyba jest cos takiego ze jezeli jest sie w ciazy i ma byc dziewczynka bardziej i szybciej odczuwa sie dolegliwosci a jak chlopak mniej :confused:
nie slyszalam o tym.... nie ma nic takiego moim zdaniem by bylo wiadomo kto siedzi w brzuszku, prócz usg;]...
a znacie takie cos jak wrozba z obraczki wiesza sie na nitce jak sie kreci w kolko nad dlonia to dziewczynka a jak wahadlowo to chlopczyk tesciowa kiedys mi wrozyla i sprawdzila sie corka i bratu meza tez corka sie sprawdzila.....
nie wierze w to ;]

kurcze dziewczyny Miki mi sie przestawl, zapomnialam wam napisac... W nocy na cyca budzi sie co 3-4h i tak do 5 rano. potem np. dzis od 5ej nie jadldo 12:30 :szok: i potem przez sen dalam mu cyca. i spal 3h. kurcze a moze dawac mu na noc mleko modyf.? moze dluzej po nim pospi i sie ustawi jak trzeba? :dry: pierwszy raz takie cos mam z dzieckiem...

reklama
Eliza ja Ci niestety z doświadczenia nie pomogę jeszcze ;-) aleeee moim zdaniem nie powinnaś dawać modyfikowanego mleka skoro karmisz jeszcze cycusiem. No ale może sie myle i mam małe pojęcie na ten temat:-p

Ixi tak w ogóle to zapomniałam powiedzieć, ale łóżeczko ekstra :-D ja mogę też wam pokazać moje łóżeczko ale na razie jeszcze stoi w sklepie :-)
http://www.tomi.pl/szczegoly/1738/zozeczkotapczan_bartek_ii_z_szuflada_teak_warszawa

takie może zwykłe ale jakoś strasznie wpadło mi w oko, myślę że jak się jej "przyozdobi" już pościelą itd będzie ładnie :-D

Ostatnia edycja:
a jest mozliwe krwawienie w czasie ciazy tzn (miesiaczka w ciazy ) ? moja tesciowa np jak byla w ciazy miala miesiaczke przez trzy miesiace i nie wiedziala ze jest w ciazy przeczuwala przy ostatnim krwawieniu jak byl to 3 miesiac tak miala z moim mezem

Eliza moim zdaniem nie ma sensu dawać Mikiemu modyfikowane skoro masz swoje..... po prostu ustal mu jedne godziny jedzenia.... ja tak robiłam przy Sebastianie.... jadł mi srednio co 4 godziny....

umi ale ja chcę datę :D bo nie wiem kiedy będę w 40 tc:zawstydzona/y:

a mi sie wydaje ze urodzisz jakos pod koniec pazdziernika ewentualnie sam poczatek listopada.

Misiaa co do odczuc chłopca czy dziewczynki to nie zawsze sie to sprawdza.
ja np w 8 tyg odkrylam ze ejstem w ciazy i mam coreczke moja bratowa odkrylajakos w 6 tyg i miala synka. do tego ja wymiotowalam ona nie za to ona spac wiecznie chciala a ja nie. mialam masakryczna zgage ją to omineło. takze moze cos w tym jest.
wrózbe z obraczki tez mialam u mojej mamy wsyztskim sie sparwdzilo idealnie.
ale ta wrozba dptyczy tylko dzieci zyjacych.
u mnie wyszlo 2 corki i syn.

reklama
Do góry