reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Ja mam czworo rodzeństwa. Najmniejsza po różnica 5 lat i dobry mamy kontakt. Z reszta rodzeństwa też. Chyba nie o wiek tu chodzi a o charakter i relacje ....

Krysina czesc :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
A hej :-) ja bym w tym roku pisala maturę ale wybrałam technikum i teraz żałuję bo po szkole i tak planowałam wyjazd do UK (ok 50km od Szkocji) a teraz podchodzę do egzaminu zawodowego tak o. Moze sie uda moze nie no i tez nie ide na studia.

Moj tez skarpetki zostawi na podłodze. Kufel na stoliku. Spodnie na fotelu razem z koszulka i koszulka do spania. To tez talerz.... A mowie zeby wyniósł to "poczekaj, zaraz to zrobie". I tak nie zrobi. Chyba ze wszystko rzuce na jedna kupke na podłogę i wtedy sprzątnie. A jak on sprząta pokój to tez wole sama posprzątac bo on jest po swojej mamie takim pedantem jezeli przyjdzie do sprzątania czy jakiejś roboty ze masakra...

Magda z ukochana babcia w soboyy bedzie :)

Miedzy mna a bratem jest rok a miedzg siostra 4 lata i lepiek z bratem sie dogadam zreszta zawsze tak bylo pomimo bojek itp i gdybym miala kogos normalmego przedewszyst odpowoedzialnego juz po roku bym chciala w ciaze zajsc pomimo tego ze czasami mam dosc ale Zuzia miala by rodzenstwo itp zreszta wiecej jest zalet niz wad ale coz zycie czasem decyduje za nas

Krystyna czeac :)

Madzialenka jak teraz go ucYsz ze ty zrobisz bo lepiej to pozniej trudno bedzie z facetami to gorzej niz z dziecmi xd

Hehehe dokładnie ;) faceta trzeba od początku wychować :p

Ja wkrótce przeprowadzam się z małą do Berlina, niemieckiego znam tylko podstawy, ale wiem, że w rok jestem w stanie go opanować na przyzwoitym poziomie. Nie wyobrażam sobie tylko utrzymywania siebie, dziecka i mieszkania studiując eh eh eh życie

olcia pewnie masz rację:-) ale to nie jest tak że nic nie robi czasami jak przygotowuje kolację to sam przychodzi żeby mi pomóc, a sprzątam przeważnie przed południem jak D, jest w pracy, no ale żeby zaniósł swoje ciuchy do prania a nie walnął koło łóżka to trzeba mu przypominać:) mam nadzieję że szczęście się do Ciebie uśmiechnie i poznasz super faceta:)
krysina witam:)
maciejka:-) no czasami wydaje mi sie że ja za dobra dla niego jestem:-)

Co do rodzeństwa to ja mam piątkę:-) siostry maja 32 i 34 lata a bracia 36, 27 i 16:-) Nigdy nie narzekałam na liczne rodzeństwo wręcz przeciwnie super się dogadujemy a najlepiej dogaduje się z najmłodszym i najstarszym bratem:-)

Olcia- napewno sie ktos trafi idealny i dla ciebie ;)))

Ja swojego wychowalam, bo wiecznie tez wszedzie ciuchy, a skarpetki na podlodze lub kolo lozka doprowadzaky mnie do takiego szalu ze sie nauczyl ze na pranie jest kosz od prania do tego i wrzuca :p
Jedynie jeszcze ucze go ze po kapieli ma rozwieszac recznik zeby na drugi dzien nie walil, czasem mu sie uda, czasem nie :D zmywac naczynia zmywa, czasem cos do jedzenia zrobi.
Aa i jeszcze jak mowie zajmij sie mala bo cos musze zrobic, a on np gra w pleja lub siedzi na tel i 10 razy cos mowie o malej np o pieluszce czy cos to jak zacznie plakac konkretnie bo sie uderzy np to wtedy oderwie sie na chwile i jak mowie miales jej pilnowac to mowi nie slyszaleeeeem :p glucholce to sa :p

Co do rodzenstwa to mam czworke mlodszego. Miedzy nami jest 3,4,6 i 9 lat roznicy. Miedzy tym bratem 3 lata roznicy zadne z nas sie nie dogaduje bo on zyje w swoim swiecie. Mimo taki dorosly a glupitki jakby do przedszkola chodzil.. ;/ ale coz, zyyycie. On wiecznie poszkodowany, wszyscy sie go czepiaja, jak cos trzeba pomoc w domu to on akurat ma cos ciekawszego do roboty poza domem... ;/

Ostatnia edycja:
A oni w tym widzą jeszcze zalety :p
1408223613444.jpg

Załączniki

• 1408223613444.jpg
    1408223613444.jpg
    21,5 KB · Wyświetleń: 47
Maciejka- ale trafilas z ta fotka hahaha :p a my sie tylko czepiamy :D

Edit.
Paulina- wy za dwa tyg o tej porze bedziecie wyginac smialo cialo :p a u nas juz 2 tyg minelo... I o tej porze akurat bylisny jakos chwile po podziekowaniach dla rodzicow i swiadkow ;)

Ostatnia edycja:
Kornelia obudziła mi sie z płaczem. K mnie wk....ł .
Mała nie chce jesc, jest śpiąca ale nie pójdzie spac. No nic... Bawimy :-) taka rola mamusiek ! :-D na razie bawi sie 1.5 litrówa butelka, moze o 2 padnie :-D

reklama
Hej.
Oo matko my wstalysmy o 9,30 ale.boli mnie glowa... juz sie odzwyczailam od takiego dkugiego spania. Juz po sniadanku i biore sie za obiadek. Dzis roladki schabowe z papryka i serem, ziemniaki i surowka z marchewki ;)

Ktos ma jakies sprawdzone sposoby na nauke z nocnikiem? Bo u nas wszystkie lale, misie, auta, koniki robia na nocnik procz Mai :D

Do góry