reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

hahhaha kasiek no to trzeba było sobie rekawice gumowe założyć :-p haha
a z ciązami wcale tak nie jest że nic nie robią , u mnie było w obu ciązach tak ze miałam usg we wczesnej ciązy czyli ok 7 tc z poowodu lekkich powikłań
po prostuna pierwsze usg jesli wszystko prawidłowo przebiega a ciężarna czuje sie dobrze czeka się do 12 tc.. ot cała filozofia
a jesli coś się dzieje to zawsze wywyłaja do szpitala na skontrolowanie sytuacji

olciaaaa witaj :-) szkoda że w pracy musisz ukrywać ciąże , ale moze nie będziesz musała się zwalniac a szefowa pozwoli Ci zostac dłużej i moiże uda Ci sie iść na macierzyńskie , a póxńiej wrócić do pracy

reklama
Vi ja przy tamtym poronieniu nie zostalam skierowana do zadnego szpitala..;/ w PL jak cos sie zaczyna dziac to dostaniesz leki na podtrzymanie, a u nich musi wszystko odbywac sie w sposob naturalny.
Synek kuzynki tak kaszlal ze az lzy mu lecialy taki duszacy kaszel, goraczka i poszla z nim do przychodni a babka mowi: "to z powietrza przejdzie mu"..;/ i dzieciaka w nocy pogotowie zabralo do szpitala bo tracil oddech..

Vi no w sumie racja na pewno wszystko dokładnie robią a nie jak w Polsce jak nie zapłacisz to po łebkach ja w sumie miała 4 USG bo mieliśmy wypadek więc zrobili czy się nic nie odkleiło a to już chyba był 37 tydzień

Wampi Wszystkiego najlepszego , spełnienia Marzeń ; *****

Milena a ogolnie to jak sie czujesz\? Pewnie Ci juz ciezko z tym brzuszkiem?;-)
Aj no ciężkawo mi .... Ale daję radę jako tako:-D

Cześć :) jestem tu nowa ... w niedziele zrobiłam dwa rożne testy ciążowe i oba wyszły pozytywne :) początkowo bałam się powiedzieć mamie o tym ale następnego dnia powiedziałam i o dziwko była szczęśliwa :) ja tez jestem :) byłam w poniedziałek z rana u ginekologa ale nic mi nie powiedział kazał przyjść za 10 dni :) wiec czekam z niecierpliwością :p złapałam jakieś przeziębienie i nie wiem co zrobić żeby chociaż trochę lepiej się poczuć mam katar i ból głowy czy któraś z was była przeziębiona na początku ciąży ? jak się leczyłyście ? Miłego dnia ;)
Byłam przeziębiona w ciąży , ale co do leczenia idź do lekarza lepiej na własną rękę nic nie działać ( bynajmniej ja wolałam się skonsultować ) A z domowych sposobów , tak jak kasiek pisała herbata z sokiem malinowym , albo z miodem oooo .. I Spokojnej ciąży życzę ..

Laseczki czułyście może czkawkę dziecka ?? Boo albo ja mam coś z głową , albo moja córa w brzuchu ma czkawkę :-D:-D:-D
W ogóle nic nie mówie , ale coś mnie bierze dziś , obym nie wylądowała dziś w szpitalu !!!

Ostatnia edycja:
magda a w którym tc poroniłaś?(współczuję straty)
moja kolezanka tez poroniła tutaj i pojechała do szpitala była na obserwacji 2 dni poroniła jak się nie mylę w 8 albo 9 tc
a jak jej starszy synek nie miał apetytu był apatyczny i miał podniesioną temperaturę i biegunkę to leżał w szpitalu tydzień na obserwacji i pod kroplówkami
więc widać ta jak w polsce co szpital to lekarze ...
ja miałam przypadek plamienia z Viki w 6 tc ciązy dokładnie 6 tc i 3 dni i zostałam skierowana na usg pani powiedziała ze jajeczko na swoim miesjcu i zaprosiła mnie za tydzien na usg bo powiedziała ze bedzie juz biło serduszko i pojechałam z mężem za tydzień i faktycznie biło i było wszuytsko ok..
wiec ja zadowolona z opieki jestem ....,

a jak moja Vi była chora też miała kaszel też mnie odesłali do domu bo lekarz powiedziałze to wirusowe a nie bakteryjne i że musze nabyć leki na kaszel w aptece bo antybiotyk nic nie pomoze bo antybiotyki leczą bakterie a na receptę nie wypisuje sie zwykłych syropów , też na pocżatku byłam nie zadowolona no ale to jednak prawda że po co mi antybiotyk który i tak nie pomoże?
myślę że tu wystarczy się zagłebić co i dlaczego .... żeby pojąć ich podejscie :-)

milena ja czułam u Viki czkawke nie raz :-p u Emmy chyba tylko raz :-p
kasiek u nas ciężarna całą ciążę ma darmowa opiekę i np jeśli coś cię niepokoi to mozesz poprosić o jakieś dodatkowe badanie i Ci zrobią , jesli nie poprosisz to oczywiście nie :-p

Ostatnia edycja:
Milena Dominika miała ciągle czkawkę w brzuchy brzuch mi śmiesznie skakał a potem jak się urodziła to z czkawką w pakiecie wystarczyło lekko brzuszek odkryć i już czkała hahaha

VI mi się wydaje że to zależy od szpitala

Witam,
Maly zsnal o 22 a wstal o 7:sorry2:ale ja pospalam do 11.30 Ł zajal sie malym, rano wstalam tylko zropbic mu kasze i go ubrac
Vi moja kolezanka mieszka w Irlandii w maja 2011 ur coreczke 4670 i bardzo chwali sobie tamtejsza opieke:tak:
Kasiek ja maialam usg prawie co mies i gdu lezalam w szpitalu chyba 2 czy 3 razy
Olcia witaj moze nie ebdzie tal zle z szefowa a jesli juz zeby udalo sie ukrywac bo ja np strasznie wymiotowalam przez pierwsze 3 mies. Co do przeziebienia nie pomoge bo nie chorowalam w ciazy
Milena moj czesto mial czkawke, znoajoma z sali sie smiala ze jej syn tak miala i ciagle glodny jest ia jak sie okzalo moj tez ciagle by jadl. a czemu dzis jeszcze nie chcesz rodzic?ja rodzialam bez swojego gina on tylko wiedzial ze zaczynam bo badal mnie rano a ur przed 17, od 15 przyjmowal pacjentow i zadzwonil do lekarza ktory mial dyzur poa tym i tak najwaiejsza jest polozna jesli wszytsko idzie tak jak powinno bo u mnie byl lekarz
Wampi wszytskiego najlepszego;* 100 lat

Ostatnia edycja:
anula w jakim regionie mieszka?
ja też sobie chwalę tą opieke , i jak pisze na początku nie zawsze byłam zadowolona ale duzo mi tutaj lekarze tłumaczyli kiedy nie ukrywałam swoego niezadowolenia... wiec nie raz rozumiem dlaczego jest tak a nie inaczej , dlaczego jedno dziecko z biegunką odsyłają do domu a inne daja do szpitala itp ;-) ale tu się można długo rozpisywac :-)

i tak samo jak mój teść kiedyś powliedział.. w pl to nigdy nie odeśle Cię lekarz bez recepty i reklamówki antybiotyków.. a tu się właśnie trzeba zastanowić czy ta torebeczka leków jest faktycznie konieczna i czy konieczne jest faszerowanie dziecka antybiotykami czy innymi takimi ;-)

Kasiek , Vi Już myślałam że mam coś z głową nie taaak ;) Będe miała dzidzi z czkawką ;P

Milena moj czesto mial czkawke, znoajoma z sali sie smiala ze jej syn tak miala i ciagle glodny jest ia jak sie okzalo moj tez ciagle by jadl. a czemu dzis jeszcze nie chcesz rodzic?ja rodzialam bez swojego gina on tylko wiedzial ze zaczynam bo badal mnie rano a ur przed 17, od 15 przyjmowal pacjentow i zadzwonil do lekarza ktory mial dyzur poa tym i tak najwaiejsza jest polozna jesli wszytsko idzie tak jak powinno bo u mnie byl lekarz
Nie chodzi nawet o lekarza, o przerażenie :-D:-D:-D A tu mnie wszyscy z forum wyganiają więc wcale się nie zdziwię jak wyląduje tam już dziś ...

reklama
Cześć :) jestem tu nowa ...

witaj :)

ja całą prawie ciąze przeziebiona bylam. na zmiane z anginą i zatokami.potem sie okazalo ze to przez astme moją. no ale w ciązy bedąc nie wiedzialm o tym i nopn stop prawie na syropach tabletkach do ssania i takich tam innych slabych.

z domowych sposobów to syrop z cebuli lekarka mi zalecila pic. oddech po tym powalający ale pomagało. no i z malin sok do herbaty.

ale zimno dziś ;/

Do góry