reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Happy- noo dokladnie mi o to chodzi.. Tak jak piszesz ze za 400f masz taka chate to tu za tyle mozesz wynajac pokoj i to jedynke noo czasem dwojke.. Zalezy jaka dzielnica.. Wiadomo ze sie nie bedzie czlowiek pchac tam gdzie moze dostac kose w brzuch.. Mieszkalam tak przez 1,5msc i mowie nie dziekuje. U nas polowa pensji idzie wlasnie na chate..;/ tymbardziej ze ja nie pracuje..
Jak ktos nie wie i mysli ze tu jest tak bardzo kolorowo to tak nie jest.. Owszem mozesz kupic sobie co chcesz chociaz tez nie zawsze ale miodow nie ma..
I nie myslcie sobie ze jakas nienormalna jestem bo wolalam pojsc do gina za 150zl niz za 160f gdzies za te 160f kupilam cala wyprawke dla dziecka i wiele potrzebnych rzeczy..

reklama
Magda ale zyjesz tam wiec jaki sens przeliczac, to ze duzo wam idzie na mieszkanie to juz inna sprawa....ja rozumiem ze duzo dla Ciebie wynosi ta wizyta u gina ale nie pisz ze to 500 zl bo dla was te 100f to jak 100 zl dla nas:tak:jesli ktos chce wracac i zyje tam zeby z czyms tu wrocic to wiadomo przelicza zeby jak najwiecej przywiesc ale jesli sie tam zyje jaki to ma sens?
Herbata, 2 dni po porodzie mialam skierowanie do szpitala a wywolywac mieli 6 dni po chyba Bartek poczul i sam 5 dni po terminie sie ruszyl:-pjesli znajde prace pojdzie od wrzesnia, jesli posle go dopiero gdy skonczy 3 latka

Magda-masz rację wizyty u gin. Są bardzo drogie, z reszą nie tylko 6 gin. Ale za to w polsce wyprawia droga strasznie dużo kosztuje, a co do dzielnic, ją mieszkam na normalnej nie jakiejś super ale patologi nie ma:) siostrą S. Wynajmuje dom, 200m od nas i płaci 550f za salon, 3 sypialnie, jadalnie z patio i do tego ma duzy ogród i dobudowke na rowery itp. Ale to da właśnie plusy małych miast, pewnie zarabiamy mn7ej niż ludzie w londynie ale na wszystko nam starcza, a co do tego ze nie pracujesz to my przez 3 m7miesiące mieliśmy tylko wypłatę S. I i 70f. Benefitow i i tak dawaliśmy radę

Anula- przeliczam to co chce. Nie jechalam specjalnie do Pl zeby zrobic sobie usg.. Tak jak pisalam nie przeliczam chleba mleka czy ziemniakow;// kto nie zna realiow nie moze mowic jak jest:]
Happy- fajnie ze chociaz ty uwazasz jak ja.. Placimy 700f za maly pokoj wspolny salon wspolna kuchnie i klitke lazienke gdzie ja z brzuchem ledwo pod prysznic wchodze bo taka ciasnota..

Magda- współczuję, na pokoju to zero prywatności, nawet pobaraszkowac nie można, wiem bo mieszklam na pokoju w pl, szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie mieszkania na pokoju z dzieckiem:/ ja jak Dennisio był malutki wiedziałam prawie caly czas w salonie, jak nie miałam czasu posprzątać a ktoś miał przyjść to bałagan zamykalam w sypialni

Magda moj A. z tata mieszkaja w Sztokholmie i tez WSZYSTKO przeliczaja na PLN. Moj tata jest tam juz dwa lata, kiedys mowil ze juz nie bedzie przeliczal a i tak nadal to robi :) za mieszkanie placa 2000SEK/os czyli 1000PLN, a to jest sporo moim zdaniem. Ubrania tez tam zadko kupuja bo DROGO, czasami jedynie sie jakas okazja trafi. Ja jakbym tam na stale pojechala tez bym przeliczala, i napewno za gin nie dalabym 100f bo to moim zdaniem przesada
23may moj dokladnie tak samo robi :) jak cos mu sie oplaci to kupuje, jesli nie to nie kupuje :-D
Herbata wlasnie ogladalam fakty, jak Matylda chce to niech sie urodzi po 23:59 bo wtedy roczny macierzynski :-)

Magda, nie tylko ja tak mysle:-pja wiem ze dla Ciebie obecnie 100f to duzo, ja mam znajomych w UK i wg nich nie jest to wygorowana cena ale oni w malym miasteczku mieszkaja wiec i mieszkanie tanie. Wiadome jesli na to nie masz nie idziesz, proste ale przeliczanie sensu nie ma. Ja nie pisze konkretnie o twojej stuacji tylko ogolnie bo raczej na tamte realia to nie duzo, moze i ja tam ie mieszkam ale mam znajomych, Vi zyje zagranica i ma takie zdanie jak ja;-)
Paulina, Herbata nie mieszka w Polsce:-p

Aniula-u mnie takie USG kosztyje mniej bo tylko 60f, rzeczywiście przeliczanie nie ma sęśy jeśli chce sie zostać na stałe, ale większość ludzi przyjeżdza do UK na kilka lat, a po 2 ludzie przeliczają bo np. wysyłają pieniądze do pl.

reklama
w końcu mogę odpocząć, przez weekend była u nas moja kuzynka. Ma 9 lat i jak się dobrały z Oliwią to dały nam popalić, zwariować można było...

Nie wiem ile teściowa dokładnie czekała na rozwód ale dosyć długo. I ona miała rozprawę zaoczną bo teściu w ogóle nie odbierał wezwań i nie mogli go namierzyć ( o tym, że ma rozwód dowiedział się po 2 latach)
Uwielbiam herbatkę z cytryną i jak ostatnio sobie robiłam to dałam Damianowi polizać, skubany nawet się nie skrzywił. Oliwia jak była taka mała to też lubiła sok z cytryny.a teraz nie tknie

Czy przytulanko pod koniec ciąży przyspiesza poród? No nie wiem, u nas się nie sprawdziło, w ciąży z Oliwią kochaliśmy się prawie codziennie a przenosiłam 12 dni. Z małym pod koniec 'nic nie było' i urodził się dzień przed terminem

Aaa i zapomniałabym, dziewczyny śliczne dzieciaczki macie

Do góry