reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

hejka :-D ale ten internet trybi masakra. Siedze na wiosce, tesciowa dzis ciasto przywlekla :-)

Milena my tez juz na polku caly czas :-) na wsi cudnie tylko trawa do koszenia
Wikiriki nie obrazaj sie odrazu ;-) jak widac jest tu NAM dobrze, a do ciebie to chyba nikt z MM nie pisal

reklama
Czesc laski moje :-)

U mnie po steremu ... no prawie, ale o tym szkoda mówic..
co do grup na fcb hmm.. mamy forum a to chyba wystarczy, zreszta nie znam sie i nie wypowiadam, jest ok jak jest teraz ;]
Moja Lula za 13 dni juz 2 lata.. kiedy to zleciało. tak jak Milena i Paula siedzimy cały czas na podwórku, tylko mamy problem bo Julka nie chce sie rozebrac, jest goraco a ta chodzi w sweterku bo twierdzi ze jest jej ZIUZIU :szok: ale co zrobic, ludzie sie głupio patrza a Julka smiga naubierana :-D:-D a no i dzis Lula wyrzuciła smoczka na spacerze w jakies krzaki i nie mamy, innego nie chce. wieczorem poplakala o cyca ale zasneła, moze wkoncu sie odzwyczai.
A no i kupiłam w Lidlu pampersy Julce bo na spacery zakladamy i na noc i koszmar, pisało ze nowosc ze super cienkie, moze cienkie ale odrazu przesikane takze nie polecam

co do wózka Dominika to bardziej podoba mi sie ten za 99 zl

hejka :p

Kurde nadrobilam, odeszlam i zapomnialam :-D

yyy... w nocy lunoł deszcz, teraz tez pochmurno takze troszke mamy spokoju z upalami :p
Drugi dzien @ :p niby gucio leci ale brzuch mnie boli :p urok brania tych proszków :p no ale 2,5 dnia i po sprawie :-) hehe

Najmlodszy juz jezdzi mi smaochodem po reku :eek: reszta spi jeszcze :tak: :-)

Witajcie!
My tak samo wiekszosc dnia na dworze. W czwartek pierwszy raz od urodzenia Bartka wyszlam z kolezanka na piwo. Maly troche plakal i nie chcial od Ł kolacji, gdy wrocilam o 1 poplakiwal przez sen.
23may, u nas tez problem z ubraniem ale nie taki. Bartek nie chce chodzic w nowych butach ja przynosze sandaly a on adidasy, zawsze tak ma z nowymi butami i zadnej czapki czy chustki nie chce zalozyc.
Wikiriki, wiekszosci tu jest dobrze i tutaj pisza:-D:tak:
Dominisia wozki nie w moim typie ale jak juz dla mnie ten za 99 fajniejszy;-)

Liza ty to masz fajnie z @, ja 2 dzień już plamię, pewnie jutro się rozkręci na dobre i z jakieś 6-7 dni przede mną, masakra :dry:
Heh no ja przy anty mam znow baaardzo skromną @ ze to co mam to praktycznie moge nazwac plamieniem :p ale brzuch pobolewa i to wkurza bo chodze taka wrrrr :p
No ja tyle dni z @ bym chyba zeswirowała :szok:

Ania fajnie ze wyszlas, powoli mlody sie przyzwyczai do tego ;-) :-) a i ty odpoczywasz wtedy od niego troszke - ładujesz baterie :-)

Nastawiłam miód z mniszka i jutro dokoncze bo musi 24h stac :p

czesc :)

Liza zazdroszcze trwania @. U mnie zawsze leje sie strasznie. jak po spotkaniu z rzeznikiem. A i bol towarzyszy, ze bez ketonalu chodzić nie moge.

Kurczaczki juz mam. no szalowe są. a jakie glosne. Chlopaki zachwyceni. glaszczą, dokarmiają. Oskar nawet do przedszkola chcial wziąsć. :D

cale dnie spedzamy po za domem. nawet zywią sie na werandzie. Do domu nie wpuszczam, kaze im biegac, jezdzić, skakac.. o 20.30 spią jak zabici. czasami mam problem z doniesieniem do wanny, bo np F potrafi zasnąc ze zmeczenia jedną nogą w wannie :D

dziś jade do kolezanki. w planach mamy uczeie jej siedmiolatka jezdenia na 2 kolach. ciezko bedzie bo on z tych bojących sie wszystkiego. Bo sie zakurzy,bo pobrudzi buta, bo jak sie przewroci?? a jak sie zmeczy??
I mial wczoraj u nas deszcz padac. doopa. nie padalo. nadal jest parno, duszno i juz gorąco.

Daj przepis, kiedyś szukałam w necie, ale tam różne proporcje podają.

220 kwiatu melczu (ja je zrywam i odstawiam na noc by wszystkie robaczki wyszly :-D ) i 1 cytryna - do tego 1 litr wody. Zagotowac wszystko 20min.
Wystudzic i wstawic do lodówki na 24h.
Odcisnac (ja na tetrowej pieluszce to odciskuje) i dodac 1kg cukru na 1litr wody(syropu).
Gotowac ok. 3h.

Jak masz jakies pytania to pisz ;-)

ja i tak chyba nie będę umiała. odwołali mi szkołę w tym tygodniu :happy2: idziemy zaraz na plac zabaw i do miasta.. :-)

a. i @ mam zazwyczaj 4-5 dni.

Czesc;)
Dzis moje dziecko w nocy sprawdzalo moją cierpliwość:p Masakra jakasss:p Nie spała sobie 3 godz(najedzonka, dupka przewinieta). I na rekach zle, leze kolo niej zle, bujam w wózku zle.. no juz nie wiedzialam co jej jest.. brzuszek jej nie bolal bo nie plakała tylko swoje nerwiki pokazywała:p az w koncu chyba ja to zmeczylo, bo wzielam ja z wozka na rekach pobujalam, odlozylam to chwile powalczyla z pielucha i zasnela..
Jak budzik dla T do pracy zadzw to ona akurat jadla. Po jedzonku zrobilam mu kanapki i myslalam ze kimne sobie bo oczy malo mi nie wyszly na wierzch ze zmeczenia, ale gdzie tam panna nawet o tym nie myslala:p O 6 Tatus poszedl do pracy a mamusia z Majunia walczyla dalej.. o 8-30 zasnela i ja razem z nia.. cale szczescie bo ja juz na oczy nie widzialam:p i teraz panna kłótliwa znowu spi sobie, a ja zdazylam juz ogarnac pokoj, poskladac pranko i cos zjesc wreszcie..;)

Noo a ciekawe kiedy ja okresik znowu bede miec;) A moj tak ogolnie to 2dni mocnego krwawienia a pozniej 2-3dni plamienie i na 1dzien bol brzucha i krzyza..

A u nas dzis znowu brzydko i zimno;/ wczoraj mimo ze tak chlodno i troche wialo to wyszlismy z nia na pol godz chociaz.
Jak ktos narzeka na upały z PL to ja chetnie przyjme;P Moze nie taki ukrop ale tak 22stopnie wystarcza:p

reklama
Magda no to ladnie dala popalic :-D
Liza moze ja tez kiedys zrobie :-)
23may ale to o czym nie chcesz wspominac to cos powaznego?

A tak wogole to hej :-D u mnie na wsi malzenstwo staralo sie o dzidziusia 10lat, od 3 lat starali sie o adopcje i wkoncu dostali Natalcie dwa miechy mlodsza od mojej Niki :-) przynajmniej bedzie miec kolezanke z roku bo takto same chlopaki.

Do góry