reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

My z mężem dziś zakupa zrobiliśmy w tesko..:-) pake pampersów 168 szt wzielismy 4-9kg za 99.95zł bo malutkich mamy 1,5 paczki dostaliśmy i super pajacyk kupiliśmy na któren polowałam od dawna kosztował 73zł potem przecenili na 36zł ale mąż mnie powstrzymał a ja dziś go kupiłam za 21.90 zł taki biały z misiami i uszkami więc uniwersalny:-)

reklama
Warto polowac napromocje Pampersow, bo co jakis czas powtarzaja sie one w marketach. Najbardziej oplaca sie te mega paki w kartonach :)

Z tym ze z rozmiarem nr 1 lepiej nie przesadzac bo pamietam ze Maciek mi od razu z nich wyrusl po jednej malej paczce (nie pamietam ile bylo sztuk), tak ze szybko przeszlismy na 2 a pozniej szybko na 3 ;)

Wybieramy sie na zakupy do Auchen. W planach kupic Mackowi samochodzik zdalnie sterowany na Dzien Dziecka. Ale oprucz tego zobaczyc na promocje ubranek, bo tam zawsze maja jakies swietne oferty cenowe.
Polecam Auchen, jesli ktos ma do niego dostep. Ten sklep jeszcze nigdy mnie nie zawiodl. Maja naprawde fajne ceny. Tak samo jak Tesco :)

Wiecie co, a ja byłam wczoraj w pracy zawieżć zwolnienie i pogadać z moimi dziewczynami. Ale sie wnerwiłam, juz chyba za często nie bedę jeździć. Normalnie naskoczyły na mnie jak bym chciała popełnić jakieś przestępstwo kupując wszystko wczesniej dla dziecka. Nasłuchałam się jak to nie wolno wózka kupować przed porodem, łóżeczka składać ani nic szykować. A ciuszki mozna kupować po 6 miesiącu. I ze na pewno wszyscy tak robią tylko nikt mi o tym nie mówi. Nosz kurde, myslałam, ze tylko stare baby mają takie podejście!

Margana często jest tak że inni lubią dawać dobre rady a sami się do nich nie stosują ;) , u mnie łóżeczko było poskładane jakoś 3 tygodnie przed terminem (a urodziłam 2 tyg po ;) ) i wózek też już był rozłożony , wszystko było przygotowane i przykryte kocem i prześcieradłami żeby się nie nakurzyło w tym czasie ;) co do ubranek to nic nie kupowałam bo miałam tego sporo od znajomych a jak wiadomo jak ktoś do nas przychodził to jeszcze przynosił ,więc na zakupy wybrałam się dopiero jakieś 2-3 tygodnie po porodzie :))

Wiecie co, a ja byłam wczoraj w pracy zawieżć zwolnienie i pogadać z moimi dziewczynami. Ale sie wnerwiłam, juz chyba za często nie bedę jeździć. Normalnie naskoczyły na mnie jak bym chciała popełnić jakieś przestępstwo kupując wszystko wczesniej dla dziecka. Nasłuchałam się jak to nie wolno wózka kupować przed porodem, łóżeczka składać ani nic szykować. A ciuszki mozna kupować po 6 miesiącu. I ze na pewno wszyscy tak robią tylko nikt mi o tym nie mówi. Nosz kurde, myslałam, ze tylko stare baby mają takie podejście!

Ja mam taki charakter, że lubię mieć wszystko zaplanowane i przygotowan szybciej - bo niestety nigdy nic niewiadomo - ja za wózkiem już się powolutku rozglądam, kupię jakoś w sierpniu pewnie. Ubranka już zbieram, łóżeczko itp. będą przygotowane już w połowie września. Nigdy nie wiesz, czy nie będziesz szybciej rodzić i co wtedy? Wolę być spokojna, że jest wszystko przygotowane, a nie się stresować. A inni niech sobie gadają co chcą, to Twoja ciąża i Ty wiesz najlepiej kiedy chcesz co kupować, bo to Ty masz z tym się czuć dobrze :)

Margana nie przejmuj sie glupim gadaniem innych :tak: Ty jak bedziesz chciala cos kupic wczesniej to kupisz a pokoik przygotujesz kiedy Ci sie bedzie podobalo wiec nie przejmuj sie i nie denerwuj sie innymi,ciesz sie ciaza i dziciatkiem ;-):-D
julieet dokladnie kiedy to sie skonczy :eek:

reklama
Do góry