reklama

Nasze Brzuszki

nefi ja bym się na Twoim miejscu nie martwiła ...dwa - trzy tygodnie różnicy w wymiarach to nie tak dużo . No chyba że różnica się za każdym razem pogłębia ... U mnie np na początku szło idealnie a potem zaczęły się różnice ... Np główka wychodziła na 30 tydzień a nóżka na 28 , brzuszek na 29 itd ... ale ostatnio też tak wyszło więc różnice się nie pogłębiają
Ja bym się trzymała terminu z miesiączki ( ewentualnie z USG ale między 10-15 tyg ) bo potem różnice to raczej normalna sprawa :tak:
Zresztą idziesz do lekarza to wszystko sprawdzi ...

reklama

Fantastyczne krągłości tam, gdzie trzeba.

nefi ja też bym się nie martwiła - ja na przykład jestem święcie przekonana, że moja ciąża jest młodsza niż wynika ze wzoru z OM, ale nikt o to nie pyta; ciekawa jestem co orzeknie lekarz na usg 17.01 - bo ostatnio to wyglądało tak, że zapytał w którym jestem tygodniu i stwierdził, że "no to by tak mniej więcej pasowało".
Z drugiej strony ciąża ciąży nie równa, tak samo dzieci z różną wagą na świat przychodzą - jedne większe, drugie mniejsze a przecież wszystkie okazami zdrowia. No i do tego sprzęt (granica błędu) i błędy statystyczne (dla mnie w ogóle tworzenie takich statystyk mija się troche z celem, bo właśnie potem lekarze sieją niepokój - że dziecko mała, duże, a mnie się wydaje, że każde rośnie po swojemu i już). To tak jakby twierdzić, że wzrost dorosłego człowieka w normie to np. 160-175 cm, a reszta poza normą - no paranoja przecież.

kasiurek no ja mała jestem 156 cm, mąz tez 170 z kawałeczkiem. tylko wiesz i tak prawie 3 tygodnie róznicy terminów porodu to tak sporo mi się wydaje. ehh pogadam z lekarzem, już u niego byłam raz on jest bardzo rzeczowy na pewno wszystko weźmie pod uwagę.
kochana wiem c mowie ;] lealam 3 razy na patlogi statnio byly dwie panie jedna 170 cm maz tez tak pi razy drzwi 170 a do produ szla w 40 tc dzidzia 2,5 kilo pwiezieli ze wedlug usg to max 36 tydzien i urodzila core zdrowa ;] druga 154 cm maz 160 i urodzila syna 4,5 prawie 58 cm ;] reguly ni ma nie stresuj sie ;]

tez tak własnie sobie tłumaczę, że reguł nie ma, a lekarze też nie sa nieomylni. ciesze się, że mała się kręci w brzucholku bo to najwazniejsze no i brzucholek rosnie :-D.

Matitka ale bębenek piękny :-)

Ja coś nie mam weny robic sobie fot ostatnio :/
Dziś symbolicznie na rozpoczęcie 30 tygodnia..

Untitled.jpgDSCF0182.jpgDSCF0183.jpg

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry