reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Nasze kochane dodatkowe kilogramy :)

reklama
All me - u mnie też 6kg na +, ale rozumiem, że najbardziej boli przekroczenie pewnej granicy ;-) Dla mnie najsmutniejsze do tej pory były pierwsze dwa kilo, bo dobiłam do 50 ;-) Teraz już mi szczyka ile jest - czy 53 czy 54 to już jakoś tak ciągle pięćdziesiąt ;-) Następną "wagą graniczną" będzie właśnie 60, ale to już mam nadzieję na krótko ;-)

Mnie te dodatkowe kilogramy nie martwią ( wiem, że da się je zrzucić), tylko dziwią, że tak szybko i łatwo się pojawiają:-D

Ostatnia edycja:
Ja mam 5 kg do przodu od początku. wieczorami 5,5 kg. po powrocie z wakacji pewnie będzie więcej :sorry2:

Dla mnie pocieszającym przykładem jest moja szwagierka. W październiku urodziła córeczkę, w grudniu wyglądała już bardzo ładnie i zgrabnie a teraz jak ją zobaczyłam na Wielkanocy to zrobił się z niej chudziutki przecinek! I wcale nie ćwiczyła i je normalnie. piersią karmiła tylko miesiąc. Jest o wiele chudsza niż przed ciążą. Po prostu mówi, że mała ja tak absorbuje, że nie ma czasu jeść nieraz ;-)
A my będziemy miały Dziewczyny jeszcze lepiej bo pogoda będzie nam sprzyjać na spacery :-)

Ja prognozuję, że w pół roku zrzucę po ciąży jakieś 30kg, zwłaszcza, że planuję znów zacząć intensywnie uprawiać sport (Chodakowska!!!). Teraz przez te bóle, rzyganie itp nie mam w ogóle siły ćwiczyć i mi strasznie tego brakuje.
Damy radę, dziołszki! Jeszcze będziemy sexy mamy - WSZYSTKIE ;)

Słyszałam o tej Chodakowskiej, podobno niezły wycisk, ale i są efekty. Ja nie mogę się już doczekać biegania, smieję się, że ze szpitala pobiegnę do domu:-D chociaż spacer z kijkami też mi się spodobał i polecam wszystkim, można w ciąży:-)

reklama
ja sobie na FB obejrzałam jej profil, w którym ona umieszcza nadesłane zdjęcia przed i po i oniemiałam! Moja siostra z nią ćwiczy od chyba 3 tyg i się praktycznie pozbyła już cellulitu! A ja zawsze uwielbiałam hardcore jeśli chodzi o wysiłek, więc już przebieram nóżkami.

Ile się dochodzi do siebie bo sn a ile po cc? Bo wisi nade mną niestety widmo tego drugiego (czarna rozpacz, chcę sn!)

Do góry