Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Ja białe szparagi ucinam tak ok 2 cm od końca (kupiję średniej wielkości ,bo te duże są łukowate jak drewno) no i obieram je skrobaczką do warzyw( w przypadku zielonych szparagów nie trzeba zdejmowac skórki).Wrzucam do wrzacej posolonej i ze szczyptą cukru wody .Gotuję zielone ok.15 min. a białe ok.20 min.Podaje z bułką:-)zapytaj tego kucharza ile centymetrów od strony główki
te moje to na całej długości były takie jak opisałam...
Najwięcej goryczki jest w końcówkach i tej skórce ,której nie obrałaśfakt, ni eobierałam i nie ucinałam - ale na całej długości były jakieś nieteges...
może jakieś starawe kupiłam
musze jeszcze raz wypróbować kiedys![]()

fakt, ni eobierałam i nie ucinałam - ale na całej długości były jakieś nieteges...
może jakieś starawe kupiłam
musze jeszcze raz wypróbować kiedys![]()
kupiłam tym razem zielone - obieram własnie
ile minut je gotowac zeby ciapy nei były maja byc takie chrupkie lekkawo tak?![]()
powodzeniamaksymalnie 10 min, a nawet krócej - sprawdź widelcem ;-) im krócej tym lepiejchrupkie są najlepsze! najważniejsze, żeby nie rozgotować
powodzenia
dzieki za ekspresową odpowiedź - no nawet nawet - lepsiejsze niz tamte białe, ale i tak chyba za długo gotowałam bo w niektórych miejscach łukowate były i sie ukroić nie dało...ale niektóre całkiem całkiem
tylko nie wiem czy te szparagi czy ta bułeczka na masełku mi bardziej smakowałaGosia 72 makaron wyszedł pyszny,naprawdę przepis warty polecenia,szybko ,łatwo i niedrogo:-)