reklama

Nasze sprawy...

Bobo :-) super wiadomosci

A ja sie ciesze bo wlasnie przyszedl list z wyznaczona data drugiego usg na 11 czerwca nie moge sie doczekac:-)
Teraz jestem pewna ze od okolo 2 tygodni czulam swojego maluszka, teraz ruchy czuje duzo mocniej a wczoraj wieczorem nawet M poczul dwa kopniaczki:-)

reklama
niestety, nikt nie ma miejsca,żeby mnie dzisiaj przyjąć, a wczoraj kupiłam odkryte buty. M oszaleje jak mu powiem, że dzisiaj przed wyjazdem do Lublina musimy jechać po kolejne...a jutro o 10 sprint lublin -wawa, 13.30 fryzjer, 14.30 makijaż. Na weselu to albo usnę, albo włożę głowę do zupy, żeby się rozbudzić ;)

bobo - gratuluję dobrych wieści :)

scoti
- dawno Cię "nie widziałam" :))) no to odliczamy do 11 i trzymam kciuki :)

scoti - już nie boli, ale przez pierwszy tydzień wyłam z bólu, potem bolało jak o coś zahaczałam, a teraz jest super bezboleśnie. tylko wygląda marnie. te paznokcie umarły, więc już bólu nie ma, ale samo umieranie bolało. Właśnie do mnie dotarło, że sporo ostatnio przeszłam i wszystko w temacie umierania. mam już dość.

anisiaj, no to czeka Cię jutro wyczerpujący dzień.... trzymam kciuki aby wszystko się udało i abyś wyglądała olśniewająco !!!!! a stopy to świetny pretekst do zakupu nowych butków :-) najważniejsze, że nie boli, będziesz tańcować :tak:

scoti no to masz wcześniej wizytę niż ja i marta ;-) ja mam 13, a marta 12 - chyba wiolka ma jeszcze 12 ;-);-) myślisz, że poznasz płeć ?

martuś
musisz się wsłuchać w swój organizm- to nie jest łatwe, mnie pierwsze ruchy przypominały to co dzieje się w brzuchu jak masz chęć iść do toalety. Potem czujesz jakby muskanie od środka... jakby ryba cię płetwą smyrała od środka... albo jakby ci motylki w brzuchu delikatnie fruwały ( to są moje osobiste odczucia). Mi gin powiedział, że w 1 ciąży należy się martwić jeśli w 22 tyg nie poczuje się ruchów. Najlepiej połóż się na plecach wieczorkiem, zjedz coś słodkiego albo wypij szklankę mleka i leż tak dobre 20-30 minut ....
aha no i jak chodzisz w dzień to kołyszesz maluszka i on zasypia, najlepiej więc czuć ruchy jak kładziesz się spać...

Ostatnia edycja:
Joweg co to za tabletka? Ciężka jest migrena w ciąży.Współczuję Ci bardzo. Na pocieszenie mogę powiedzieć że do czasu zagnieżdzenia tabletki nie szkodzą bo dziecko jest chronione....

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry