reklama

Nasze sprawy...

reklama
Dzień dobry-jestem na chwilke zanim pojedziemy Bietka-jade najpierw do wieliczki później chyba do byszyc chcialabym znaleść odrazu w tym salonie w wieliczce ja chce wypożyczyć suknie bo po co mi suknia ślubna na czas ciąży komu ja to później sprzedam:eek:jak samopoczucie?przygotowaliście już pokój dla maluszka?Ty n rutowicza masz swoją położną czy lekarza do porodu? Anaber-no bo u was już niedługo bąbelek będzie to trzeba sie przygotować życze sily do przetrwania wiem jakie są remonty:dry:mam nadzieje że niedlugo skończycie jak sie czujesz na finiszu prawie? wstaje ide coś zjeść i jedziemy zawieść Nastke do mamy i jade z Andrzejem mam nadzieje ze nie będzie mi tam marudził:sorry2:może do was zajrze wieczorem jak czas pozwoli bo dziś jeszcze sale jedziemy zaklepać Miłego dnia:-) bobo-powodzenia na egzaminie&&&&&&&&&&&&&&&:happy2: Suonko-kochana pokaż sie u nas choć na chwilke przed tym najważniejszym waszym dniem opowiesz co słychać bo dawno cie nie było

Ostatnia edycja:
Ja też witam na chwilkę, zjemy śniadanko i jedziemy po farbe i tą trawe na ściane tylko oczywiście jest spór bo ja chce inny odcień trawy i m inny :-) i bedzie walka.
Wiolka dziekuje nawet ok, nogi tylko puchna i cos mnie dzisiaj glowa boli. Powodzenia w szale przedślubnym :-)
Martus to powodzenia na egzaminie buźka.
Bietka chcialam sie Ciebie zapytac czy chodzisz do szkoły rodzenia? Bo ja juz sobie odpuściłam w tej ciazy.

Wszystkim przyszlym i obecnym mamiczkom duzo uśmiechu,zdrowka :-)

hejka :)

wiolka jeszcze nic nie gotowe, zaczynamy malowanie w poniedziałek, dlatego jadę w niedzielę popołudniu na wieś, musimy wymalować sypialnię, więc nie miałabym gdzie spać - poza tym nie chcę tego wdychać. Mój m pracuje dlatego pewnie długo nas zejdzie i wrócę dopiero w piątek. Potem mama pomoże mi sprzątać i zacznę zakupy powoli - typu łóżeczko, materac przewijaki i inne !!!! pewnie, że wypożyczenie jest super !!!! ja mam swoją suknię ślubną, mogłabym Ci pożyczyć gdybyś chciała, tylko pewnie musiałabyś ją zwężać, bo Ty chudzinka jesteś :-) a w narutowiczu mam swojego lekarza, położną jeszcze nie, ale mam zamiar podpytać i zdobyć jakiś numer telefonu

anaber po wielu rozmowach z przyjaciółkami doszliśmy z m do wniosku, że odpuszczamy szkołę rodzenia. Choć nie wiem, czy nie będę żałowała... boję się, że nie poradzę sobie z karmieniem piersią i pielęgnacją maluszka, typu- np. ochrona pępuszka zanim odpadnie....
a Ty jak wspominasz szkołe rodzenia ??? ah... chciałam jeszcze zapytać, czy powinnam wyposażyć się w laktataor ????

bobo trzymam kciuki za egzamin - ja właśnie będę jechała po prezent dla mamy :no: nie mam weny - pomysłów brak

Ja jeszcze w domu bo ten mój m niepozbierany:wściekła/y: Bietka ja jak dzwoniłam wczoraj wszędzie popytać to mi mówiła ta babaka z salonu z wieliczki ze za 800zł moge wypożyczyć suknie z znajnowsszej kolekcjii albo ze starszej w tej kasie mam przeróbki ostatnie poprawki robią nawet dzień przed ślubem do tego jak u niej wypożycze to gratis pożyczy mi welon bolerko rekawiczki i cos tam jeszcze zobacze co ma ciekawego wszedzie są teraz wyprzedaże i suknie są do kupienia za 800 zl ale po co mi ona na własność takto oddam czyszczenie mnie nie interesuje oni sie tym zajmują i spokój to dobrze że nie będziesz musiała siedzieć i farby wąchać szkoda tylko ze bez netu:-(ale zawsze możesz jak coś smska napisać:-) A gdzie na tą wieś jedziesz?Jak można wiedzieć moze gdzieś niedaleko mnie?

Ostatnia edycja:
wiolka jadę za myślenice w stronę zakopanego

no powiem Ci, że spokój z czyszczeniem z poprawkami, super sprawa, nie musisz sama myśleć i szukać- zwłaszcza, że tyle spraw będziecie mieli do załatwienia.

Bietka kochana ja laktator miałam w poprzedniej ciazy(bardzo mi sie przydal, było kilka trudnych chwil jak miałam zastoje wtedy się przydal i mialam dużo pokarmu więc ściągałama i mrozilam) i teraz też mam używany Aventu najzwyklejszy najtańszy. Jeśli chodzi o szkołę rodzenia to tylko tyle co dobrego wynioslam to właśnie pielegnacja maluszka, karmenie, pepek to wtedy przemywało się 70%spirytusem a teraz niby jakims płynem z apteki który oczywiście odpowiednio kosztuje. ja mam przygotowany spirytus 70% wiem,ze Igorowi nie zaszkodzio to i drugiemu dziecku nie zaszkodzi. Jeśli chcesz to moge poskanowac moje notatki ze szkoły rodzenia z przed 5 lat i moge Ci przeslać tylko musisz obiecac ,ze nie bedziesz się śmiać z moich opisów i błędów :-) bo sporo tam ich jest. W sumie jak teraz na to patrze to nie jest to żadna filozofia ale stres sie zawsze ma przed pierwszym dzieckiem. Położne w szpitalach tez tłumaczą.Daj znac jak jesteś zainteresowana. To w wolnej chwili zeskanuję:tak: nie ma żadnego problemu.
I Bietka mam jeszcze specjalną maść do sutków co prawda używana ale to jest w tubce(takzę nie była dotykana paluchami w środku) maść jest dość droga o taka Medela Maść Purelan 37G - Ceneo.pl i ona mi bardzo pomogła i na sam poczatek bardzo sie przydaje zanim sie w to człowiek nie wciągnie. Data ważności jest do października 2012 także spokojnie wystarczy na ten okres poczatkowy. Ja dostalam dwie tubki takie 37g ale dwie rozpoczęte. Moge Ci jedna wysłać bo tego sie minimalnie używa a ja tego do października nie zużyję a szkoda aby sie zmarnowała bo jest naprawdę dobra. Jesli nie przeszkadza Ci to ze jest rozpoczeta do daj znac. Bo jesli chodzi o oddychanie i te inne *******y nie bylo mi to potrzebne przy porodzie bo tak mnie wsztstko bolalo ze chcialam tylko lezec na fotelu :-) a i jeszcze fajne bylo to ze tam gdzie chodzilam do szkoly to byl taki maly przenisny ktg i dwa razy w tyg. Slyszakam serduszko swojego szkrabka :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ja czytam te notatki i nic mi ie wchodzi go tego glupiego lba :(
od ktorego tygodnia chodzi sie do szkoly rodzenia? ja chce chodzic ale nie wiem od kiedy sie tam zapisuje co i jak hehe :)
macie pomysly na prezenty na dzien matki? musze cos kupic dla mamy i dla tesciowej

anaber kochana oczywiście, że jestem zainteresowana :-) na razie nie skanuj bo przez tydzień nie mam dostępu do neta , Ty masz sajgon z malowaniem, ja mam sajgon :tak: więc jak wrócę ze wsi, to na pewno odezwę się.
Rozumiem że laktator ręczny philips avent ? też taki planuje... zakupić. Elektryczne są drogie.
Maścią też jestem zainteresowana. BAAAAAAAAAARDZO CI DZIĘKUJĘ ŻE O MNIE POMYŚLAŁAŚ !!!!!
odezwę się w tych 2 sprawach ( maść i notatki ) jak wrócę, zrobię Ci przelew i wyślę mój adres.

bobo mnie szkołę rodzenia zaproponowali od 25 tygodnia
kupujesz prezent dla teściowej ???? wow !!!!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry