reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Nasze testy, brzuszki, usg, wyniki :)

Dobrze ze znalazlam to forum poniewaz nie mam z kim pogadac no moze oprocz meza. Na ostatniej wizycie 18 tydz lekarz sie zmartwil lozyskiem ze bardzo nisko. Cos zaczal przebakiwac o lozysku przodujacym i strasznie sie martwie a kolejna wizyta 26 pazdziernik i dopiero w tedy dowiem sie wszystkiego w 100% . Jestem przewrazliwiona bo w lutym tego roku stracilam ciaze.

reklama
Ja też mam łożysko nisko, ale z niego nie zrobi się przodujące - tak mnie zapewnił. Jeżeli masz podejrzenia co do przodującego to oszczędzaj się do wizyty, nie dźwigaj, nie forsuj się. Może na wizycie okaże się, że wszystko jest dobrze i już bedziesz spokojna :)

Znow mnie dopadl ten dziwny bol brzucha , odebralam syna z przedszkola i juz po drodze czulam co sie swieci. Potem juz tylko lozko lezenie na lewym boku z poducha miedzy nogami i dwie nospy... moj lekarz uspokaja ze wszystko ok ze cialo , macica itp pracuje i zachodza tam zmiany... ale w ciazy z synem nic nigdy mnie nie bolalo a po dwoch kolejnych straconych ciazach teraz to sie nawet kichnac boje..

Kuna odpoczywaj jak najwięcej i jak coś Cię niepokoi to do lekarza lub IP. Trzymam kciuki i wierzę że wszystko będzie dobrze.

Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka

Cos zaczal przebakiwac o lozysku przodujacym
Też póki co mam łożysko przodujące (całkowicie) ale głowa do góry bo ponoć do 20tc ponad 50% łożysk się podnosi. Też mam różne dziwne bóle których nie miałam w ciążach z synem czy córką. Też jestem po 3 poronieniach.
Nie pozostaje nam nic innego jak tylko dużo odpoczywać i mieć nadzieję że wszystko się dobrze skończy.

Jak do tej pory też miałam łożysko przodujące. Lekarz twierdzi, że na jego oko, to jest 1 % szans, żeby takie pozostało do porodu. Ponoć ma się ułożyć w dobrym miejscu. W poniedziałek mam usg, miesiąc po poprzednim także mam nadzieję, że przez ten czas łożysko ulokowało się już tam gdzie ma być...

Kuna mam takie same bóle ostatnio. Z tego co czytam w necie - jest to często w tym okresie ciąży. Bez nerwów :)

Moj brzuszek z dzisiaj :) 19tc i 5 dni
brzusio.jpg

Załączniki

• brzusio.jpg
    brzusio.jpg
    90,1 KB · Wyświetleń: 609
reklama
Do góry