reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze USG

Kinga uważam, że z wagą Maleństwa jest dobrze. Czytając informacje na rżnych stronkach dotyczących rozwoju dzidzi muszę powiedzieć, że występują tam takie rozbieżności, od 600g do 800g w 26t.c. Mój maluch mieści się w tym przedziale, więc jest OK :)
Ale widziałam noworodka o wadze urodzeniowej 4600...wyglądał jak odchowany dzieciak.A mamusia...po cesarce :laugh:

reklama
kaśka76 pisze:
a u mnie z wagą było tak:
08.11 na usg było 483g, a 23.11 już 769g. jakoś nie wydaje mi się to możliwe. ktoś się machnął przy ważeniu. ewnie ten olewus przedwczoraj.
Kasiu, taki przyrost wagi jest jak najbardziej możliwy. A u nas dopiero się zacznie...teraz nasze dzieciątka będą w zastraszającym tempie przybierać na wadze...a nasze brzuchy na obwodzie ;D

KingaP pisze:
ale przecież ja nie twierdzę, że jest inaczej... silne i duże dzieci rosną sobie...
ale ja to wiem...
a mi chodziło o to, że taki DUŻY dzieciak się urodził...i ja już chciałabym mieć takiego w domu... :laugh:
A tu do marca jeszcze kawał czasu :mad:

wiem, wiem.

a dla mnie to wprost olbrzym.

Ja urodziłam się z wagą 3100 i wzrostem 56 i byłam największa z mojego rodzeństwa !!!

ja sie nie boję wielkości mojej córeczki, bo oboje z Rafałem należymy do niewysokich i niedużych ludzi, więc spoko ;)

tez gdzies czytalam ze dzieci rodza sie z srednia swoich rodzicow ale ile w tym prawdy to nie wiem
ja urodzilam sie z waga 2300 maz 2800 i nie miezylismy nawet 50 cm,zobaczymy jaki byczek mi w brzuszku urosnie

Ja urodziłam sie z wagą 2950, mój mąż niewiele więcej, a moja córcia 3400. Przy najmniejszym brzuchu na porodówce!!! (Nawet położna kazała mi sie iść "dopompować" :laugh:)

reklama
A ja jestem niepocieszona, bo dalej nie znam plci...
ostatnio ponoć dzidzia zasłaniała się nóżkami a teraz(to było w środe) lekarz kiwał tylko głową i kiwał i w końcu powiedział że nie wie. Maleństwo to chyba nie takie już maleństwo bo waży ok. 900gram w porównaniu do Wszych pociech to chyba dość dużo, no ale najważniejsze że wszystko OK

Do góry