reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

gosiaczek - ja mam nadczynnosc....ale wykrylam to juz w 5 tygodniu ciazy i od poczatku biorę eutyrox bo rzeczywiscie moze to byc niebezpieczne...ale po tabletkach poziom mi się wyrównał i mam normę, robiłam też usg i nie mam żadnych guzów więc się nie przejmuję - ważne żeby brać leki rgularnie i jak najszybciej i bedzie ok ;)
mi pierwsze leki przepisał ginekolog mogą tak zrobić wiec dzwon i popros i tabletki :)

reklama
Dzastina, gratuluję decyzji odnośnie zmiany lekarza, na niektórych to rzeczywiście brak słów :wściekła/y: Biorą kasę za nic, a my biedne się stresujemy. Ja też trafiłam za przeproszeniem albo na niedouczonego matoła, albo na gówniany sprzęt jakim dysponował. Albo i to i to. W każdym razie wczoraj po usg dostałam skierowanie na patologię ciąży. Nerwy, wizje wad u dziecka, jeszcze dzisiaj to odchorowywałam. Dlatego do czasu usg połówkowego gdzieś tam będzie się tlić niepewność, czy na pewno wszystko jest dobrze. I czy to usg w 12 tygodniu było prawidłowo wykonane. Chociaż lekarz w szpitalu mnie uspokoił.
No, nie smucę więcej, będzie dobrze i już :)

Nie chcę za bardzo się rozpisywać, bo może będziecie się niepotrzebnie denerwować. Wystarczy, że ja już mam swoje stresy. W każdym razie chodziło o wady dzieciątka i małowodzie. Dostałam skierowanie, bo chciał żeby to inny specjalista jeszcze sprawdził.

Blusia skoro Two lekarz wysłał Cie do szpitala na dodatkowe badania a tamten Cie uspokoił i potwierdził że jest ok- to na pewno tak właśnie jest, wiem że to łatwo powiedzieć ale postaraj się nie nakręcać jeszcze bardziej i nie stresować. Na pewno jest dobrze skoro 2 lekarzy taką samą opinie wydało. A jeśli Ty masz jeszcze jakieś wątpliwości to udaj się prywatnie do jeszcze innego specjalisty by przekonać się że dzidziuś ma się dobrze.

Justynka nie patrz na ten suwaczek, bo tam wszystkie te opisy są trochę ściemnione:) Na badania prenatalne u ciebie już za późno (robi się je do 13 tygodnia i 6 dni). Ale wydawało mi się, że ty miałaś te badania? Lekarz bada wtedy dokłądnie wszystkie narządy, przeziorność karkową, kość nosową itp.

no właśnie też mi się tak zdawało,ale myliło mnie to,że umawiacie się na usg prenatalne,a chodzicie normalnie na wizyty,w których macie usg i wasz lekarz wam nie robił,a mój mi wszystko powiedział i tak zmieszana byłam:sorry:

reklama
Do góry