reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

Hej hej, dziekuję za kciuki. To też była moja ostatnia wizyta - jak u Katamisz:)

Katamisz, przy okazji gratki wielkie!!!

Doggi mój Szymek ważył w czwartek czyli w połowie 37 tygodnia 3100 około. I teraz podobno ok. 100 g tygodniowo przybiera na wadze...

No więc wizyta była w zasadzie taka mocno formalna. Pobranie wymazu na paciorkowca, wypisanie skierowań - na ostatnią morfologię i analizę moczu (mam zrobić dopiero w poniedziałek - niecałe 2 tygodnie przed terminem) i na ktg, które mam robić od 38 tc (czyli w zasadzie już) co 2-3 dni. Na pierwszy odczyt pojadę sobie z Michałem na spokojnie w piątek wieczorem:) I tyle w zasadzie. Zaczynam etap obserwacji i ktg - hurrraaaa!

reklama
Silva to gratuluję wizyty :) Jesteśmy wszystkie coooraz bliżej :)
hehe ja etap obserwacji mam od 2 tygodni :p Ja tak myślę, ze Olcia chce mnie z zaskoczenia wziąc :D I czeka az ja przestane czekac... (czyli se poczekamy :p)

Katamisz, Silva gratuluje udanych wizyt.

Doggi, moja Hania miała w 37+2 2800 i lekarz twierdzi, że jak najbardziej w normie :) Ja i moja siostra obie miałyśmy 2900 przy porodzie a donoszone byłyśmy. Dziecko dziecku nierówne :) Olcia jak najbardziej prawidłowa wagę ma :)

Silva, Katamisz ja również dołączam się do gratulacji wizytowych :) tak na dobrą sprawę to teraz już musimy same dobre wieści przynosić :)

Doggi mój Okruch dokładnie w 36+5 ważył 2950, a facecik, więc myślę, że waga Twojej Olci jest jak najbardziej ok :) a poza tym gin mi mówił, że przy tych ostatnich usg to i tak błąd może być nawet do 0,5kg, pomimo tego, że robione na nowym i dokładnym sprzęcie...

Silva wielkie gratki! Popatrzcie jak wszystko się zmienia. Kilka miesięcy temu wszystkie drżałyśmy przed wizytą, czy aby wszystko będzie OK a teraz kazda idzie z uśmiechem:)

reklama
Do góry