reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

Zolza, Dagamit- cudowne Maluchy, Iza- super, że wszystko ok i że się uspokoiłaś.
Tak Wam zazdroszczę, że widziałyście swoje Bąble i wiecie, że wszystko ok:) Ja niecierpliwie odliczam- jeszcze 5 dni do usg genetycznego...

reklama
Iza super ze slyszlas serduszko i wogole, ja tez do jutra... bu te godziny to sie czolgaja...

Pamiętam o Twojej wizycje jutro i trzymam kciuki!

Dziękuję Wam za info co do ceny badania. Faktycznie, nie jest to tanie badanie. Wystarczy, że na leki wydaję kasę :) Pewnie pofatyguję się do MR po skierowanie - a co tam :) Jutro będę w Promedisie na USG a oni tam mają jeden system to zapytam, na kiedy mogę się zapisać do pani dr.

Ja też pierwsze genetyczne 22.11., drugie 01.12., amniopunkcja 15.12. Wczoraj na usg 4,5 cm, brykało i chyba On będzie...

Przepraszam że zapytam ale dlaczego będziesz mieć amniopunkcje? coś jest nie tak z dzidziusiem???
Ja myślałam że ten 3 etap badań prenatalnych robi sięgdy usg i test papa wychodzą nie najlepiej??
Tak mi bynajmniej lekarz tłumaczył... zzieleniałam już:(

Ja też pierwsze genetyczne 22.11., drugie 01.12., amniopunkcja 15.12. Wczoraj na usg 4,5 cm, brykało i chyba On będzie...

a dlaczego masz amniopunkcję? masz do tego jakieś wskazania?? tak jak pisała Dzastina - jak przezierność na usg wychodzi źle, to się dopiero pobiera krew i robi PAPPA, a dopiero jak krew wyjdzie nie tak, to w ostateczności robi się amniopunkcję; to jest badanie inwazyjne, dość ryzykowne, nakłuwa się brzuch i pobiera płyn owodniowy (nie pamiętam jaki procent, ale część tych badań kończy się poronieniem); lekarz Ci zlecił wykonanie amniopunkcji bez usg genetycznego??

reklama
Do góry