reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

zobaczę co będzie w ciągu najbliższych dni, jeśli te "skurcze" znów się pojawią to popędzę do lekarza (choć staram się nie panikować i nie rozmyślać za bardzo o tym); w 1 ciąży miałam przedwczesne skurcze pod koniec 7 m-ca, bo uaktywnił się wstrętny paciorkowiec i to on był winowajcą; od strony "technicznej" wszystko było ok, pęcherz płodowy pękł dopiero przy partych, więc dzidzia do końca w sprzyjającym środowisku... no zobaczymy;

traschka - a w ciągu dnia z żołądkiem już ok?

Aestima - ja nawet nie wyczuwam macicy, a co dopiero oceniać czy twarda czy nie;-)ale chyba wolę nie wiedzieć za dużo, bo jak znam siebie, to potem bym codzienie badała czy wszystko bez zmian

dziewczyny - oby kolejna noc była spokojna!

reklama
I jak ta, dziewczynki nocka??
U mnie ok, spałam jak kamień:)
Brzuch mnie boli, ale to chyba wiązadła- tak ciągnie i mam uczucie ciężkości po bokach.
Andariel- masz rację lepiej nie sprawdzać, bo będziemy to robić obsesyjnie. Ja czasem wyczuwam a czasem nie i zaczęłam się martwić, że jak czuję to znaczy, że jest twarda. Bez sensu- badania zostawię już lekarzowi:)

Aestima to tak jak u mnie - przespałam noc spokojnie, nic się nie kurczyło;-) i oby takie kolejne były, dopiero w ostatnim trymestrze niech sobie macica ćwiczy:-) ciekawe jak u pozostałych!

słuchajcie mam dziwne objawy jakby ukłucia w szyjce - bardzo to dziwaczne, bo że jajnik mnie kłuje to wiem, że normalne
macicy też nie wyczuwam, martwię się, aby wszystko było OK, w czw USG nie wiem jak przeżyję te 2 dni

aaaa możecie wpisywać ile mają wasze fasolki cm i w którym tyg były mierzone? - moja w 10 tc miała 5 cm

Moja w połowie 9 tyg miała 3,19cm i usg wskazało wtedy, że to 10t 1 dz.
To Twoja Gosiaczek duża, nie martw się:) W 12 tyg i 4 dniu moja miała 6,5 cm.
Kłucia w ciąży ponoć są normalne i nie tylko te w jajnikach, ale też np w pochwie.

Moja w połowie 9 tyg miała 3,19cm i usg wskazało wtedy, że to 10t 1 dz.
To Twoja Gosiaczek duża, nie martw się:) W 12 tyg i 4 dniu moja miała 6,5 cm.
Kłucia w ciąży ponoć są normalne i nie tylko te w jajnikach, ale też np w pochwie.

Uspokoiłaś mnie, bo okrutnie panikuję od poniedziałku :-( chcę już zrobić to usg, aby się uspokoić

Gosiaczek mi też łepetyna pękała wczoraj wieczorem; zasypiałam z bólem, ale na szczęście jak już zasnęłam, to ból chyba minął;
kate a jesteś pewna, że to opryszczka? bo mi w ciąży też się pojawiło coś podobnego, usiłowałam to leczyć jak opryszczkę, po czym po wizycie u dermatologa okazało się, że to raczej uczulenie miejscowe (ale na co, do tego nie doszłyśmy); w każdym razie, przez kilka dni stosowałam maść ze sterydem miejscowo (oczywiście po konsultacji z gin.), a na całą dolną część twarzy maść Clobaza; dopiero taka kuracja skutecznie zażegnała problem; a wyglądało to okropnie!!! i mam nadzieję, że teraz mnie to ominie;

co do wymiarów - podczas usg w 12t.2 dniu moje maleństwo miało 58mm CRL;

reklama
Do góry