reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

ja dzis tez mialam wizyte u ginki
tylko ze bez usg tylko "macankowe" bylo. Wszystko wg niej ok, szyjka zamknieta, wszystko na swoim miejscu... waga w miejscu - NIC nie przytylam jeszcze a brzuch wywala :dry: Ale jem calkiem inaczej niz z marcelkiem w ciazy, tam bylam aktywna fizycznie caly czas prawie i jadlam wszystko i wszedzie :-D a teraz mdlosci do konca 3 miesiaca i teraz tez czasami lapia... jem czesto ale malutkie ilosci. No i dostalam pierwsze L4 na 30 dni ;-) Umowilam sie na polowkowe usg na 27 stycznia. Juz sie doczekac nie moge...

reklama
Po wizycie pojechaliśmy na zakupy i tak zeszło... padam ze zmęczenia ale jestem mega szczęśliwa!!!

No więc dzidziuś ma 9 cm... widziałam jego serduszko ( 4 komorowe) żołądek, pęcherz..paluszki i stópki i nawet usta widziałam:)
No i co najważniejsze na 100 % znam już płeć:):):) BĘDĘ MIAŁA SYNKA:) widziałam siurka i jajka jak dzwony:) Wiec bedzie Oliwierek:)
Fikał koziołki, łapał się za główkę i klaskał rączkami... serio!!! Mieliśmy z lekarzem nie zły ubaw:):):) Następna wizyta za miesiąc i musze zrobić kilka badań do tego,... i wiecie co mi powiedział?
Że na każdej wizycie bedzie mi robił własnie takie fajne usg... bo to wspaniały czas dla kobiety i nie zapomniany:)
Tomek szczęśliwy!!! Dzidzia zdrowa i żwawa:):)

reklama
Dziękuję dziewczyny:)
Zanim zaszłam w ciążę, razem z M bardzo podobało nam się imie Oliwier i tak też zostało, nawet nie przyszło nam do głowy inne imie...:)
Odnoście jajeczek:) Jak leżałam na usg to doktor wjechał tam małemu między nóżki i zanim zdążył co kolwiek do mnie powiedzieć ja krzyknęłam " Ale jaja" zrobiło mi się głupio i powiedziałam " Za przeproszeniem" Słuchajcie lekarz tak się śmiał, że sobie przykucnoł...A mój okrzyk radości było słychać na korytarzu:):):) bo serialnie... jak tam najechał to widać było ślicznie dzwoneczki i małą " armatkę" tak wyraźnie że nie trzeba było mi od niego potwierdzenia że to syn:) mam doświadczenie z poprzedniej ciąży wiec wiem jak wyglądają męskie narządy płciowe:) więc zabłysłam swoją wiedzą:) ale emocje mnie poniosły:)

A słuchajcie jak dziś piekłam makowce... mój syn przychodzi do mnie i mi mówi... " MAMO JESTEŚ MOJĄ KUREWNĄ!!!" czytaj " Królewną" myślałam że jajo zniosę...

Do góry