reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

Gratulacje Iza, tak Ci zazdroszczę, że już jesteś po badaniu i wieści takie dobre! Ja mam połówkowe dopiero w piątek, do tej pory chyba wszystkie paznokcie zjem:)

reklama
Dziękuję Kochane, ja mam świeczki w oczach ze szczęścia a mój mąż powiedział, że mu się dzisiaj buzia nie przestanie uśmiechać :-)

Mąż jeszcze w gabinecie powiedział, że teraz to imię musimy wybrać - no teraz to już możemy wybierać, tak więc pewnie zacznie się debata :-) Po Igora pojadę do szkoły, bo siedzi biedulek od 8ej, ze względu na te badania, więc na pewno się ucieszy. Bardzo chciał siostrzyczkę :-)
Ale powiem Wam, że ulga jest niesamowita jak wszystkie narządy i wymiary są prawidłowe. To jest najważniejsze :-) Zadzwoniliśmy od razu do naszych rodziców z wieściami. Moja mama to aż mi krzyknęła do telefonu na wieść o dziewczynce (od strony mamy tylko mój brat ma córeczkę, tak sami chłopcy :-)) Muszę sobie luknąć na imiona żeńskie i coś powypisywać na kartce - będzie w czym wybierać :-)

Aestima - a Tobie termin na kiedy wychodzi z tych pomiarów? U mnie wg dzisiejszego usg 28.05.

Silva ja też mam w piątek na 11,30 i też już nie mogę wytrzymać...ale z tego co pamiętam w piątek też ma badanie traschka i pyra909...więc też będzie nas nie mało :-)

No to fajnie:) Mam nadzieję, że będzie duuuużo dobrych wieści i fajnych fotek naszych maluchów:))) No to czekam, już mi raźniej, że nie jestem sama:)

hehe, Iza u mnie wg tego usg na 29 maja:)) Wcześniej w szpitalu w ZG nagadali mi , że Mały taki wielki, że urodzę najpóźniej w połowie maja, ale w końcu się chyba uspokoił trochę ze wzrostem:) I mój lekarz powiedział, że jest duży, ale w normie a poród prawdopodobnie pod koniec maja:) A Twoja Mała ile waży? Mój 330 gram. Nie wiem tylko ile mierzy, bo wymierzył tylko kości a nie całego Malucha (teraz już chyba tak nie mierzą, prawda?)

Ostatnia edycja:
Izka gratuluję !! Fantastyczne wieści. Uwielbiam czytać takie wiadomości nastrajają mnie pozytywnie na cały dzień! Skoro dzisiejszy dzień tak obrodził nam w wizyty to wierzę, że tylko takie wiadomości będziemy czytać i że bedzie to naprawdę wspaniały poczatek tygodnia.
No i czekamy na fotki maluszków.

Gratulacje Iza, tak Ci zazdroszczę, że już jesteś po badaniu i wieści takie dobre! Ja mam połówkowe dopiero w piątek, do tej pory chyba wszystkie paznokcie zjem:)
Silva jak Ty zjesz wszystkie paznokcie to ja nie chcę myśleć co ja zjem. Połówkowe usg będę miała dopiero koło 9-go lutego... Na szczęście mam jeszcze w międzyczasie normalna wizytę (21 stycznia), a mój gin zawsze robi mi usg, to mam nadzieje, że co nieco zobaczę i usłyszę, że z maluszkiem wszystko dobrze. Na płeć już się nie nastawiam, bo moje maleństwo coś maskuje się przed rodzicami, a poprzednio liczyłam, że się dowiemy i nieco czułam się zawiedziona, choć przeszczęśliwa, że wszystko jest dobrze.

Iza- mega wielkie gratulacje, wyobrażam sobie co czujesz i kibicuje z całego serca:) czekam z niecierpliwością na fotki.....

A my, nie wiem czy wytrzymamy z niewiedzą co do płci dzidziusia do końca, bo przy każdym badaniu jak widzę lub słyszę maluszka to bym chciała wiedzieć kto tam we mnie mieszka:p

Aestima - Mała waży 357g. Wydaje mi się, że całego malucha już się nie da pomierzyć:-). To termin mamy przybliżony, u mnie 28.05 :-)

Ogromne szczęście jest zobaczyć już małą istotkę a nie kijankę :) Na usg wszystko było tak dokładnie widać, wszystko takie duże, nawet kość udową jak dr mierzyła, to widać ją było na całym monitorze. Piękne usteczka, nawet buzię nam otworzyła :-D, szczęka, szyja, kręgosłup.. niesamowite. Zawsze powtarzam, że dziecko to cud natury, z dwóch małych komóreczek tworzy się takie cudo :-)

Dubeltówka - ja w pierwszej ciąży miałam niespodziankę. Nie chcieliśmy wiedzieć co rośnie w brzuszku. Dopiero jak urodziłam dowiedziałam się, że był to synek. Od ciąży z Igorem nie chciałam mieć już żadnych niespodzianek... Sama jestem ciekawa, czy wytrzymasz do porodu i nie zapytasz o płeć dzidzi :-)

Setana - ja też wierzę, że tylko dobre wiadomości będziemy przynosić za każdym razem. Musi być dobrze u każdej z nas i koniec :-)

reklama
Do góry