reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

pyra ja też mam łożysko z przodu i podobnie jak Aestima nawet mi do głowy nie przyszło żeby się tym martwić:) Uważam to za coś normalnego, maluch jest albo z przodu albo z tyłu... :) NIe martw się na zapas, naprawdę nie ma powodu!

reklama
kat- Powiem Ci, że mi też wychodzą zawsze różne wyniki w toxo (ale podobne- np igm raz 0,35 a innym razem 0,50), ponoć mogą być takie wahania w wynikach i nic złego to nie oznacza. Po prostu rzadko wychodzi idealnie taka sama wartość, więc nie martw się;)

Cześć Dziewczyny
Odebrałam dziś wyniki z morfologii i moczu i trochę się denerwuję, bo mam podwyższone leukocyty we krwi (norma jest do 10) a ja mam 11,7. czytam i czytam na necie różne informacje na ten temat i znalazłam taki zapis, że w ciąży norma leukocytów jest do 15 i trochę mnie to uspokoiło ale nie do końca :-(. Poza tym jakieś neutrofile też mam podwyższone też nieznacznie bo mam 79 a norma do 70 jest ale zawsze. I te neutrofile PODOBNO też mogą być trochę wyższe w ciąży ale jakoś ciężko mi samą siebie przekonać!!!!!!
Może, któraś z was ma większą wiedzę na temat tych wyników niż ja????

Doris ja w każdej morfologii mam podwyższone leukocyty i neutrofile, któraś też już o tym pisała. Moja ginka się śmiała i mówiła, że co druga ciężarna się tym martwi a to są doskonałe wyniki w ciąży:) Także głowa do góry, tak ma być!

heja dalej nie wiem co mi siedzi w brzuszku !!!:wściekła/y:

dowiem sie 17 na genetycznymbo dzis nie mialam takiego usg zeby małego po podglądać, pani tylko sprawdziła mu serduszko..

ale dobra wiadomosc jest taka ze krwiak sie wchłonął :) mozemy juz sie przytulac i w ogóle :)

za to cisnienie mam za wysokie i dołozyła mi nowe tabletki plus na odkazenie plus tarczycowe i wyszło mi 20 tabletek dziennie do zjedzenia :(

Ironia...dobrze że z dzidizolkiem wszystko w porządeczku i krwiaczka nie ma...z ciśnieniem uważaj...ja tak mialam w pierwszej ciąży...ale i tak super wieści

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt, najważniejsze że maluszki zdrowe :)
Iza, gratki córci :)
Doris, a sprawdzałaś normy w necie? Te co są podane na wynikach nie są dla ciężarnych. Poszukaj norm dla kobiet w ciąży, tam często te wskaźniki mają inny zakres.

reklama
Scan 19w5d.JPG Moja dzidzia zasłoniła rączką buzię :-)
Ale mi dziwnie z myślą, że w brzuszku rośnie dziewczynka :-)

Ironia - świetnie, że krwiaczka już nie ma :-) Może troszkę później dowiesz się o płeć Twojego lokatora, ale najważniejsze, że dzidzia zdrowa :)

Do góry