reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

Dziewczynki cieszę się, że poprawiło się u Was;) Cieszę się również, że u naszych kochanych, które muszą ciągle leżeć się choć troszkę poprawiło:) Trzymam za NAS wszystkie kciuki żeby było dobrze;******

Ja dziś mam wizytę u gina na 20:45 więc nie mogę się doczekać. Aż się boję jak mu powiem ile przytyłam chyba oczy wywali bo zawsze tyłam na początku po 10dag, dopiero od 4 miesiąca po kg w ciągu miesiąca, a w ciągu ostatniego miesiąca przytyłam 3 kg. Ale już wiem od czego - od picia soków w dużej ilości (bo od końca czerwca piłam ciągle soki) no i od hormonów, które mam znowu poniżej normy. Jak zaczynałam się leczyć u endokrynologa to miałam hormony w porządku tylko TSH miałam za duże, a teraz mam TSH w normie, a FT4 poniżej. Szlag mnie trafia...

Trzymajcie kciuki za naszą wizytę dzisiaj;))))

Ponko trzymam kciuki za Twoją wizytę;)))

reklama
Niuniunia kciuki zaciśnięte &&&&&&&&&, wagą się nie stresuj, tym bardziej, że hormony robią swoje. Najważniejsze, że maluszek zdrowo rośnie:-) powodzenia:)

Gola jeszcze się wagą nie stresuję bo dopiero 6 kg przytyłam od początku ciąży. Więc myślę, że nie jest źle jak na mnie i moją tendencję do tycia. Tzn tak mi się wydaje, że moja waga jeszcze nie jest zła ;) Mi przepowiadali na początku ciąży, że ja to przytyje pewnie z 20kg. Tak sobie myślę do tej pory po czym oni to wnioskowali? Nie mam pojęcia... Może gdybym nie miała wstrętu do jedzenia, i nie wymiotowałabym od początku ciąży do 5 miesiąca to może i faktycznie bym miała już minimum 12 kg na plusie. (Ja oczywiście mam tu na myśli tylko i wyłącznie swoją osobę, nie żadną inną kobitkę która przytyła coś w pobliżu tylu kg).

JustynaZ powodzenia! :-D
Niuniunia i to jest prawidłowe podejście:) Nie wiem tylko skąd u ludzi takie głupie gadanie, czy komuś na prawdę przyjemność sprawia jak robi drugiemu przykrość, chore..

Angun też mam wizytę w przyszłym tygodniu, a jeszcze w tym muszę zrobić badanie cukru - tylko ,że mam wypić 50 mg glukozy i dopiero za godzinę oddać krew, ma to być badanie przesiewowe krwi, miała któraś z Was takie?

Masz najprostszą krzywą cukrową....nie masz się co martwić....są lekarze, którzy robią 50, a są tacy którzy od razu zlecają 75g. Nie sugeruj się. Ja przy Szymusiu miałam robioną 50, a teraz 75. Kiedy spytałam gina czemu wtedy tak a teraz tak, to stwierdził, że on woli 75 i tyle.

Ponko, Justynaz i Niuniunia - kciuki zaciśnięte, powodzenia na wizytach :)

Ja właśnie dziś przeżyłam krzywą cukrową z 75g glukozy. Masakra! Nie cierpię tego badania...
No, ale już na szczęście za mną! :-)

reklama
ciekawe dlaczego właśnie inni dostają na glukozę 50. bo np. w całym tym rozporządzeniu-opieki okołoporodowej, jest tabelka co na jakim etapie ciąży powinien nam lekarz robić, jakie badania powinny być zlecane.i tam jest akurat glukoza na 75:)

ogólnie to fajnie sobie to wydrukować i zabrać na porodówkę. bo co innego jest napisane a co innego robią ludziska w szpitalu

Do góry