reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

Bra po pierwsze szyjka nie może się wydłużyć,po drugie długość szyjki zależy od sposobu i umiejętności jej mierzenia. Mój gin podczas usg pokazywał mi na mnie jak to działa i faktycznie wystarczy pod złym kontem ustawić sonde lub ją docisnąc i wynik jest fałszywy. Miałam taki sam przypadek jak pojechałam na izbe kiedyś i 2 tygodnie wcześniej na usg miałam szyjke 28mm a na izbie wyszło mu 34mm

reklama
Dziewczyny gratuluję wizyt, dzieci już duże i ciężkie, do porodu zostały tygodnie, myśle, że o wszystkie dzieci możemy być już spokojne. Nawet te najmłodsze są wystarczająco duże by dać sobie radę :-)

Cieszmy się ostatnimi chwilami ciąży:tak:

No i ja po wizycie. Szyjka krótka, pulchna ale zamknięta. Mała waży 3070g. Prawidłowo wszystko. Moje bóle brzucha wynikają z tego, że mała się trochę niefortunnie ułożyła, wszystko jest wy-naciągane, brzuch mocno opadł do tego jest bardzo duży, stawia się trochę. Za tydzień KTG i zobaczymy co dalej ale chyba spokojnie jeszcze dwa tygodnie, chociaż lekarz stwierdził że dzidzia spokojnie już sobie poradziłaby na zewnątrz :-) Ale co jak co badanie szyjki strasznie mnie bolało (aż podskoczyłam), aż strach pomyśleć co będzie przy porodzie....

daria ja miałam KTG ale w 1 ciąży:-D teraz też nie miałam i się nie zapowiada.. dopiero na porodówce jak mnie przyjmą do porodu:tak:

koniczynka gratuluję wizyty:-)

a ja opiszę o mojej wizycie.. jestem zaskoczona.. bo zaprosili mnie za tydzień:szok:
jak na tutejsze to bardzo wcześnie:-p no i na dodatek zrobią mi dowcipne badanie czy mam już rozwarcie:szok: pierwszy raz się z tym spotykam tutaj!!
z Vi to chodziłam na zwykłe wizyty i nawet dali mi po terminie tydzień czas wizyty bo miałam co 2 tygodnie,.. ale żeby co tydzień,.,, hehe fajnie .. ciesze się że teraz jakoś się dobrze mną zajęli:tak:
oczywiście"baby is very big" :sorry2: ciekawa jestem jak bardzo jest BIG:-p
wszystko dobrze główka w dole nisko usadowiona, ciśnienie ok.. chyba .. bo 120/68
no i poza tym nic więcej .... aaa no serduszko bije w normie...
i skoro kopie to wszystko ok...
zobaczymy co będzie za tydzień...

Koniczynka gratuluję wizyty :-) Patrzę na twój suwaczek i za kilka dni od twojego terminu urodziła się moja starsza :-) Z wagą 3500, niewiele twojej brakuje.

Dariaa ja miałam KTG tylko podczas pierwszego porodu i bardzo krótko, bo pogoniłam z nim pielęgniarkę :-p Kazała mi leżeć ale ból był nie do zniesienia, więc pogoniłam, postała z 15 minut, potrzymała i poszła.

Kamcia może w drugiej ciąży opieka jest nieco inna? Ale nie ukrywam martwiące jest określenie
"baby is very big". Jak ty ją urodzisz, żeby cię nie porozrywało dziewczyno, przy takich wymiarach... A jeszcze dokładnie tego nie sprawdzili, bez USG, średnio mi się takie coś podoba.

Ostatnia edycja:
no mnie też martw to ze mi nie zrobią usg.. no ale zobaczymy... dam radę ... a co :-p

a jeśli chodzi o częstw widzenie mnie to też się ciesze :)
w 1 ciązy takie miałam terminy że ho ho... jak poszłam w dzień terminu normalnego na badanie to kolejne mi ustalili za 2 tyg czyli jak byłam już 4 dni po porodzie:sorry2: więc już nie miałąm po co jechać... a teraz przynajmniej bęe wiedziec czy mam rozwarcie:cool2:

reklama
kamcia ale na jakiej podstawie oni stwierdzają, że jest "very big". niech ci zrobia najpierw usg a nie propagandę sieją ;)

koniczynka, super, że wszystko ok :)

a co do mojej szyjki to na tym etapie juz by mi nawet nie przeszkadzało, że jest skrócona :) nie martwiłabym się postępem skracania podczas porodu ;)

Ostatnia edycja:
Do góry