reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

No z tym USG to faktycznie różnie jest.. u mnie w dzień porodu według USG mały ważył 3600g, a urodził się 3900g

reklama
my na razie też mamy 3750 :) i totalny brak rozwarcia przy 5 dniach po terminie... :(

Wg ktg i badań wszystko było ok,
ale od paru dni czuję jak mój Bąbel się raz na jakiś czas- czasem raz dziennie, czasem co kilka godzin- trząsł. Miałyście coś takiego?:szok: boje się -po tym jak mnie jeden lekarz powikładniami okołoporodowymi nastraszył- że to jakieś wzmożone napięcie mięśniowe czy inne drgawki...

Ostatnia edycja:
Nie martw się Karolka mi ogromny brzuchol wyskoczył, a jak w szpitalu robili USG to wyszło, że ma ok. 3kg, czyli norma. Miałam nadzieję urodzić w nocy i nic..;-)

Jutro do ginki na KTG, zobaczymy co tam pokaże, a może dzisiaj coś się rozwinie.. :tak:

oooo.. widzę, że Gosia z badylem masz taki sam termin ;-) Kilka razy mialam poczucie, jakby się dzidzia trzęsła, ale sądziłam że to jakiś nerw uciskam, bo to tylko chwilkę trwało i pomogła zmiana pozycji.. n

Ostatnia edycja:
Duży brzuch wcale nie oznacza dużego dziecka :) Możesz mieć po prostu dużo wód - tak jest w moim przypadku. Także nie ma się co martwić. Poza tym usg to tylko maszyna więc ma jakiś zakres błędu.

Moja kuzynka urodziła tydzień temu, 2 dni przez porodem mówili jej że dziecko duże że 4kg już ma, a Maluch urodził się z wagą 3150g - także różnica ogromna- prawie kilograma.

Dlatego mi lekarz nie powiedział ile mały waży a jedynie podał zakres, że od 2700 do 3000. To było prawie 3 tygodnie temu więc teraz może być różnie bo dzieci pod koniec już nie rosną a tyją. Jedne bardziej inne wcale. Tak więc może mieć wagę do 3000 albo i powyżej dość znacznie. Ale ja bym bardziej się martwiła wielkością główki bo to ona toruje drogę, tłuściutkie ciałko jakoś się przepchnie już potem ;) A usg lubi się mylić czasem i o kilogram.

Witam wszystkich;-) ze szpitala! ale nuuudna niedziela i jeszcze pada...

Przyjeli mnie wtedy w piatek wieczorem jednak, nie robili łachy, strasznie dlugo to trwało tylko wszystko.. Duze obłożenie w szpitalu, na patologii nie bylo miejsc, więc zrobili nam salke patologiczna na zwyklym ginekologicznym - jestem jeszcze z 2 dziewczynkami, wlasnie dzis jedna zaczyna sie rozpakowywac, jest po terminie tydzien,i lata teraz wlasnie z męzem po schodach:-D,skurcze ma co 5min, ale male rozwarcie...
Ja pod kontrola, choc cisnienie dalej podwyzszone i teraz to juz prawie praktycznie ciagle,nie jest zle ale nie spadnie juz mysle za bardzo, obrzeki nogali dalej..ledwo łaże...
Dopisali mi do wskazania na cc oprocz położ.miednicowego - EH Gestoze, choc nie mam problemow z moczem czy zaburzen widzenia do tego..hmm..
Cięcie jutro, ale nie wiem o ktorej, rano po konsultacjach i obchodzie (jutro na szczescie jest juz ordynator w szpit.) bede wiedziec cos wiecej. a na razie są nas dwie do cc. (wczoraj np było 5 cc!!)
Boje sie chyba jak cholera, ale co zrobic.. no nie wywine sie juz..

Ahhh a waga małej na wczorajszym USG byla juz ponad 3900 :szok: Ale przeciez zawsze jest te plus/ minus 500g. Takze nie mamy co sie przejmowac tymi wyliczeniami tak bardzo !
POZDRAWIAM majówki! trzymajcie jut.choc troche kciuki :)

reklama
Do góry