reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty, wyniki badań, zdjęcia z USG

reklama
Kum, gratuluję cudownych wieści.

My też dziś po wizycie :)
Maleństwo ma już 7,34 cm. Serduszko pięknie bije 157 bpm.
No i.... najprawdopodobniej w moim brzuszku mieszka SYNUŚ :)))
Oboje z mężem jesteśmy w szoku. Pozytywnym oczywiście :) To się nazywa szczęście :)

Gratuluje Wam wszystkim udanych wizyt i oby już tylko takie wieści u nas były :-).

POLA fajnie ze lakzr podejmuje się tego i mowi co widzi miedzy nozkami,ja to boje się zapytać na tym etapie nawet hihihihih,bo ostatnio trafiam na samych beznadziejnych lekarzy którzy takim pytaniem to by mnie pewnie wyśmiali .

U mnie od kilku dni dziwne upławy,zmartwilam się i poszlam wczoraj prywatnie do gina tu u mojej mamy bo do nowego roku jesteśmy u mamy.I wyszlo ze mam zapalenie grzybicze stad te upławy,tabletki dostałam,oby pomogly i usg mi zrobil ,nawet NT mi zmierzyl i jest ok ,ale w poniedziałek jade na szczegolwsze usg do bytomia.Wczoraj widziałam moje maleństwo ma ponad 5 cm :-),ma raczki i nozki ,serduszko slicznie bije i slicznie się dzidzia rusza,taka ruchliwa ,slodka :-).
Od razu jestem spokojniejsza i do poniedziałku na spokojnie poczekam na usg prenatalne i nie musze się stresować ,ale najważniejsze ze tabletki na grzyba dostałam i licze ze pomoze :-).

Dziewczyny, mam pytanie, szczególnie do tych co są już po usg genetycznym.

Kiedy lekarz kazał wam przyjść na następną wizytę?

Mi usg robił inny więc nic nie mówił. Wiem że następne usg jest połówkowe 19-22tc. potem jest krzywa cukrowa 24-28tc...

ale zastanawiam się czy trzeba iść wcześniej niż na to usg? może tak pomiędzy tymi dwoma usg? dawno w sumie morfologii nie miałam robionej itd

Genetyczne mam w poniedzialek, a wizyte u mojego lekarza mniej wiecej w polowie stycznia ( ostatnia wizyte mialam w polowie grudnia). Chodze co miesiac i wtedy tez z podstawowymi wynikami ide.

reklama
Do góry