reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty, wyniki badań, zdjęcia z USG

reklama
Dziewczyny ja byłam wczoraj w ciężkim szoku jak lekarz powiedział, że prawdopodobnie dziewczynka, ale dodał "ale jeszcze zobaczymy" w sensie, że to nie jest na 100% ;) Tak szczerze to się napaliłam na dziewczynkę, ale jak będzie chłopiec to przecież nie robi różnicy :)
W pierwszej ciąży mój gin nie chciał nawet powiedzieć prawdopodobieństwa płci, aż do 20 tyg. Dopiero wtedy mi powiedział, że chłopczyk.Nie liczyłam nawet w snach, że wcześniej niż w 20 tyg. zasugeruje :cool2: Maleństwo tak centralnie ustawiło rozstawione nóżki na monitor, że nie śmiałam zapytać, ale siusiaczka to tam na pewno nie było. On sam skomentował po tym jak dziecko rozkładało i składało kilkakrotnie nóżki hehe Zobaczymy..... Kupię mu whisky jak się sprawdzi :-p

Ostatnia edycja:
aNilew - bardzo dobrze, że wcześniej zrobiłaś badanie :) Ja wczoraj porównałam zdjęcia usg Ninki: miałam badanie NT bodajże w 12-13 tyg i wyszło 1,6; a inny lekarz badał mnie w 15 tyg i NT spadło już do 0,9!

Witam

Ciekawy artykul:)

A wiec wczoraj dotarlam do lekarza ktory zmierzyl mi NT za pierwszym razem wyszlo 3mm pozniej 2,4mm i jeszcze innym razem 3,4mm
stwierdzil ze to duzo zalezy od ulozenia dziecka..Na jego oko uwaza ze jest OK! Widzialam nosek chwilami tylko bo szybko glowke chowal...lekarz tez mowil ze widzial raczej nosek:) wiec jakas nadzieja jest! Mam sie troszke lepiej po wizycie!!

I co mi powiedzial ze takie usg powinno sie robic przezbrzusznie (tak wlasnie mi zrobil) i ze moj lekarz prowadzacy zrobil dopochowo i niby ten wynik dlatego taki ...hmm niewiem co mam o tym myslec.,.

Witam

Ciekawy artykul:)

A wiec wczoraj dotarlam do lekarza ktory zmierzyl mi NT za pierwszym razem wyszlo 3mm pozniej 2,4mm i jeszcze innym razem 3,4mm
stwierdzil ze to duzo zalezy od ulozenia dziecka..Na jego oko uwaza ze jest OK! Widzialam nosek chwilami tylko bo szybko glowke chowal...lekarz tez mowil ze widzial raczej nosek:) wiec jakas nadzieja jest! Mam sie troszke lepiej po wizycie!!

I co mi powiedzial ze takie usg powinno sie robic przezbrzusznie (tak wlasnie mi zrobil) i ze moj lekarz prowadzacy zrobil dopochowo i niby ten wynik dlatego taki ...hmm niewiem co mam o tym myslec.,.

Jakoś nie odnotowałam że poprzednie badanie miałaś przez pochwę, w życiu nie słyszałam, żeby ktoś NT prze pochwę oceniał! A reszta dziewczyn??? Mi lekarka od razu powiedziała, że tylko przez brzuch. Pewnie dlatego to zdjęcie takie dziwne i niewyraźne.

ja z Olą miałam dowcipne, lekarz powiedział, że lepiej widać. gruba osoba też długo będzie miała dowcipne... chudej nawet pierwsze potwierdzające ciążę robią przez brzuch. moim zdaniem sposób robienia usg nie ma nic do rzeczy, jedynie umiejętności lekarza

Ja miałam dopochwowe bo lekarz powiedział, że zdecydowanie jeszcze lepiej widać niż przez brzuch, a czytałam gdzieś że często robią i tak i tak w połączeniu, że wychodzi najdokładniej.Ja byłam w 13 tyg i 5 dniu wiec już dużo jak na przezierność.

reklama
A ja miałam przez brzuch w 13tc (12tc i 1d) wykonywane usg i NT. :)
Co do reszty sie nie wypowiem, bo nie jestem lekarzem ani położną, wiec ciezko mi sie wypowiedzieć jak jest lepiej kochane.

Ostatnia edycja:
Do góry