reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty, wyniki badań, zdjęcia z USG

reklama
aNilewe ja nie widzialam ale z ciekawosci zaczelam szukac I natrafilam na zdj dziecka z 19tyg ciazy I normalnie malutki czlowiek :)♡♡♡

W pierwszej ciąży byłam na 3D u takiego starego profesora( podobno dobrego). Byłam w 20 tygodniu i powiedział, że najodpowiedniej zrobić 3D tak ok 24 tyg. To było jego zdanie, więc nie wiem... Pewnie to też zależy jakie dziecko jest duże. Ja chyba wybiorę się właśnie ok. 24 tyg. na 3D.

Ja na USG z pierwszym trymestrze trafiłam do podobno wybitnego specjalisty a jednak poczułam się przez nią trochę olana. Lekarz prowadzący ciążę polecił mi klinikę gdzie mogę prenatalne zrobić ale nazwiska nie wskazał więc poszłam chybił-trafił. Wizyta trwała megakrótko. Teraz połówkowe u tej samej lekarki ma być z nagraniem płyty, to może dłużej potrwa (?) 300zł sobie liczą. a wizytę mam na 28.02. Cały czas się zastanawiam czy czegoś nie zmienić.

Jak to jest u was, zmieniałyście lekarza z pierwszego badania, czy idziecie do tego samego?

reklama
W pierwszej ciąży byłam na 3D u takiego starego profesora( podobno dobrego). Byłam w 20 tygodniu i powiedział, że najodpowiedniej zrobić 3D tak ok 24 tyg. To było jego zdanie, więc nie wiem... Pewnie to też zależy jakie dziecko jest duże. Ja chyba wybiorę się właśnie ok. 24 tyg. na 3D.

mój lekarz również polecił mi USG 3D (nazwał to jakoś ładniej) między 24 a 26 tygodniem.
USG połówkowe wypada mi na 20 tydzień (13.02.2014 r.) kolejna wizyta pewnie 13.03.2014 r.i wtedy umówię się na 3D

Ja na USG z pierwszym trymestrze trafiłam do podobno wybitnego specjalisty a jednak poczułam się przez nią trochę olana. Lekarz prowadzący ciążę polecił mi klinikę gdzie mogę prenatalne zrobić ale nazwiska nie wskazał więc poszłam chybił-trafił. Wizyta trwała megakrótko. Teraz połówkowe u tej samej lekarki ma być z nagraniem płyty, to może dłużej potrwa (?) 300zł sobie liczą. a wizytę mam na 28.02. Cały czas się zastanawiam czy czegoś nie zmienić.

Jak to jest u was, zmieniałyście lekarza z pierwszego badania, czy idziecie do tego samego?

ja na 1 wizycie nie miałam zrobionego USG i lekarz powiedział mi, że jestem w ciąży i że mam przyjąć to do wiadomości :cool2: nawet nie zerknął na mnie kątem oka...

mój obecny lekarz ma możliwość robienia USG. ufam mu więc wszystko jest spoko.

Na Twoim miejscu na szybko sprawdziłabym opinie w necie. Jeżeli znajdziesz kogoś godnego uwagi - zmień

swoją drogą, kiedy widzę na suwaczku "jestem w 14 tygodniu ciąży" myślę sobie, że to maleństwo mniejsze od mojego maleństwa. taki młodszy kolega lub koleżanka :)) ostatnio mam fioła na punkcie tego, że faktycznie jestem w ciąży, że faktycznie czekam na nasze dziecko i że ono wszystko czuje... to takie fascynujące :p

jeszcze przed ciążą małe dzieci nazywałam "małymi człowiekami" i o moim maleństwie myślę tak samo ;) jestem bardzo ciekawa czy to chłopak czy dziewczyna...

Ostatnia edycja:
Do góry