xxsweetheart, ja mam dwie karty ciąży, jedną z LuxMed a drugą od mojej ginekolożki. Jak przyszłam do niej to pokazałam kartę z LuxMed ale ona i tak założyła nową. Z Tobą pewnie będzie podobnie. Na pewno nie musisz informować swojego obecnego lekarza, że chcesz go zmienić.
Co do zakupów wyprawkowych:
- bardzo polecam termometr na podczerwień. Mierzy temperaturę maluszka ale też np. wody w wanience czy później mleka. My mamy taki i codziennie jest w użyciu:
Termometr cyfrowy z 5 programami pracy
- kosz na brudne pieluszki to świetna sprawa, nie jest to duży wydatek a na pewno bardzo przydatny i mega ułatwiający życie.
- szczerze odradzam podgrzewacz firmy LOVI. Jest beznadziejny! Ja teraz planuję kupić taki Avent:
Avent podgrzewacz do butelek Premium SCF356/00 | sklep dla dzieci TOMI.pl
- Używaliśmy kosmetyków Hippa, oliwkę miałam ale użyłam chyba ze dwa razy

za to polecam Oilatum baby, kąpaliśmy w tym Hanię co parę dni i miała super skórę.
- herbatki na laktację piłam Hippa później Bocianek
- wkładki [FONT=arial, sans-serif] laktacyjne "Penaten mama" były dla mnie najlepsze, ale też NUKa są fajne. [/FONT]
[FONT=arial, sans-serif]- Hania od początku spała z nami w łóżku, nie mieliśmy dla niej żadnej specjalnej wkładki, czy materacyka z bokami. Tak było dla mnie - karmiącej piersią, najwygodniej. W łóżeczku w ciągu dnia sobie czasem leżała. Odkąd przestałam Ją karmić piersią śpi sama

[/FONT]
[FONT=arial, sans-serif]Tyle chyba na razie

Jak coś sobie jeszcze przypomnę to dopiszę

[/FONT]